sobota, 25. avgust 2012

1795751 - analiza blodenj tov. Tineta Stanovnika glede pokojninskega sistema

Danes so v Delu objavili intervju s komunističnim bastionom na področju pokojninskega uravnilovskega komunističnega jebeludzbunjenitisa, tovarišom Stanovnikom Đunijorjem.

Zapis je tako lep, da kdor bere pozorno izve vse o komunistični fašistični orgiji v Sloveniji.
Poleg tega, da je tovariš Stanovnik z omalovaževanjem omenil švedski sistem NDC (Notional Defined Contribution - kar po domače pomeni, da se vse kontribucije akumulirane tekom vplačevanja, obrestovane pa revalorizirane, seštejejo pa uporabijo za osnovo pri izračunu mesečne rente), ...

...omeni tovariš Stanovnik še naš sedanji sistem, za katerega zatrdi, da je klasični Bismarckov in predlog, ki ga je izdelal za Pahorjeve harlekine, kjer prizna, da sedanji sistem tako uspešno klesti pokojnine, ker ima vgrajeno programirano naglo nižanje rent, da ne da ne bomo imeli problema nevzdržnosti zaradi domenvnega naraščanja izplačane mase rent, temveč bomo imeli socialno bombo, ker bo vseh pol milijona upokojencev sistematično in programirano avtomatično definitivno končalo na nivoju prejmekov, ki bodo padli celo pod nivo socialnih pomoči. S tem je nehote razodel enega od pravih razlogov zakaj se komunistom mudi sedanji komunistični drek spremeniti v nov komunistični drek.

Preden nadaljujem in še nokoliko podrobneje a vseeno na kratko polemiziram s tovarišem Stanovnikom Đunijorjem, želim opozoriti na papir

Pension Systems in 27 EU Countries
by Jarosław Poteraj

Evo linka: www.google.si/url?sa...2Q&cad=rja

Po moji percepciji gre za zelo priporočljiv dokument (Ki seveda ni edina pot do osnovnega znanja o pokojninskih sistemih s praktičnim pregledom sistemov EU držav), saj na urejen in sistematičen način predstavi, ne le pokojninske sisteme članic EU, temveč tudi zgodovino in temeljne pojme pokojninskih sistemov.

Še to bi želel izpostaviti, da je naravnost škandalozno, barbarsko in patološko nestrokovno ter površno-šlampasto ravnanje t.i. "zainteresirane javnosti Slovenije", saj se žurnalisti, politiki in celo t.i. "strokovna javnost", utapljajo v neverjetni znastveni inkompetenci in nedopustni površnosti, pa eto namesto, da se vsaj osnovno podučijo o tematiki, kar jim je danes na voljo "one click away", hehe, zgolj gagajo, žvečijo, propagirajo naprej po sistemu pokvarjenih telefonov oz. reciklirajo, kar jim servirajo raznorazni stanovniki in podobne komunistične spake na bogato posejane po celotnem političnem spektrumu politično zblojenega in sjebanega Slovenistana.

Dogaja se jim nerazložljiva, neverjetna in neznosna lahkost barbarsko-butalsko-amatersko ovčjega sledenja manipulatorjem a la tovariš Stanovnik in celo sledenje kronično nedojebanim low-level izvršilno-tehnokratskim državnih aparatčikom - poklicnim rdečim talibanom ustvarjenim v frankensteinskim laboratorijem efdeve tvornic rdečega umskega gnoja, ki iz temnih kleti vladnih palač, tudi sami očitno dokončno ter ireverzibilno utopljeni v komunistični gulag-pokojninski sistem kot edini univerzum, ki se ga zavedajo, blodijo po labiritnih sprčenega komunističnega reketarsko-suženjskega gulagovskega koncepta pokojninske miloščine fašistoidne države, sloneče na reketu in ropu, popolnoma prepuščene diskreciji in zlorabam fašistoidne politike, ki je v nas , kto vemo, pač rdečetalibanske provinience z odtenki roza barve umov zdravljenih komunistov, a la recimo AndrejSŠtajerske™. 

Tako izgubljeni v teh labirintih cone komunističnega somraka in rdeče-rozastih meglic, do obisti nadrukani z ideološkimi kontaminati kompartije, ki ogabnemu lopovskemu reketu in zlorabi nadevajo ime "solidarnost" in vse skupaj skušajo predstaviti za regularen in legalen in legitimen sistem redistribucije, ne zmorejo "izstopiti iz škatle" in spisati, ali vsaj resno konzumirati in zapopasti, pa potem še upoštevati dokument, kakršen je ta gospoda Jaroslawa. In še desetine podobnih.

Kratka polemika z agitpropovskimi lažmi in zavajanjem tovariša Stanovnika

Večkrat sem opozoril, da v Sloveniji vlada na številnih področjih državne ureditve in celo v celotnem aspektu "javnega", ena brezmejna pojmovna zmeda značilna za območja v Vesolju koder znanja ni najti v naravnem trdem in ali tekočem agregatnem stanju, hehe. Mene to ne čudi, saj je bizarne, lopovske, nategunske, rektarske, plenilske, nepoštene komunistične ideje in doktrinarne prvine težko pretočiti v katerikoli od znanih sistemov in opisati z normalnimi pojmi. Odtod toliko sprčenih in distortiranih pojmov in definicij.

Lahko bi rekli, da v Sloveniji nič ni to, za kar se izdaja oz skuša prikazati. Recimo, vsem nam znana samodeklaracija političnih strank za "leve" in "desne", za "sredinske" in "strpne". Pa potem je tu zloraba in distorzija pojma "solidarnost" s katero se skuša prikriti in dobiti alibi in abolicijo za brutalne oblike reketiranja, ropanja, ekspropriacije in plenjenja. Pa potem je tu recimo trditev, da je naš pokojninski sistem klasični Bismarckov, saj da se pri nas renta računa kot odstotek plače, ki naj bi trenutno nekje blizu 50%, a ko pogledamo plače kogarkoli, ki je nad 3000 EUR bruto vidimo, da to ni in niti teoretično ne more biti res, saj bi, če se Stanovnik ne bi lagal, en Colarič moral imeti pokojnino v višini 30000 EUR (z besedo: tridesettisočakof) mesečno.

Ne bi šel preveč v globino z dokazovanjem očitnega - tega, da naš sistem ni "klasični Bismarckov", niti klasični in dosledni katerikoli, je zgolj dosledna komunistična reketo-uravnilovka, raje bom podal samo dva kratka citata iz papirja gospoda Jaroslawa, ki razodenejo, da gospod Stanovnik bodisi nima pojma kaj je to Bismarckov sistem oz. kaj so temeljne doktrinarne premise gospoda Bismarcka, ki tega, kot vidimo ni storil, da bi ugajal rdečim talibanom in nazisocialističnim sinidkatom, temveč ravno kontra - da jim pristriže peruti.

Opozoriti želim, da je Bismarckov sistem inicialno želel predvsem poskrbeti za delovne invalide, ki so nekoč delali in ne generalno za vso populacijo, zato je komunistično nakladanje v Sloveniji, češ, da oni sledijo Bismarcku, kakopak patetično.

Evo malo za pokušino:

In 1881 the German Emporer Wilhelm
I Friedrich Ludwig von Hohenzollern delivered an address (Kaiserlichen Botschaft) to the Parliament, written by Bismarck, in which he ordered the state to provide care for those suffering disability resulting from old age . In 1883 the first state legislation on sickness insurance was introduced, and in 1884 – on accident insurance . Bismarck considered introducing the public pension insurance system in the political perspective, and with a view to weakening the political influence of socialists, he was aiming at integration of blue-collar workers with the young German state . This legislation was supposed to give blue-collar workers a sense of security in the old age and help them realize that it is the state that cares about their future, not trade unions.

Skratka, tovariši sindikalisti in tovariši komunisti ini, gospod Kajzer Von Bismrack so hoteli deloucem dati občutek, da mamica državica skrbi za njih in ne sindikati in komunisti. To, da so v Sloveniji komunisti na oblasti, ni dovolj dobra podlaga in zadosten matematičnio-logični pogoj, da svojatate Bismarcka in svoj sprčeni lopovski sistem enačite z njegovimi doktrinami (btw preživetimi in outdated za današnji čas, kakopak!), to da so v Sloveniji na oblasti komunisti in da rula komunistična doktrina je znak, da smo nenormalni in nič drugega. Hehe, sort fo speaking.

This is when in Germany the Catholic bishop of Mainz Wilhelm Emmanuel von Ketteler advocated that employers be obliged to pay compensation to those blue-collar workers who lost the ability to work, either temporarily or permanently, through no fault of theirs and while working, by which he laid the foundations of the Catholic social science. Yet, most undertakings in this area concerned disability rather than the infirmity of old men, and covered only selected professional groups or even the employees of one specific company.

Shamanopedia: INFIRMITY (noun)
The noun INFIRMITY has 1 sense:

1. the state of being weak in health or body (especially from old age)

The first change in this area was an idea introduced in 1889 in Germany, when the Chancellor Otto von Bismarck forced the state pension system through, which was contributory, with the retirement age set at 70. Initially, Bismarck’s solution stipulated paying contributions, investment of resources, and then payments. Therefore, it was a contributory system of the capital character.

No further comments your honor. The defendant, Comrade Stanovnik Jr. may step down.

PS
Pero, prosim te, da od svojih veseljakov - žurnalistov z ambicijo pisanja in polemiziranja na temo reforme pokojninskega sistem terjaš, da nemudoma preučijo vsaj ta dokument in dokument švedskega, poljskega, čilenskega in briatnskega pokojninskega sistema. Tudi avstrijskega bi lahko, tek toliko, da vidijo, da niti tistemu naš ni niti malo podoben.

Če jim pa, navkljub krizi zrihtaš ein kurze šnelkurs, magari tako, da Finance za trg organizirajo plačljiv seminar o pokojninskoih sistemih in uspešnih poštenih novih rešitvah, npr. švedski sistem, ki ga občuduje tudi tovariš Stanovnih đunijor, ma ga nemudoma diskardira kot neustrezen role model za nas, češ v nas nič nea funkcionira, pa zato moramo ostati na komunističnemu rdečetalibanskemu gulag sistemu. 

S tem je tovariš Stanovnik Jr. implicite y bogamy tudy eksplicite izjavil tole: "Mi smo nepravna barbarsko-roparsko-reketarska banana rapublika, v kateri normalen pošten sistem ene Švedske ne more funkcionirati". Auuuu, šta bi reko tata Stanovnik Sr?! kad ga ufati jebaće mu majku mangupsku. "Šta bre otvaraš usta u javnosti i laprdaš, kad ne znaš šta ti piše između redova, pička ti materina glupava?!", so rekli ata Stanovnik Sr., po domaće PevajućaTestera™.

Link

Ni komentarjev: