ponedeljek, 23. april 2012

1666864 - temelji za delo slehernega birokrata

[AndrejVNO]
Ampak - regulatorji so javne ustanove z javnimi uslužbenci. In ti, po defaultu, imajo pomisleke do prostotržnosti - če že ne, kratkomalo, sovražijo ta hudičev "prosti trg". Če se vmes (skoraj malce po napaki) pojavi kakšen Soršak, je to samo izjema, ki potrjuje pravilo.
In kdo naj bi sedaj tukaj podpiral, promoviral in reguliral prosti trg?

Čuj stari, temelj za delo vsakega birokrata, t.i. javnega uslužbenca, pa tak tudi regulatorja (ki je po zakonu samostojen in neodvisen...eee...bojda) je Z A K O N. Skratka, mora slediti črki zakona in izvršiti svoje naloge kakor je definirano v zakonih te države.
Seveda se morajo truditi, da kje ne nastavijo nekega že znanega, arogantno deklariranega antiprostotržnega rdečega kompartijskega talibana, ki "ne prizan sud i zakone ove države nego samo tekovine sud i zakone kompartije", temveč vsaj nekoga, za katerega ni znano da je antiprostotržno naravnan.

No, če ravnamo tako, se nam seveda lahko še vedno zalomi, da kje postavimo kakšno govedo zagovedano, ki je osebno, na intimni politični ravni proti prostemu trgu, ma dovolj je da premore dovolj profesionalnosti in poštenja, da ne krši zakone, ki pa ga avtomatično naredijo za pro-prostotržnega, junouvotajmiin.

To je podobno temu: Jaz sem policaj in sem sicer osebno proti temu, da bi vozila sploh imela možnost voziti več kot 130 km/h, ampak, ker je družba pametnejša od mene to rešuje z omejitvijo hitrosti na cesti, vozila so pa sicer sposobna voziti tudi hitreje. Moje je potem, da kot policaj spoštujem zakon. In eta vsjo!

Če pa, bognedaj, prevladujoča večina v tej družbi misli, da vsak birokrat, ki ga plačuje davkoplačevalec ima pravico delovati po svojih lastnih standardih, intimnih prepričanjih in tekovinah kompartije in ne po zakonu, potem itak nismo država in je celotna debata brezpredmetna, zaprimo dol to našo državico in jo zapustimo, tazadnji pa naj države luč pusti kar goreti, da bo namesto sveče trupelcu umrle države.

Link

Ni komentarjev: