torek, 29. maj 2012

1707210 - o davčni politiki in civiliziranosti države

[marsonn]
Prav je, da te država sili, da plačuješ davke, ker se s tem financirajo eksistenčne potrebe nekaterih ljudi. Živimo v družbi, ki se imenuje civilizacijska in ni več srednjeveška. Temu se reče napredek. Če so vmes tudi taki, ki do tega niso upravičeni, to še ne pomeni, da moramo sistem odpravljati ali obsojati socialo ampak le povečati nadzor nad upravičenci. Če ti pa plačevanje za druge ne odgovarja, imaš pravico biti lenuh, ne delati nič ter čakati na socialo.

In, če bi bil logično bitje, ne bi sploh podtikal sociale v temo, kjer je govora o izgubah neke bebave religije.

Tvoja debata bi pod določenimi pogoji (če bi te pogoji v SLO bili izpolnjeni oz. če bi mi sploh bili normalna država) bila izzvenele plemenito in normalno kakor je plemenita in normalna parola napisana na pročelju zgradbe ameriškega zveznega davčnega urada v Washingtonu, kjer piše tako: "Davke plačujemo zato, da bi živeli v civilizirani državi"

Problem je seveda v tem, da mi nismo normalna, civilizirana država in družba, temveč država v ujetništvu komunistično-fašistične mafijske in do skrajnosti stalibanizirane kamarilje, po domaće - mi nismo država, mi smo komunistična đamahirija davčnega prevarantskega aparthaida, prispevkovnih reketov in antiprostotržnih nategunskih manipulacij. 

Mi smo tudi država, slabo sicer zakrinkane, nasilne boljševiško-talibanske uravnilovke za vsako ceno in povsod, vsiljene seveda izključno "fukari" - odvisno zaposlenim, po domaće folku, ki živi od svojega dela. Vse to je v zakone skrbno podtaknila kamarilja, ki je s tem želela za vsako ceno zagotoviti kontinuiteto enakih družbenih privilegijev in razmerij, kakršni so vladali v prvi inkarnaciji komunajzerizma v Kranjcev.

Pri davkih je v smislu prizadevanja za civiliziranost ključno vzpostaviti in vzdrževati vsaj troje: (1)pravšnjo mero glede na finančno moč davkoplačevalcev oz. gospodarstva; ter, (2)poštenost razporeditve davčnih bremen in (3) korektnost namenske potrošnje z davki in obveznimi prispevki nabranih sredstev.

Slovenija je v pogojih ujetništva države v komunističnem mafijsko-fašističnem talibanskem ideološkem gulagu, logično da pogrnila v vseh treh omenjenih ključnih načelih.

V kontekstu do sedaj elaboriranega, fokalno vprašanje in jabolko spora med zagovorniki komunizma-fašizma na eni strani in svobode-liberalizma na drugi strani, oz. zmernodesničarskih vrednot na nekoliko bolj desno vmeščenem političnem polu, sploh ni količina sociale, temveč pravšnja mera, glede na gospodarsko moč davkoplačevalcev. Jaz, kot zaprisežen liberalec, nimam nič proti, da se količina sociale v Sloveniji podeseteri. Pod pogojem, da je to možno pri maksimalno 20% flat davku vsiljenem vsem enako na vse vrste relevantnih prihodkov. To seveda, v primeru da nam nekšna dobra vila prinese, recimo tridesetkrat višji BDP, ne more iti v nedogled, ker se na neki točki povsem izniči volja ljucva do dela. Junouvotajmiin, hehe. In ader wordz, na neki točki je nujno poskrbeti, da povratna zanka proži nižanje davčnih procentov, če v državi pride do fantastične rasti čez neko stopnjo. 

V teh dneh donijo v Sloveniji plehke, a hkrati do skrajnosti sprijene agitpropovske parole opranoglavih ovac, ki prostovoljno in strastno propagirajo, kar so izrekli rdečetalibanski manipulatorji, ki na vse kriplje želijo ohraniti svoj sprijeni sistem kartelno-sinekurnih privilegijev, ki ga uživajo še od časov, ko so bili čista nomenklatura KPS, sistem, ki se napaja iz nebulozno visoke, beri - načrtno povečane državne potrošnje, ki nima realne podlage, niti jo je moč upravičiti oz argumentirano obrazložiti.

Vsi, od Zokija Plehkoidoviča Falirankoviča, do poslednjega plehkega pepeta - nizkovejevne rdečerite opice v roftarskem bufeti, gagajo nebulozno in seveda povsem neprimerno, podtaknjeno parolo, ki se glasi: "Šparanje, ki ga zagovarja Janša, ter Merklca, je neoliberalno zlo, saj rabimo gospodarski vzgon in ne šparanje za svako ceno".

Imam prijatelja, ki bi na to nebulozno manipulacijo odvrnil. "Kaj to pomeni, bogtenima rad, kaj le to pomeni?"

Moja observacija je naslednja. Slovenija je pač spet in znova žrtev jebeludzbunjenitisa, v katerem profitirjao samo moteni fritzli iz ozadja, ki želijo ohraniti svoje reketarske privilegije. 

Da ne bom predolg, je moj odgovor tem opranoglavim papkom in njihovim rdečefašističnim manipulatorjem tak: Ja, prav imate, prav imate, vendar pod pogojem, da pri zagovarjanju povišanja potrošnje, to omogočimo nesojenemu srednjemu razredu in to tako, da se jim za 500 milijonov na letni ravni znižajo davki in okapičijo prispevki, kar prinese še dodatnih 500 milijonov. Na tak način bomo dobili oboje: Šparanje požrešne fašisto-komunistične đamahirijske države v višini miljiarde EUR in povečano potrošnjo odvisno zaposlenih, ki bodo poslej manj obdavčeni in ob uvedbi kapic na prispevke ne bodo več reketirani, pa bodo v žile obubožanega gospodarstva oni in ne kamarilja vbrizgali milijarno infuzijske dobrodošle potrošnje. Tiste dobrodošle in ne tiste državne nezaželene, ki konča povečini v žepih lopovske kamarilje in črnih fondih mafijskih političnih partij. Etooooooo! 

Vidiš, kako se lahko Mi™ - liberali in Vi™ - kumunajzari in oz prokumunajzari zedinimo na neki konkretni ideji - ideji, da je za gospodarski vzgon dobra neka konkretna povečana potrošnja. HeHe™, takorekoč.

Ma, jebiga, kakorhitro bi vašemu Murglbabi, murgljski prelaturi, pingvinski Sloveniji in Zokiju Đong Il Kutschanu kdo prevedel oz. prenesel nazaj moj shamanski eho, češ, evo tovariš Murglbaba izpolnili smo ti željo in smo povečali potrošnjo...eeee...eee..., kako, da kažem...povečali smo potrošnjo od svojega dela živečih množic, zaradi česar smo znižali potrošnjo države, beri - onemogočili smo potrošnjo tvoje komunistične đamahirije, bi tovariš Murglbaba zacvilel, da to pomeni konec "socialne države". Auuuuu! Prepričal me, bre toti Murglbaba u dveh besedah, takorekoč...eeee...eeee, noooooooooot.

"Konec socialne države" zato, ker je 900 taužent od dela živečih in njihove družine doletela milost nižjega davčnega bremena in višjega neto plačila, pa iste peneze trošijo oni na prostem trgu in ne fašistična država, ki te peneze, na skrbno varovanem in hermetično zaprtem kartelnem trgu domaćijskih klanov, preusmeri v žepe lopovske zalege, ki je prisesana na seske ugrabljene države v ujetništvu v komunističnemu gulagu?! Halooo!

PS
No further comments your Honor, all communist defendents may step down and carry away their bizzare fraudullent ideas and aspirations. I have no further use of these pathetic creatures.

Link

Ni komentarjev: