nedelja, 20. maj 2012

1695041 - sreckos o levo desnih "paradoksih"

[kugy]
Osnovni Pahorjev problem je, da bi bil v resnici rad socialdemokrat v evropskem pomenu besede. Vendar njegova stranaka, vsaj v večini, razume socialdemokracijo kot kumunistično stranko in v svoji preproščini to tudi v glavah izenači. Pa temu ni tako. Prav socildemokrati, pa tudi socialisti, so bili pravi zgodovinski sovražnik komunistov. Vse kaže, da se to v Sloveniji še do danes ni spremenilo. Pri nas nimamo neke normalne demokratične leve stranke in parv paradoksalno je, da je temu še najbližje Janševa SDS, čeprav pri nas velja za izrazito desno stranko.
Naj še enkrat ponovim: Slovenia - lost in time!

Dobro zapaženo.
Da pa SDS velja za desno stranko, ni noben paradoks, kajti tisti, ki ji lepijo takšno etiketo, vse, kar se ne strinja s partijo oziroma "levico", preimenujejo v desnico, ki potem postane predmet preganjanja - danes v medijih, nekoč s pištolo in krampom.

Medtem ko postanejo lastniki uropanega in prisleparjenega kapitala in izkoriščevalci delavstva, ki so njihovi (navidezni) pristaši, pravoverni "levičarji".

Objektivnost in resnica nikoli nista bila kreposti ne nekdanjih, ne današnjih boljševikov, "levice", zamaskirane v velike, a zgolj kvazi-demokrate. Nasprotno, njihovo vodilo je laž za vsako ceno in do zadnjega diha. 

Za ilustracijo si lahko vzamemo vztrajanje njegovih partijskih kolegov, da Pahor nikakor ne bi smel pohvaliti pozitivnih naporov obstoječe vlade za stabilizacijo državnih financ. Jasno, moral bi se zlagati, kako zanič vlada dela...
Adam Michnik je povedal neizbrisljivo resnico: "Laž je nesmrtna duša komunizma".

Link

Ni komentarjev: