sobota, 4. avgust 2012

1778566 - saga o slovenistanskih kadrovikih

[rava]
pri nas so si hrm prisvojile pičke z visoke upravne šole - greš na kako izobraževanje s tega področja in ti je vse jasno, ko vidiš tist folk. probajo furat lajf in image "seksa v mestu" in to je njihov domet. ker ljudje preferiramo sebi podobne, tudi najemajo podoben folk. i eto pizdarije, ko se ti v firmi zaredi miljavžent dobro oblečenih bleferjev.

Hehe. Briljantno. Ja, tako je pri nas, hvala bogu sicer ne povsod. Vred z NEKATERIMI mednarodnimi korporacijam, ki so pri nas prisotne in jim HRM vodijo naše domaće napaljene pičke, ki mislijo, da če zaslužijo 130 tisoč EUR letno, da bi že kar morale imeti svojo vilo v Monte Carlu. Tiste korporacije, ki jim HR vodijo kar iz tujine pa niso tako pogosto žrtve te plehkosti in plitvosti. Kar ti pove, da ipak, hvala Alahu, gre zgolj za miselnost naših pičkic, ki so non stop v svojem paralelnem univeruzmu, ki je, de facto, kot ti lepo to inovativno poimenuješ, nekšen psihodelični svet primordialnih lahkoživih plitvežev iz "seksa v mestu", ki so tam doli nenehno vlažni in temu primerno kažejo nenehno pohoten nedojeban fris.

PS
Btw, povsem nisva skupaj, kajti jaz SEM za ustrezno dozo znanosti pri selekciji kadrov. Čemu bi bili primitivci in znanost terali stran baš s tega najbolj pomembnega področja za firmo. Kar pa nas ne abolira od napak, ki jih omenjaš, kot so "seks v mestu" guard; neodgovarjanje ljudem na prošnje in neporočanje ljudem o zaključku postopka in njihovi neizbranosti; izbiranje po primordialnih seksističnih sentimentih pod krinko znanosti itd, ipd. 

V Sloveniji poznam nekega pizdeka, ki si je že pred 20-imi leti pričel zavestno bildati ThePerfectLookingKillerCV™ in je, zavoljo visokih plač, delal že pri skoraj vseh multinacionalkah prisotnih v Sloveniji, plus skoraj v vseh slovenskih izvozno usmerjenih podjetjih, motivacija je pa tudi tu bil denar. 

Blefer kakršnega svet ni videl. Nima pojma o ničemer. Pride pa on v vsako podjetja na razgovor oblečen po zadnji modi, v ročičkah je nekoč vlačil nekšne orgenajzere in zdaj času primerno pride okranclan z geđeti in valja pred HR meneđerkami točno tisto spiko, ki jo one pušijo. E, vidiš, to znanje pa on ima. Skratka, maestro ipak ni čisto brez talenta. 

No, potem se pa zgodi, da ga vzamejo, polej on kolikor časa mu paše blefira po hodnikih in sestankih konkretne firme, kadri v ravnini žnjim in nižje od njega obračajo z očmi, škrtajo z zobmi in bežijo kilometre stran od njega, da ne vidijo tega lenega in neuporabnega bleferskega gnusa, on pa lepo po relativno kratkih razpolovnih dobah, nenehno se prijavljajoč in vrtajoč okoli za novimi dobro colanimi službami, vkoraka nekega dne v sobo od HRM in prosi za priporočilo, "ker so mu kobajagi iz nekje opazili pa mu ponudili neki novega pa se je on kobajagi eto mukoma odločil, da gre novim izzivom naproti". 

HRM kuzlice, navkljub svoji plitvosti, tudi same se zavedajoč, da so ipak izbrale en velik šrot od pizdeka, za katerega so vmes ugotovile, da najbrž ima majhnega, da je neduhovit stremuh in da ni zanimiv niti za dolsežnjimdat, skratka total fijasko, mu prijazno napišejo priporočilo, ki je kot nalašč za prikrivanje njhove napake in evo ti pizdeka naslednji dan že v drugi firmi. 

V dvajsetih letih je bil že v več kot ducat firmah, dokler sem ga spremljal, ker me ni pozabil kontaktirati najbrž niti enkrat, ko je zamenjal okolje. Vsakič mi je poslal mail, da so to njegovi novi kontakti. (Ker on nikoli ne zanemarja Z networking, hehe) Pa še z Linked-in sem vsakič dobil obvestilo, da ima on nov đob in včasih si je po novi izkušnji dopisal še kakšen "skill" alpa "edjukejšn". Jaz nimam svojega fejsbuk profila, temveč imamo nekšnega firminega, zarad biznisa, kanede, če bi ga pa imel bi najbrž tudi od tam non stop kaj dobival o mojstru Z Pizdeku Bleferkoviču. Heheeeee, mamico mu blefersko.

Največja žalost je, da za razliko od onega starega mačka, ki je Steveu Jobsu dal delo, ker je prepoznal inženirski talent, navkljub temu, da je na razgovor prišel bos in smrdeč, ker se je tripal na zen budizem, te pičkice, ki živijo v paralelnem univerzumu "seksa v mestu" nikdar ne bi niti na razgovor povabile, če ga pa bi, bi ga z gnusom diskardirale po prvem razgovoru. Ker one ne dojemajo, da iščejo talentianega inženirja za krucialne potrebe podjetja, ki jih hrani, ne pa rajcig luksuzno usnjeno ambient sofo za na hodnik podjetja, čigar lepota jim povzroča mentalno lagodje in ugodje. 

Menda je naravno, da ljudje okrog sebe radi vidimo in kolektiramo fizično lepe namesto grdih ljudi. Zato je disaster, če ti v firmi HRM furajo takšne plitve "seks v mestu" kuzlice. Ki v firmi postopoma nagrmadijo toliko lepih "komadov", da z vsemi seveda ne morejo ravno seksati-v-mestu, hehe, lahko jim pa eni služijo za modele v domišljijskih seksih, ko si jo v pisarni ali doma na brzino zdrgnejo do orgazma, alpa vsaj za lepo kuliso v podjetju, nje™. Da jim ni fakin dipresif ob pogledu na frise sodelavcev.

Link

Ni komentarjev: