četrtek, 19. april 2012

1661705 - Miran77 o še edini zares balkanski predstavnici Balkana

[Mit7]
Zdi se mi, da levičarji sploh ne računajo na Bruselj...... V rokavu imajo še eno spletko, kajti Kučanov cilj je, vreči vlado JJ in ponovno priti na oblast... kaj Evropa, njemu diši le Balkan... Mislim, da so to zadnji smrtni krči murgeljskega zdraharja...

Problem kučanistov, tudi če preko sindikalističnega prevrata ponovno pridejo na oblast, ni le v tem, da ne bodo imeli več nobenih partnerjev v Evropi. Njihov glavni problem je, da "Balkana", kot so ga poznali oni in na katerega računajo, na Balkanu danes sploh ni več. 

Mislim, kdo je danes Balkan ? Hrvaška ? Hrvaška podjetja z močno kapitalsko bazo in evropskimi poslovnimi modeli danes kupujejo slovenske nacional-interesniške posračke. Hrvaška pravna država deluje, nacionalne inštitucije funkcionirajo, sodstvo je neodvisno, USKOK lahko spravi za zapahe vsakega, od predsednika do podpredsednika vlade. Še Medveščak po organiziranosti pelje scat tako Olimpijo kot Jesenice. Hrvaška NI Balkan.

Je Balkan Srbija ? Srbska družinska podjetja kupujejo nekatere od najbolj znanih slovenskih blagovnih znamk (ki smo jih mi sami pustili propadu) in jih v pičlem času revitalizirajo. Srbske kriminalistične službe delujejo, vzpostavlja se pravni red po vzoru evropskega, zadolženost je izredno nizka. Stvari niso idealne, ampak gredo v pravo smer.

Značilnosti tradicionalnega Balkana, kot smo jih vedno poznali, so bile: nedelujoč in skorumpiran pravosodni sistem, preobsežen in neučinkovit javni sektor, visoka zadolženost, podmizni dogovori, apatično in neinovativno gospodarstvo, zakulisna vladavina vplivnih posameznikov, ipd...

Primerjajte po naštetih kriterijih današnjo Hrvaško, Srbijo in Slovenijo, in boste videli, da "stari Balkan" dejansko obstaja samo še v Sloveniji, in to predvsem v glavah in dejanjih kučanistov.

Link

Ni komentarjev: