torek, 8. maj 2012

1680673 - primerni aforizmi o Jankoviću

Vladimir Bulatović Vib. To je tisti srbski novinar in pisec aforizmov, ki je jankoviće opisal, še preden so se rodili:

Evo: "V gozdu vila, v vili mercedes, v mercedesu človek, v človeku srce, ki tiktaka za delavski razred".

Da je Vlada Vib slučajno vedel, da bo njegov rojak iz Saraorce v rdečem tišrtu in Semilićevi kapici, na Rožniku, ob vonju Momotoviih pljeskavic, nekega dne gagal polpismene kumunajzarske nebuloze značilne za agitprop amaterčine, primitivce in falirance, bi aforizem prav gotovo prilagodil svojemu paprikarskemu "zemljaku".

Pa bi vse skupaj glasilo tak: "V gozdu pod Golovcem vila, v vili mercedes AMG, v mercedesu človek meneđer, nje, v človeku srce, v srcu veselje do socialnega kapitala, nje"

Lepota tega sveta oz. Vesolja je v tem, da je Bog velik oz. Allahu Akhbar. Bog je požrešnim črvastim primitivcem daroval križ kratke pameti, pa se eto sirotinja umska, ne zaveda svoje neoriginalnosti. Čeprav bi Zokiju konkretno, recimo, bilo dovolj, da prebere knjigo aforizmov svojega rojaka in bi že izvedel kako je z originalnostjo njegovih amaterskih agitprop poskusov. Tam bi torej našel številne misli, ki bi mu razodele, da ni originalen oz, da so iste parazitsko-roparske sanje sanjale številne druge mafijsko-fašistične rdeče prazitsko-plenilske kanalje davno pred njim in da so to vrli pisci vse že davno pretočili v aforizme.

Evo še enega: "Včeraj me je poklical moj osebni špicelj. Obvestil me je, da je zbolel in me vljudno prosil, da naj ta teden ne hodim v mesto in ne delam ničesar proti sistemu, ker me (spričo bolezni v ekipi) ne more zalezovati". Ta je nastal, še preden so izumili internetne forume, oz "orodje rovarjenja petokolonašev proti naši nam socialistični stvarnosti in zgodbi o uspehu".

Pa ta: "Imamo 'kadrov' za 5 držav, ampak jih naša država sama vzdržuje"

Pa ta: "Položaj hrbtenice vam ni najboljši, so vam pa zato ostali položaji sijajni"

Link

Ni komentarjev: