ponedeljek, 13. avgust 2012

1786317 - recenzija kolumne "Janković in Turk nad Urbasa" Uroša Urbasa

Uroš,

Za vse ostalo se jaz ne bi tak preveč zaletavo in površno vmešaval, čuj, za tole...

Spor med tropom rdečih lisjakov in črnih volkov namreč traja že dolgih sedem desetletij.

...pa menim, da si ruknil mimo. Tistim rdečim živalim, po domače in ljubkovalno - beštijam, v tvoji prispodobni govorici iskanja analogij v živalskem svetu, se bi sicer dalo po mojem bolj primerno reči tudi kako drugače, predvsem zahrbtna rdečkastodlaka hijena mi pride na misel, kot bolj ustrezna prispodoba.

Ma glede tistih "volkov", pa si ruknil mimo kolikor si dolg in širok.

Sploh pa mislim, da na toti tvoji kobajagi "levi" strani gre za več vrst živali, v glavnem predatorsko-plenilske nategunsko-barvospreminjajoče preoblačevalne nature, na oni drugi po tebi kobajagi "desni" strani pa takisto najdemo vse sorte živali, od omedlevajočih kur, ki naivno nutalsko mislijo, da bodo tako odgnale predatorje, razen kadar gre ne le za predatorje temveč hkrati tudi za priložnostne skavenđere, po domače mrhovinarje, pa jih ueglih pojejo, hehe, preko nojev do lenivcev in celo črno-belih brebrižnih pand prepuščenih na milost in nemilost plenilcem.

Volkov pa, kume moj Uroš, nikjer, niti če bi jih rabil za zdravilo ne. Kvečjemu kak pohleven, a trdoglav in zagovedan nasilen magarac, ki mu gredo na kurac konji iz drugih štal. Ker so lepši in bolj elegantni kot je on.

Skratka, vsega boga tam najdeš, ma niso volkovi in basta! 

Kaj vse so toti naši kobajagični "desni", zlasti, če baš moram izbrati eno samo žival, bom še malo razmislil, ma volkovi niso "garant", če smem uporabiti isti termin, kot ga je tovariš rdeči Đuro, ko je v Sarajevu igral v kultni "Avdiciji" in je profesorju recitiral "Hasanaginico": "Ša se bijeli u gori zelenoj, il je snijeg il su labudovi...snijeg nije garant,.... labudovi? ...nema teorije... bolan!"

"Ša se bori na politsceni Slovenistana, jel to vidim volkove y lisice? Lisice niso garant!...Volkovi?...nema teorije, bolan!"

In ader wordz, Urbase, bolan, toliko živali v naravi, ki bolje poosebljajo tote naše pizdune, ti pa navalil baš na volkove in lisice. (Je pa lepo, da nisi kontra strašnemu kobajagi volku Boštjanu naproti postavil ubogo rdečo kapico...ki bi po enaki logiki površne izbire analogij v živalskem svetu, lahko simbolizirala tragiko rdečega komunajzer masovnega morilca, ki je zakrivil hudojamska okostja in mumificirana trupla...polej bi prišel lovec (Kdo bi to lahko bil v SLO? Spomenka?), ki bi razparal Boštjanu trebuh in bi vun skočila uboga rdeča kapica. 

Ne ser ga Uroš, raje malo bolj poglej okoli i najdi bolj ustrezne analogije, evo recimo samo črvov je kolikor hočeš vrst, pa potem so tu bakterije, MRSA recimo, pa hijene, pa šakali, pa kradljive srake, pa podtakljive kukavice, pa dihurji, pa magarci obični...junouvotajmiin.

Link

Ni komentarjev: