sreda, 8. avgust 2012

1782654 - odgovor tistim, ki omenjanje Udbe enačijo s paranojo

[gsavli]
Evo, paranoičnih odjemalcev paranoičnih SDSovskih fint se pri nas ne manjka.

Da si ti en prokomunistični majmun, ki iz manične potrebe zanikanja komunističnega zla, rad uporabljaš učene termine, katerih pomena niti blizu ne razumeš, se vidi iz naslednjega:

Definicija pojma paranoja:

Paranoja (od grške besede παράνοια za "norost" ali "brezumnost") je izraz s katerim se opisuje tesnoba in strah neke osebe povzročena z iracionalnimi idejami in/ali nesposobnostjo razlikovanja domišljije od stvarnosti. ...Kot sinonim za paranojo se uporablja tudi izraz "manija preganjanja"...saj se kolokvilano termin paranoja, nasprotno izvirnem pomenu v grščini, pogosto uporablja zgolj kot oznaka za strah od namišljenega neobstoječega "nečesa" ali "nekoga", ki bi naj preganjal obolelega, ali njegov klan...

Wikipedia dalje pravi, da rdečeritni nizkovejevni majmuni, kakršen je recimo nek tam gsavli, pogosto mečejo vse v en koš in ne ločijo pojmov paranoja in shizofrenia, oba pa uporabljajo napačno, kakopak.

2. O čem govori članek revije Reporter, na kateraga SDS na svoji strani ima link?

Govori o organizaciji komunistične državne politične policije, v nekem obdodju znane pod imenom UDB (Uprava državne bezebednosti) oz. slovensko Uprava Državne Varnosti (UDV) in v drugem kot Služba Državne Bezbednosti (SDB), oz. slovensko Služba Državne Varnosti (SDV). Kolokvijalno se je tej službi tudi v času ko je bila UDB oz. UDV po celi državi že reklo UDBA in tako se ji je govorilo tudi potem, ko se je preimenovala v SDB/SDV in še bolj kolokvialno se ji danes reče UDBA.

Da bi nastal temeljni predpogoj za PARANOJO, bi morala ta organizacija nikoli obstajati, saj Reporter piše zgolj to, da je ta organizacija bila in da je Veno Taufer bil njen denunciant in to ZANESLJIV. Kje je tu zdaj Paranoja? Kak ali kdo tu ni obstajal(o)? Kaj si je Reporter gnan z iracionalnim strahom umislil in oz. zimislil?

Veno Taufer je sicer za razliko do Mitje Meršola skušal Slovence nategniti z nekakšnim sprenevedanjem in celo maskirnim udrihanjem po udbi in celo slepilno lagati, da mu je sodelovanje z udbo bilo ponudeno, a on da ga je z gnusom zavrnil. Na žalost za tega udbaškega denuncianta je državni arhiv izdal dovoljenje za vpogled in celo za objavo listine, ki laži tovariša Venota dezauvira, saj tam piše, da je bil sodelavec udbe in to ZANESLJIV. Kje je tu zdaj Paranoja?

Da je organizacija s kolokvialnim imenom obstajala ne zanika nihče normalen v Sloveniji, državah bivše Juge, na planetu Zemlja i bogami i šire: Tega ne zanikajo niti udbaši sami, celo denuncianti ne. Kje je tu zdaj Paranoja?

Da je Mitja Meršol sodeloval z udbo in ovajal svoje kolege udbi ne zanika niti on sam, niti njegov nadrejeni iz takratne udbe. Kje je tu zdaj Paranoja?

Da ne bo pomote, Reporter ni pisal o ničemer današnjemu, pisal je zgolj to in o tem, da je nekoč bila neka udba in da je imela agenta Venota, ki je bil Z A N E S L J I V! In za to v članek priložil faksimile dokumenta iz arhiva, ki potrjuje točno to. Črno na belem!

Koga zdj tu ni, zo, ki ni obstajal, oz. si ga je Reporter izmislil, da bi temu pisanju smeli reči paranoja? A hočeš reči, da udbe ni bilo? Znova te opominjam, Reporter celo ni pisal o tem kaj je kdo danes in kam se je, če se je razkrojila nekdanja tajna policija kompartije, temveč je pisal zgolj kaj je bilo oz. kaj je kdo bil. Štekaš?

In četudi bi Reporter, tak kot sem ti jaz to napisal, omenil tudi to kje je kdo danes in kako se obnaša in laže, še vedno ne bi bilo predpogojev za paranojo, saj poleg dejstva, da gre za obstoječe ljudi, ki so bili sodelavci realno obstoječih organizacij, manjka še osnovni prerekvizit in to je iracionalni in z dejanskimi osebami in organizacijami nepodprt strah Reporterja od teh ljudi. 

Ne, pizduni, nikogar ni strah, čeprav vi to natolcujete, ker si valda domišljate, da se bi ljudje še danes morali bati meršolov, venotov, kučanov, ertlov, tuerkov... Zgolj konstatiramo, da je bila zločinska organizacija, čigar člani in sodelavci so še tu. Tu, ter celo in ćarđ na številnih pozicijah moči. Številni med njimi! Samo to. Kje je tu zdaj Paranoja?

Raje priznaj, da te vse skupaj iz tebi poznanih razlogov inkomodira, pa bi ti samo to rad, da se o tem ne govori. Ker te inkomodira že samo dejstvo, da se o organizacijah, silah, simbolih, ideologijah in podobnih rečeh, ki si jim ti z dušo in srcem zavezan, govori neafirmativno, ne upaš si pa priznati, da si z dušo in srcem za zlo in še manj si upaš pljuniti na sve to zlo. Pa se eto pocaš v svojem rdečem govnarskem smradu, beda ti patetična lindasindromska, pa hitiš cel svet okoli sebe proglasiti za nenormalnega in paranoičnega, hehe, samo, da tvoj gard nekak umetno obvelja za normalnega in zdravega.

Nizkovejevne rdečeritne lindasindromske opice ste mi sicer hrati dolgočasne, patetične in hkrati na nek način huronsko smešne, ko tako hitite zanikati, da je Kučan še živ, da vam on izbira zdaj eno opico zdaj drugo in vi hitite lepo zgledno pohlevno ono prejšnjo opico dati v nič in voliti tisto novo, ki vam jo je pokazal s svojimi obskurnimi miđetovskimi ćevapi na njegovih dveh levih rokah. Vi pa bi radi, da vsi zdaj verjamemo, da komunajzerizma v sistemu ni, da kučana ni, da ertla ni, da potrča ni, da pahorja ni, da jih tisoče in tisoče komunističnih pajacev in zločincev ni ter, da prav tako ni stotine tisočev okostij pomorjenih po teh vaših kobajagi nikdar obstoječih morilcih, organizacijah in ukazih, ki so jih dali. Pa koga vi imate za norca, bogvasnimarad? Idite se zdraviti, pizda, idite kje drugje kakim stricem v belem - strokovnjakom za vaša patološka mentalna stanja, razložiti čemu imate to manično potrebo po zanikanju. Njim povejte, oni vas bodo poslušali po uradni dolžnosti, pa vam nea bo treba tu na forumu nažirat drugim ljudem.

Link

Ni komentarjev: