sreda, 1. avgust 2012

1775050 - poljudnoznanstven oris pokojninskega ropa

[sopranos]
Predpostavimo, da je nekdo vplačal 100.000 EUR v celi svoji delovni dobi. Nekdo drug pa 1.000.000 EUR. Po nemškem sistemu bi drugi dobival 10x višjo penzijo kot prvi. Pri nas pa bi prvi dobival recimo 500 EUR penzije, drugi pa 2.000 EUR..

Nak! Pri nas bo drugi dobival 1500 in ne 2000. 2000 je "osnova", od katere se mu izplača procent, ki po zakonu programirano drsi navzdol iz leta v leto.

In enako je, če je kdo vplačal (prisilno mu je bilo kakopak zaseženo!) 4, 5 ali 10 milijonov. Tudi tisti bodo prejemali zgolj 1500. Takšna je pač dekretno določena maksimalna renta, ki drsi vsako leto programirano navzdol. No, ko pa uveljavijo nov komunistični fašistični ekspropriativni zakon, ki mu bodo rekli "reforma 'pokojnisnskega' sistema", bo vse še hujše.(Prej ali slej bodo fašisteki to udejanili, evo Andrej s Štajerske že daja signale, da to prihaja! Čš, "ni sve, akr ej predlagala Pahorjeva lopovska skupina bilo za zavrnit!. Auuu!)

Procent od "osnove" bo seveda še nižji. Celo ta umetno izmišljena "osnova" utegne biti še nižja in kar je najhujše, komunisto-fašisti in uravnilovske fašistično-reketarske eksproprijacijo izvajajoče mafijske plenilske spake vseh drugih provinijenc, bodo Slovencem do zelo pozne starosti meni nič tebi nič prepovedali dostop do njihovih pokojninskih prihrankov in jih obsodili, bodisi na hiranje na sociali 10-15 let, bodisi na prisilno dodatno tlako in dodatno prisilno kontribuiranje do pozne starosti (tiste, ki bodo sploh imeli srečo, da jih ne načevljajo pred letom 55 starosti, pred katerim v zasebnem sektorju bolj ali manj načevljajo vse zaposlene, za vsak primer, da jim betežni pizdeki ne obvisijo na plačilni listi, saj je zakon tak, da onemogoča odpustitev 55+ letnikov. Seveda ej z Lune s psortimi okami razvidno, da ta zakon ne ščiti 55 letniek, temveč skrbi, da so vsi najkasneje v letu starosti 54 trajno odpuščeni. 

Od tam bodo pa, spričo fašističnih pokojninskih zakonov, bili prestavljeni na 10 do 20 let hiranja na sociali, kjer bodo zares, ampak res zares vsi uravnani v popolnoma enaki bedi. Komunistična nirvana, torej. Pa za te tekovine smo se bre i borili drugovi, jel tako. Dabome, da je tako!)

Ker je sistem tak, da rente ne določa izhajajoč iz mase vseh kontribucij, temveč na temelju umetno določene "osnove", pomenijo te škarje v bistvu čisti dvoslojni rop. Še večjo maso prisilno kontribuiraš, in v seštevku še manj rentne mase polučiš. Skratka dvojni gubitek. 

Link

Ni komentarjev: