petek, 25. maj 2012

1702839 - o prisvajanju javnih površin

[Leffe]
Sedaj pa poizkusi na Miklošičevi ali Topniški v Ljubljani dopovedati provincialcu (izraz provinca je v naslov članka) z KP ali CE registracijo, da je to "tvoj" parkirni prostor, ker si ti tu doma, in naj se on odpelje v parkirno hišo. Mission impossible. 

No, po mojem ste Vi™, ki mislite, da je javna površina na Miklošičevi, The fakin javna parkirna površina, VašaSvoja™, največji pijemont provincializma, sebičnosti, primitivizma in predvsem napačnega realsocialističnega pojmovanja lastnine, ki je kdaj obstajal. Misinterpretacija pravil obnašanja v zvezi z javno lastnino par excellence.

Najbrž ste Vi™ tisti, ki pozimi, ko kdo parkira na očiščen parkirni prostor, na katerega ste Vi™ TheProvincialci™ po opičje postavili gajbico, pa pišete grozeča sporočila, ali pa kar takoj opraskate avto onemu, ki se je drznil vašo smrdljivo gajbico primitivizma umakniti z javne površine in tam parkiral ***.

Bom kar se da bolj direkten: Jebite se vi pizdeki, ki v umu imate največji provincializem, ki obstaja, živite pa v urbanem okolju, katerega pravil obnašanja niste ponotranjili. S provincializmom je namreč tak, kot z balkanizmom, to ni termin, ki bi opredeljeval krajevnost, temveč gre za stanje duha pri konkretnem posamezniku.

V Parizu, Berlinu, Londonu in Dunaju recimo, vsak meščan ve kaj in čigave so javne parkirne površine. Ve in se zaveda, da niso njegova dedovina ter, da vsak prebivalec planeta Zemlja, ki se tisti trenutek znajde tam na tistem kraju, sme parkirati na javni parkirni površini. Na brezplačnih pač brezplačno, na plačljivih pa pač proti plačilu. Javno je pač javno in je tam natančno zato, da odigra rolo javnega! Mesta, zlasti prestolnice so po temeljnem dizajnu takšna, da predvidevajo veliko obiskov ljudi iz drugih krajev in turistov iz celega sveta. Ki morajo včasih nekje tudi parkirati. Hence - javni parkirni prostori, hehe. Zanimivo, kali ni?

Le Vi™, papki, ki mislite, da je to kar "vaše" zgolj zato, ker tam imate svoj jebeni polfunkcionalni bivak brez kupljene pripadajoče parkirne površine, tega seveda ne dojemate.

Če hočete Vi™ svojatati neko konkretno parkirno mesto, si ga izvolite kupiti, plačati najem v javni garaži, evo na primer garažna hiša pod Kongresnim trgom, ali pa si izvolite kupiti stanovanje, ki v kleti bloka ima svoj boks ali garažo. Dobro?

PS
Mone zagamane, zagovedane, sebične in po tuji, ali skupni lastnini segajoče....in provincialne! Beri mi z ustnic - T i s t o p a r k i r n o m e s t o n i t v o j e! Ž i v i š v u r b a n e m o k o l j u i n n e v n e k i p r o v i n c i a l n i k a s a b i!. Prični se obnašati temu primerno! Sprejmi pravila življenja urbanega okolja in ne svojataj kar je javno! Ali pa mrš v Kočevski rog, kjer si kupi svoj hektar izoliranosti, pa tam uveljavljaj svoje pojmovanje lastnine, nad svojo lastno zemljo, na katero bo, od naključnih obiskov, po pomoti zašel kvečjemu kak kočevski medved.

***Nekoč je neka ženska dopoldne za rekreacijo pred blokom v Lj, kjer je stanovala, očistila 5-6 parkirnih mest in še nekaj metrov pločnika in to pa to. Potem je popoldne hčerko peljala na neko aktivnost in ko sta prišli nazaj, je tistih 5 mest seveda bilo zasedenih (Normalno, pač žalibog so se ljudje vrnili iz služb in parkirali na prvo prosto mesto, saj po njej očiščeni parkirni prostori niso bili njeni zgolj zato, ker jih je za rekreacijo prostovoljno očistila!), pa je malo naprej našla parking na katerega je nek, tebi podoben majster, dal gajbico, češ, njegovo, jebiga. Umaknila je gajbico in parkirala. Zjutraj je na avtu našla kos kartona in sporočilo polpismenjaka, ki se je glasilo tak: "Će boš še gdaj parkirao na oćišćen parkink ti bom auto opraskao i gumu preluknjao. Prasac!!!" No further questions your honor. I have no further use of this witness. The defendant may step down.

Link

Ni komentarjev: