sreda, 9. maj 2012

1682214 - tipična slovenistanska percepcija direktorskih plač

Chef, jebenti sunce in suncokret! Koji kurac slovenski fovšijski beštiji mečeš te kosti posute s hudo pekočim prahom od jalapenoja?
To tvoje ravnanje je neodgovorno, ker je slovenska scena topo-gledno hudo vnetljiva, saj je folk dolga desetletja bil vzgajan, da sovraži vse, kar ni total uravnilovka.

Ako te jaz ufatim, te bom začel trenirati, da namesto tega šuntanja narodnih mas na fovšijski gard, pričneš narod izobraževati na temo kdo je lastnik podjetja in kdo in čigave peneze daja, ko da direktorju plačo. Kdo in čigav dobiček daja, ko da direktorju plačo.

Ena od lekcij, ki slovenckomu ljucvu hudo koristi je tudi ta, da tudi plače deloucev v bistvu določa lastnik in ne direktor, ki je, tako kot delouci ostali, nič drugega kot najeta delovna sila, skratka delouc z nekaj več pooblastil, odgovornosti in rizikov.

Naslednja lekcija bi bila, da pot do boljšega neto zaslužka in položaja odvisno zaposlenih ne vodi preko vzpostave, vzdrževanja in potenciranja antagonizmov med delouci običnimi in delouci z malo več pooblastil in odgovornosti in rizikov, skratka direktorji, temveč ta pot vodi preko nižanja davkov na delo in preko pogajanj z lastnikom oz. lastnikovimi zastopniki. Osebno sem prepričan, da pot do delouske nirvane ne vodi preko odstopanja lastnih pravic nategunskim mafijskim sindikatom, temveč ravno obratno, vsak mora svojo usodo imeti v lastnih rokah.

Skratka, da skratim, hehe, žurnalist, ki da kaj nase, bo raje kot provocirati zmedene SLO delouce, izbral pot Jezusa. Pot učitelja, ki deloucem razloži, da razmerje med lastnikom podjetja in direktorjem nima nikakršne, niti blage zveze žnjimi - The Delouci. Direktorske plače bi lahko bile do delouskih v razmerju 300:1, 30:1 alinpa 3;1, ma delouske plače zaradi tega ne bi nujno bile niti za cent drugačne. To se njih ne tiče, tak, kot se jih ne tiče kako drag avto in ali jahto, hišo in ljubico si privošči lastnik kapitala, ki jim daja možnost dela in služenja penezof. Direktor je v tem smislu neki tacega kot računalniki ali stroji v tovarni. Lastnik si lahko omisli boljšo ali slabšo tehnologijo, pa si bo sam kriv za posledice ene ali druge. Bolj ali manj plačanega direktorja, pa si bo kriv za eno ali drugo. Z delouci in tretjimi nepoklicanimi to nima nikakršne zveze.

Odvisno zaposleni Slovenistana se morajo nehati predajati sanjam, da bosta država in njen rdečetalibanski ruler poskrbela, "da se te direktorske svinje uravna v enaki bedi kot delouce", ter, namesto teh malicioznih zagrenjenih misli, terjati od države, da se davki in prispevki in druga paradavčna bremena vsiljena prihodovalcem iz dela, IZKLJUČNO SAMO NJIM, znižajo, okapičijo oz. povsem odpravijo. In se lotiti pogajanj z delodajalci ne drugačen način, ne pa dati svojo ovčjo glavo na tnalo komunistične "mize socialnih partnerjev", ki so nič drugega, kot trije komunisti, ki vsak iz svojih razlogov tišči delavski bruto navzdol.

PS No, ja, če si pa zgolj hotel raportirati neko statistiko, potem oprosti jebiga, malo me je spet napallo. Sort of speaking. Hehe.

Link

Ni komentarjev: