ponedeljek, 23. april 2012

1666434 - fašistično buzeriranje z obveznimi članstvi v zbornicah

Samo v fašističnih in fašistoidnih državah, pa naj si bo to Tunguzija ali Avstrija ima legitimiteto dilema o tem ali naj bo članstvo v nekem cehovskemu združenju in ali kateremkoli združenju, prostovoljno ali prisilno.

V vseh normalnih državah je nenormalno že, če se to vprašanje sploh postavlja.

Če je ta zbornica res koristna obrtnikom, potem se bo vsak brez težav včlanil. In ader wordz - ni na mestu debata o prostovoljnosti.

Recimo, jaz sem član teniškega kluba. Prostovoljno! Razlog? Jahhh, cena ur posamično plačanih brez članstva me na letni ravni pride s faktorjem dražje. Obstaja jasen interes, da tam igram, obstaja jasna korist z vs. brez članstva. Ales klar! Povrhu vsega sem deležen še popusta pri nabavi opreme. Išo raz ales klar. 

Zamislite si zdaj, da bi država na predlog kakšnega komunističnega fašistoidnega predsednika kakega teniškega kluba, tak kot v primeru OZS, določila, da je članstvo v vsaj enem klubu obvezno za vse igralce tenisa, sicer jim je dostop do javno trženih igrišč prepovedan. Navidezno je to sicer "nič hudega", saj člani imajo veliko koristi, a ipak, vsi vemo, da je vse drugo razen svobodne odločitve izven pameti oz. out of kvešćn. Tako preprosto je to. Tudi z OZS!

Tudi če jih 51% ali 75% ali 99% meni, da jim je koristna, se tistih preostalih null koma jozef procentov obrtnikov ne sme siliti v ta klub.

Obvezno članstvo je še en v vrsti primerov fašizma oz. izraz komunistično-fašistične opresije, zlorabe ugrabljene države v korist sinekurnih skupin, ki hkrati služijo za nadzor obrtnikov s strani politićarskih fašističnih spak, beri - kompartije.

Zato zame ni dvoma, da mora biti vsako članstvo prostovoljno.

PS
Ko že govorimo o tem, bi regulator trga moral pod drobnogled vzeti statute teh cehovskih organizacij. Tam se najde marsikaj kar smrdi po "zločinskem kartelnem združevanju naperjenemu proti igralcem na trgu". Tak da, te naše "zbornice" so ena smrdljiva legla antiprostotržnosti, zaradi česar je že njihova legalnost vprašljiva. In ja, to je še kako ideološko vprašanje. Kompartija™ ve kaj dela in zakaj hoče to imeti obvezno! ta vzorec zloraeb ugrabljene države se ponavlja povsod in se je po naši družbeni zgradbi razširil kot metastaze hudo nevarnega raka.

PPS
Oni dan mi je prjatu odvetnik slučajno razodel, da so senati na delovnem sodišču sestavljeni tak, da en član senata zastopa delodajalce, konkretno je šlo za neko baburo, ki zastopa OZS. Skratka, ta rak rana s temi zbornicami ima svoje rakaste seve tudi v druge aspekte naših življenj. Recimo, moje mnenje je, da bi porotniki bili veliko bolj pošteni, pristni in nepristranski, če bi jih sestavljali brez teh zbornic. Sojenje pa tudi bolj pošteno, saj je očitno, da so sedaj porote sestavili kot nekakšne navijaške cehovske skupine. Mislem, haloooo! A to je pravno varstvo delavcev in delodajalcev po črki zakona, al kaj? Porotnik od zbornice je tam valda zato, da ko sodnica/sodnik ugotovi, da se po črki zakona delovcu ima izplačati 10 jurjev, on reče, da je proti in da je to treba malo omiliti, al kaj? Hehe, nekšno dogovorno sojenje! Barantaška pravna država, lahko tako alpa tako. Auuuu!

Link

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Neberljiv in nekoherenten zmazek. Prostor za te debate je drugače v DZ. kot vnet antifa verjetno nameravaš kandidirati in po demokratični poti spremeniti svet. Pa gud lak pod tisto klopco na Metelkovo.