sreda, 29. avgust 2012

1799438 - zakaj se ne splača delati

[fibonaci]
Kaj se lahko ti čudiš če v državi, kjer se delavcem "ne splača" delat, razen v tujini ali na črno, kjer se obrtnikom "ne splača" delat, razen na črno, kjer se v javnem sektorju ne splača delat nič več kot je nujno potrebno... potem tudi podjetja začnejo spraševati, ali se splača plačevati davke, za katere dobiš vedno manj in vedno slabše storitve in vedno bolj gnilo državo, pa začnejo raje počasi kanalizirati denar v tuje oaze, ko pa firma izdihne pa je pač ni več, stečaj, amen;

vse to je del ene in iste zgodbe, zgodbe o banana republiki Sloveniji....

...v kateri politika namesto, da zbere pogum in odpravi fritzlovski davkoprispevkovni alarthaid vsiljen izključno delu, in v zvezi s prihodki iz dela, sramotno reketiranje in plenjenje na ktero je spet obsojeno delo in izključno delo, raje vztraja na teh sramotnih hajduško mafijsko lopovskih rabotah do bridkega konca podjetij, ki si jih omenil in bogami same države takisto. Njihova maksima je "oš neš Bangladeš" oz, v jeziku nekih drugih Eskimof: "Their [mafia] way or highway"

Dokler se prihodki iz dela in delo penalizirajo na tak način, se ni treba čuditi, da se delati ne splača in da se vsi izogibajo plačilu reketa. A je kje na svetu oseba, ki pri zdravi pameti "načelno" uživa, ko je žrtev reketa? Vprašanje je seveda zgolj retorično.

PS 

USA, v katerih šele kirurg, kateri zasluži nad 250 tisoč usd plača davek v višini 35%, pri čemer je družinsko davčno izvzetje večje od slovenskega praga na katem useka najvišja in brutalno drakonska stopnja davkoprispevkovnega ropanja v višini cca 60%. Pri nas po stopnji 35% plačuje na svoje sirotinjske prihodke že čistilka v "bolje stoječi firmi".

No, USA, ki niso ravno davčni paradiž tako "visoke" davke plačujejo, da bi živeli v civilizirani državi. To je moto njihove dacarske zgodbe. Kakšen že je moto naše? Tudi to vprašanje je seveda da zgolj retorično. Retorćki ba, jarane, strogo retorćki, hehe.

Link

Ni komentarjev: