sreda, 9. maj 2012

1682773 - še en esej o izprijenosti komunajzerskega pokojninskega sistema

[menim]
> Kje je in kam gre EU

In kam gre Francija?
"v pokoj pri 60 letih, minimalna plača 1398 evrov, konec podražitev bencina"

Ni vic, vir: 24ur.com/novice/svet...ncina.html

Kar se tiče pokojnin in leta odhoda v pokoj, to v normalnih deželah in državah ni in niti teoretično ne more postati problem.
Zakaj?

Zato, ker na pokojninsko rento gledajo, normalno, nemaliciozno, nenategunsko, pač kot na izplačilo, ki se ga matematično natančno izračuna iz nekaj ključnih parametrov: Mase vsega vplačanega do trenutko odhoda v pokoj; Števila mesecev od trenutka odhoda v pokoj do statistično izračunane povprečne življenjske dobe in faktorja, ki v formulo prinese vpliv odmika datuma odhoda v pokoj od v sistemu privzete vrednosti za t.i. "planirano polno pokojnino".

Če država ni lopovska, komunistična, fašistična, komunistično-fašistična, nasilnouravnilovsko-ekspropriativna, ipd, torej, če obstaja resnična svoboda in poštena pokojninska shema, potem je vsakomur dovoljeno iti v pokoj kadar hoče, po recimo 40-45 let starosti. Teoretično bi to lahko bilo kadarkoli, če je sistem pošten in s čistimi računi.

Če gre v Nemčiji kdo v pokoj pri 65 let starosti bo njegova pokojnina "polna", kar pomeni 85% plače oz. 85% v sistemu privzete kapice plače (V Nemčiji je to 5000 EUR). Če gre prej, bo renta logično nižja in to iz dveh razlogov, ker je manjša masa kontribuiranega in ker je večje število mesecev prejemanja rente, zato je vrednost faktorja-zgodnjega-odhoda-v-pokoj takšna, da je renta logično tudi zato nižja, saj se masa vplačanega (kakršnakoliže je), deli z večjim številom mesecev, kot če gre pri 65 letih. In to je cela modrost.

Francozi morebiti imajo zato, ker so si izbrali leto 60 kot ciljno za izračun t.i. "polne pokojnine", toliko nižje pokojnine kot Nemci, pa ne le zaradi nižjih plač, temveč dodatno tudi zato, ker preferirajo delati manj časa.

Vse to pri nas ne funkcionira, ne nemški ne francoski ne švedski ne čilenski sistem, in sicer zato, ker je pri nas vse spačeno in nič ni kot v Nemčiji in Franciji, in Švedski in Čileju, in Njemit deželi. V ozadju pri nas rulajo komunistični ideološki kontaminati, ki so iz pokojnine naredili miloščino in prisila, ter seveda tudi komunistična zloba. Pri nas preprosto hočejo tiste "bolje plačane" oropati že pri plači, pa pri vplačilu obveznega neokapičenega prispevka, pa kasneje tudi pri izplačilu. In vse to jim ni dovolj, pa gredo celo uvesti suženjstvo tak, da vse Slovence prisilijo delati do X let, ker nihče ne more sam odločati kdaj gre v pokoj. 

Pri nas ti do 58-62. leta, odvisno kdaj izpolniš pogoj 40 let obvezne suženjske tlake, preprosto ne dajo niti centa, oz. če bomo sprejeli 65 let kot "leto ko je pokojnina polna", pri nas do tega leta ne boš mogel prejeti niti centa, pa če si brez zaposlitve že 10 let in povrhu še bolan na tak način, da te eni drugi fašisti vpeti v taisto komunisično nasilno igoro, pač ne želijo uvrstiti med invalide. 

To je nekaj takega kot če prisilno vežeš denar v banki brez pravice prekiniti varčevanje, s tem, da če umreš vse ostane banki. Banka vmes spremeni pravila in ti leto konca aranžmaja oz. pričetka črpanja rente prične odmikati proti smrti. Kako že rečemo takim aranžmajem?

Link

Ni komentarjev: