četrtek, 23. avgust 2012

1792209 - roparske aspiracije pokojninskih reformatorjev

[mhorva35]
Nekje sem te dni zapisal, da ne utrujam s celoto:

>Gospod minister je napovedal pokojninsko reformo na starih osnovah z novimi dopolnitvami. Kako lepo in pametno bi bilo, če bi tisto staro osnovo že bili sprejeli kot sem predlagal in sedaj samo dopolnili z novimi idejami. Tako pa bo sedaj propadla pokojninska reforma dovolj dobra osnova, nove dopolnitve pa pod udarom socialnih partnerjev, sindikatov, opozicije in velikim besom tistih, ki se jih bodo nove dopolnitve dotaknile. In zakaj ni bilo to opravljeno ? Pri fiskalnem pravilu in teh reformah SE SKRIVA ENAK EGO, EGO POLITIČNEGA, NESTROKOVNEGA NASPROTOVANJA IN NEZAUPANJA. Talci takega ravnanja smo mi davkoplačevalci! Če je tudi nesprejetje reform krivo za visoke obresti, potem si je treba roko na srce, te posledice pripisati tudi samemu sebi in politični opoziciji, sedaj poziciji, ki je nenadoma ugotovila, da bo to dober signal mednarodni skupnosti. Kaj bo, ko bo ta mednarodna skupnost ugotovila, da kljub vsem reformam, ki jih bomo, ki jih sprejemamo, naše gospodarstvo še vedno u q**** in da kljub fiskalnemu pravilu in vsem sprejetim reformam, ni za zaupati, ker je bila postavljena diagnoza le delno pravilna. To se ves čas kaže, le priznati nočejo. Kdaj bodo poimensko obelodanili, kot so obljubili še podpise pod zapravljene, pokradene naše milijarde. Vsak tujec, človek, ki se zaveda, da vlaga goljufom je nor in neodgovoren do svojega pošteno pridobljenega premoženja.

Sedaj pa si dajte duška in povejte kaj od tega ne drži !

Simpl: Nič od tega ne drži.

Komunistične beštije in kot zdaj vidimo tudi raznorazni zdravljeni kriptokomunisti a la Andrej s Štajerske iz te domnevno kobajagi nekomunistične vlade, niso nikdar imeli namena zares reformirati, temveč zgolj povečati ropanje Slovencev, tistih, ki se jim ima še kaj po državi prisilno zaseči, da zagotovijo dotok kisika oz denarja v komunistične rentarsko-reketarske lopovske sheme, ki jim oni arogantno rečejo "pokojninska shema".

Rabiš še bolj eksplicite: Pahor je z nameravanim dodatnim disruptivnim ropom vsakega kontributorja za cca 100k povprečno, s 7 let več obvezne tlake ter obveznih neokapičenih kontribucij in 7 let manj izplačil, pač zgolj rihtal pogoje, da bi komunistična kontinuiteta ostala nereformirana živeti naprej. Temu pa nadel ime "reforma".

Kriptokomunist Andrej s Štajerske ima do pičice enake ideje, s to razliko, da je njemu primarni cilj maščevanje, oz, da bi on odvzel pokojnine uslužbencem nekdanje JLA, ker mu je očitno kak oficir-pilot reaktivxa, hehe, nekoč v Bežicah pofukal kakšno simpatijo, al kva.

Skratka, ne eden in ne drug ne bi delala reforme, ne bi dpravljala vira zla in nevzdržnodti, nezasluženih rent in komunističnelopovske nasilne uravnilovke, oni bi, da se rento-reketarstvo nadaljuje, vsak s svojo motivacijo in agendo v ozadju.

Nobenemu od teh naših motenih kleptovladarjev niti na misel ne pride, da bi zares reformirali tako, da pokojninski sistem postane to, kar bi moral biti - poštena varčevalna shema iz katere dobiš točno toliko kolikor v sistem daš in že zaradi tega niti teoretično ne more postati "nevzdržna".

Tak, kot bi ona dva "rihtala vzdržnost", lahko vsak lopov, niti ne nujno najbolj nadarjen mafiozo. Brez reform. Enostavno, tak, kot so nezakonito vzeli pokojnine Jla-jevcen, jih naj z novim fašističnim zakonom vzamejo vsem, ki so do sedaj kontribuirali, pokojninski sistem pa v celoti odpravijo. Voila! Nič jim ne bo treba plačevati rent, nito do niti po letu starosti 65, kar pomeni, da bo sistem fakat full "vzdržen" in to za vedno.

Toliko, kolikor so zakonite vse trenutno potekajoče oblike ropanja in reketiranja preko neokapičenih prispevkov in nepoštenih sistemov izplačevanj glede na prisilno zasežena vplačilaa, ravno toliko bi bil zakonit in legitimen zakon o odpravi pokojninskega sistema in ustavitvi izplačil komurkoli. Razen Kučanu, Stanovniku in "borcem". Hehe..

Ideal pahorjev, kučanov, semuljićev in očitno tudi andrejev s Štajerske je, da se vsem upokojencem podeli enaka "pokojnina" v višini socialne pomoči, ki jo zagotavljajo iz obveznih haračev za katere je potem vseeno kako se jim reče, davek ali "prispevek", pa naj bo kar davek.

Link

Ni komentarjev: