sreda, 25. april 2012

1669319 - kdaj so nam že z*ebali "družinsko srebrnino"

[sstanislav]
ZGODBA O KROMPIRJU

Kmet poseje krompir.
Pridelek poje do zadnjega krompirja.
Za novo setev si sposodi seme od soseda.
Pridelek poje do zadnjega krompirja.
Novo setev seje hlapec pri sosedu.

Če ne bi živeli v Sloveniji, bi vajino modrovanje izpadlo sila pametno. Navidezno je torej vaše žlobudranje videti utemeljeno, vse dokler izhajamo iz sicer napačne predpostavke, da je Slovenija normalna dežela, tak kot recimo ena Avstrija.

Vajin problem je, da sta nasedla na agitpropagando in resno vzela parolo spisano s sprejem v grafitu na leseni ograji. Tam v grafitu ob luknji v leseni ograji piše "pička". Vidva pa rineta kurca v to luknjo. Auuuuch!

Tako so ravnali tudi bebčki v času "samoupravnega socializma", ko so nasedli komunistični propagandi, češ, da so on - The bebavi sužnji, lastniki in upravljalci tovarn. V resnici pa so vso oblast imeli mafijci iz vrha kompartijske nomenklaturne bratovščine, zadnji kapo v verigi tega gulaga na prostem, ki je imel nekšno oblast in moč, je bil rdeči dorektor komunajzer kolhoza, ki se mu je za potrebe slepljenja bebotov reklo TOZD, SOZD, itd.

Bebčki niso ne tedaj ne sedaj opazili, da niso nič imeli in da je teza o tem, da je "družbena lastnina" njihova, zgolj mudološki potemkinovski nateg za bebote. Ni topla, mehka, sluzasta pička, temveč luknja v leseni dili, ki skeli in praska kurca. Hehe.

Da skrajšam, vajin prispodobni kmet, ki da je neki imel, pa razprodal ne eksistuje. Bila je nomenklaturna kamarilja kompartije, ki je imela neko na pufe sklamfano premoženje pod palcem, ki ga je potem ukradla ali podržavila, da ga je lahko še naprej imela pod palcem. Kakorhitro je umanjkalo poceni pufov na račun zasužnjenega plebsa, pa je nomenklatura tista podjetja v svoji lasti ali zgolj pod svojimi lopovskimi nomenklaturnimi politićarskimi tacami razprodala onim, ki so pritresli peneze, alpa jih je spričo svoje večne nesposobnosti bankrotirala.

Oni, lopovi, ki so imeli, niso primerni za uporabo vajinih prispodob o kmetu in kompirju.
Zlasti so netočna namigovanja, da bo suženjski odvisno zaposleni plebs Slovenije kobajagi s prodajo državnih kolhoznih bank in podjetij morfiral v kmeta brez kompirja in njive, pa bo eto hlapec pri lsosedu. Slovenski plebs je že 70 let suženj in hlapec na ne-svoji njivi, saj je mafijsko-fašističa rdeča klika vse njive odvzela, da lahko izvaja svoj državni fašističi monoteistični monolastniškii kapitalizem. Le da je najprej 45 let hlapčeval kompartijski mafijski nomenklaturi, potem pa taisti nomenklaturi, ki se je razdelila v dve podbratovščini, v tajkunske turbokapitaliste "domaće lastnike" in v večne vladarje - rdečo političarsko nomenklaturo v klijentelistični simbiotični idili z onimi prvimi.

Oni so primerni kvečjemu za zgodbe o hajdukih in grimaldinskih gusarjih, ki so svoje žrtve preveč ropali, da je priložnosti za rop preprosto zmanjkalo. Slovenski folk pa ni nič imel in še naprej nič nima. Pa eto ni temelja reči, da je plebs bil premožen kmet z njivo, ki poslej to ni več. Kdor to govori, se obnaša kot balkanski kmetavzar, ki je izrekel tisto eskimsko modrost, ki gre približno tak: "Pre rata smo bili siromasi, koji nismo imali ništa, onda dođoše Nemci i sve nam uništiše"

Link

Ni komentarjev: