četrtek, 31. maj 2012

1709539 - denac o katarzi v Nemčiji in pri nas

Tole sem danes napisal kot odgovor valsidaladu v neki drugi temi, paše pa tudi sem:
Ne gre mi toliko za ekonomske aspekte. Gre za pohabljenost možganov od totalitarnih sistemov. Nemcem so pomagali zavezniki in jih preko razreševanj vsemogočih tem na nürnberškem procesu pomagali razumevati zločinski sistem, ki so si ga sami postavili.
Pri nas ni nobenih zaveznikov. Sami se moramo spopasti s svojim totalitarizmom, priznati njegovo zločinskost in krivdo za pohabljanje generacij Slovencev. To, kar se pri nas danes dogaja, so poskusi restavracije totalitarizma. Ravno zato, ker s komunizmom nismo razčistili. Janković je mladim že priznal pravico do revolucije. Popolnoma enako, kakor da bi v Nemčiji kdo predlagal pravico do nacistične "revolucije". V Nemčiji se kaj takega ne bo zgodilo, pri nas se lahko, saj so "stari časi" ena sama laž, ki ji mladina (ne vsa) slepo verjame.
Z narodovo katarzo pa bodo prišli tudi časi za razreševanje kapitalskih vprašanj, ki jih navajaš. Pravzaprav pri nas niti ne vemo kaj je kapitalizem, ekonomska svoboda, človekove pravice, demokracija. Vse skupaj je ena sama čobodra, ki jo umetno ustvarjajo postkomunisti za ohranjanje oblasti in privilegijev. Zaenkrat je vse skupaj poneumljanje naroda. Za to pa imamo glavne medije in agresivno propagando.

Link

Ni komentarjev: