petek, 9. maj 2014

2385941 - vrnitev z esejem o roparskem pokojninskem sistemu

[udine]
zajebano to.

sam sem letnik 1962. nedokončana višja šola. potem pa delo. proizvodnja, zavarovalnica, storitvena dejavnost, samozaposlitev. v vsem tem času sem dal skozi tri stečaje podjetij, kjer je bil cilj privatizacija in ni bil razlog slabo poslovanje. pri zadnjem sem bil kot s.p.
na koncu je ostalo 10.000 neporavnanega dolga, prispevke dursu sem na podlagi izstavljenih računov seveda vse plačal.

občasno obiskujem zavod, kjer itak vse zelo dobro poznam. dekleta, ki tam delajo skrbijo predvsem zato, da je vse v skladu s zakonskimi predpisi. in teh je ogromno. papirnata vojna. one imajo delo, plačo, regres. vedo kdaj gredo domov. vse je lepo zloženo.

obvladam računalnik, zmorem dvigovati bremena, prilagodljiv, komunikativen, vodenje skupine do 50 ljudi, angleščina, italijanščina, razgledan,...

lokacija koper. dela ni.

ima kdo kakšen predlog?

ps. in nikakor ne želim v pokoj.

Poleg tega, da lahko poskusiš v tujini (On the global basis), vidim za tebe in vse starejše od 50, ki niso člani posvečene in privilegirane kaste fafljačev državnih seskov v javnem sektorju, eno samo rešitev: natisni si tišrt z napisom "Rad imam mojo deželo, zlasti mojo fašisto-komunajzer-udbo-boljševiško reketarsko-nasilno-uravnilovsko državo, v ta name se uradno proglašam za truplo-ki-hodi-okoli, torej zombija". Oni™ tebi itak sporočajo: "Kaj koji kurac vandraš po MojIDeželi, mar nisi še umrl?!"

Nižje pod tem glavnim sporočilom, ali na hrbtni strani lahko v drobnejšem tekstu razložiš, da iz čiste ljubezni do domovine, kakor vsi za(go)vedni Primorci imaš namen poslej tudi ti voliti udbo-komunajzer tolpo, ker so ti vzakonili:

1. Brezkapične prispevke (beri državni reket) s katerimi so dosegli, da si do petdesetega leta bil oropan možnosti, da lopovsko ti odvzete nadkapične zneske, kolikor jih je bilo, prišparaš za hudo uro, ko izgubiš službo po letu, ko v tej deželi nastopi absolutna nezaposljivost, kar je v Sloveniji dandanes že leto starosti 45 let in tendira ke dol v smeri juga.

2. Pokojninski režim - hibridna spaka, ki ni ne beweridgejevski ne PAYG, temveč je skrbno po fašisto-boljševiškem plenilskem umu prirejena spaka, ki na prispevkovni strani zgolj nespretno glumi PAYG, seveda z dodatkom toksina - nasilnega brezkapičnega reketiranja "bogatih prešičef med delouci". Na izplačilni strani je pa tolpa svoj plenilski režim pokojnin oblikovala tako, da:

- s pomočjo okapičenosti rente znova oropa isto skupino njim razrednih sovražnikov, t.i. "Bogatih prešičef med delouci".

- Plačuje posvečene privilegirane nekontributorje, ki bodisi niso v sistem nič prispevali, bodisi niso prispevali toliko, kolikor črpajo. Namesto, da te vrste majmunsko kobacanje po fiskalni sceni izvaja na odru socialnih podpor iz proračuna, da se lepo ve kaj je kaj. Da se bobu reče bob, socialnopodpornemu dojebavanju pa pač sociala in ne pokojnina.

- Se na izplačilni strani obnaša, kot bi imeli beweridgejevski sistem, katerega lastnost je, da se vsem državljanom po določeni starosti izplača enak znesek starostne državne pokojnine, pri čemer se prispevki za to ne pobirajo, je pa zato tako znesek, kot starostna meja in višina zneskov ter vsi drugi "rulz of ingejđment plus termz & kondišnz", pač logično popolnoma v diskrecijski pristojnosti države.

Opozoriti pač želim, da, če je na vhodu PAYG in obvezen prispevek in to brez kapice, na izhodu ne bi smel biti beweridge ampak prav tako PAYG tipa švedskega, kjer je višina rente izračunana iz revalorizirane mase vplačanih zneskov. Sicer je to čista pljačka, povsem enaka odvzemu prihrankov vtaknjenih v banko, alpa magari v nepremično ali premično premoženje. Čisti odvzem oz po eskimsko povedano - brutalna ekspropriacija! Če je dopustno to, potem je dopustno odvzeti katerokoli premoženje! Mar ne?!

- ves čas vse dejanske upravičence, enako kot dejanske parazite tipa raznih borcev in junakov-nekontributorjev, ozmerja s paraziti, češ, država vam blagovoli darovati "državni denar", saj država doplačuje v pokojninsko blagajno. Mar bi raje vzeli te nekontributorje iz pokojninske blagajne pa "ubogi državi" nea bi bilo treba nič doplačevati v PAYG blagajno, te bi lahko še več denarja namenila za odpravo lopovskih orgij factor bank in številnih enelbe-type kolhozov. Tote "borce" bi pa lahko potem peljali tovarišu Rigelniku pa ga fprašli, če lahko kakšen stomeljonček manj namenijo za privat mafijsko Factor banko, da lahko za bedo ljucva "zaslužnim" tovarišem plačajo socialo kar lepo iz proračuna, od koder bi edino smeli.

Ipak, ker debata teče o t.i. domnevnem "zgodnjem upokojevanju" ter še bolj o medvrstično očitanemu domnevno "zaposlitve-se-izgoibajočih", se bi rad vrnil nazaj k tej rdeči niti.

Kot prvo, škandalozno je, da se pisunjenja o tem kompleksnem družbenem fenomenu, bolje rečeno družbeni tragediji brezposelnosti 50-letnikov, pavšalno, nemarno in voluntaristično-populistično lotevajo kvazi-novinarji, katerih umi so, očitno, tako zelo pro fašisto-neo-nazi-socialistično pro-udbo-komunajzarsko distortirani, da po svetu blodijo v svoji od znotraj krvavo-rdeči od zunaj zgolj iritantno rdeči školjki kučanovsko-stanovnikovske mudologije, ki je nekakšna mobilna Platonova jama. Pri tem se tak kot se ribe ne zavedajo vode kot njih medija, in kot se kača ne zaveda lastnega telesa, pa včasih pri repu začne sama sebe goltati, te naši wanabe žurnalisti očitno tote svoje invalidnosti niti ne zavedajo niti ne slutijo, da so v Platonovi jami.

Mar je tem našim wanabe žurnalistom - approval seekerjem hlastajočim po ramotrepljanju politićarske mafije in nevmešekoga, res tak težko ostati raje modro tiho, kot bruhati nagravžne bruhe mudološko-demagoškega populizma, ki ga bruhajo na fantomskega sovraga 50+ letnih "delomrznežev" za katere se na trgu bojda tare delovnih mest, oni pa ko pizde raje gredo v zgodnji pokoj. Auuuuu! To je zgleda še ena taka fama, kot fantomski "neoliberalci", v katere se, kot v domnevne krivce za sesutje in devastacijo Slovenije, namesto v kučanovsko tolpo in žnjo v kohabitatu ropajoče druge tolpe, zaletavajo naši kvazi žurnalisti, ker se ne upajo reči plenilcem pač "leva" ( ajde in "desna") partitokratska tolpa Slovenije. Predvsem seveda t.i. "leva", ki je, zlorabljajoč svoj položaj, na katerega se je ustoličila še v času, ko je sebi rekla KPS, pokradla in devastirala 99% vsega, kar je bilo možno pokrasti in devastirati.

Slovenija gnije in prosto tone v čedalje večjo bedo, ter se vtaplja v brezplodnih demagoško-populistični debatah, ravno spričo tam gori omenjene frankenštajnske distorzije, oz spačenosti celotnega družbenega "dogovora", "dogovora" in zakonodaje, ki jo enostransko kroji ultraprivilegirana in po kočevskomedvedno zaščitena nad-kasta, ki jo iz maternice drito po vlažni vulvi izstreli na položaj, sinekuro, alpa varno službico v javnem sektorju, ter v tem družebenem "dogovoru" zlasti "pokojninskega" režima, ki pri nas po svoji vsebini niti ni pokojninski, temveč mu jaz niti imena nisem sposoben izumiti, da se bi ujemalo s fritzlovskim hepeningom v tej verigi posilstev in zlorab zavezancev.

Morebiti bi našemu t.i. "pokojninskemu" režimu najbolj pravilno morali reči "Sistem državnega fritzlovskega izživljanja javnosektorske, nazi-soc političarske in nekontributorsko-parazitske kaste in rdečih fevdalcev nad zavezanci za t.i. obvezne "prispevke".

Smisel in esenca tega dogajanja oz sistema/režima je, da se oropa tiste, ki po merilih te kaste oz tolpe imajo "previsoke" dohodke iz dela, pa jih je eto po standardih njihovih plenilskih krokarskih boljševiško-uravnilovskih umov treba brutalno oropati na obeh koncih sistema, na vplačilni (kontributorski) strani s pomočjo odsotnosti kapice in na izplačilni s pomočjo prisotnosti nerezonske kapice in številnih omejitev potegnjenih valda iz riti najbolj tolstega javnosektorskega sinekurnega parazita, ki je zaprisežen boljševik še od časa, ko je plaval v jajcih svojega rdečega očeta, hehe.

Naš t.i. "pokojninski sistem" je samo še en rokav totalroparskega močvirja (poleg dojebavanja bančnih in drugih kolhozov iz žepov producentov, poleg zločinske ultraprogresivne reketarske dohodnine, trošarin, tv prispevkov na električne števce, itd.), ki ga je komunistična tolpa izdolbla v tla, da ž njim napaja korenine zatohlega sistema total-uravnilovke izključno producentov v enaki bedi, dosežen s pomočjo državnega reketa in nasilnega lopovskega prerazdeljevanje, v katerem energija in hranila vedno tečejo neposredno iz žil producentov v korenine parazitske rdečelistne zeli tj. borcev za komunistično "revolucijo" in dandanašnjih borcev za komunistično kontinuiteto - beri plačancev, ki zaradi vseh teh sinekur in izplačil njim nekontributorjem na volitvah disciplinirano in brez greške volijo tolpo, ki je ta režim vstoličila in ga vzdržuje ter preprečuje odpravo te fritzlovske kleti zlorab.

Drugega namena ta "pokojninski" sistem nima. In predvsem ta sistem nima niti ene same lastnosti, ki bi ga naredile za sistem varčevanja za starost oz za čas, ko človek iz kakršnihkoli razlogov več ne more delati. Recimo zato, ker v konkretni deželi postane de facto nezaposljiv.

Na insistiranje in opozorila EU, OECD in številnih drugih mednarodnih dejavnikov in deležnikov, ter seveda celotne "zainteresirane javnosti", vred z ropanimi kontributorji, da naj se v Sloveniji vendarle in končno enkrat satanski fritzlovski režim reketiranja reformira v normalen pokojninski režim, kakršnega imajo normalne nelopovske, nereketarske države, oz družbene skupnosti a la Švedska, Čile, Poljska, UK, ali pa vsaj Avstrija, Švica, Nemčija, ki vse po vrsti imajo sisteme, katerih "vzdržnost" se dosega, vzdržuje in trajno zagotavlja, na temelju načel:

- Kontribucije okapičene, izplačila okapičena, mesečna renta izračunana na temelju revalorizirane vplačane mase na dan odhoda v pokoj, kadarkoli se to pač zgodi. Izključno do roba vseh vplačanih sredstev.

- Ciljna-Idealna (in nikakor ne obvezno takšna in tolikšna!) renta projektirana na višino 85% neto plače. Če se zanjo upravičenec odloči. Sam odloči! Sam se odloči kdaj se bo upokojil, pod določenimi minimalnimi omejitvami.

- Ciljna-Idealna renta izračunana na temelju statistično ugotovljene življenske dobe in znanstveno določene ter po potrebi in na znanstveni osnovi pomikane ciljne upokojitvene starosti.

- Možnost odhoda v zgodnji pokoj z izračunom mesečne rente, ki je žalibog ustrezno nižja od cilje idealne. Upravičenec se sam odloči, ko enrkat izploni pogoje, ali želi/lahko čaka na 85% visoko rento ali mora/hoče iti na poljubno nižjo.

Skratka, namesto, da se loti udejanjanja takega sistema, ki je potem absolutno bullet-proof "vzdržen", saj ne dopušča izplačati centa več, kot znesejo revalorizirne mase vplačil, se je ta naša smrdljiva fritzlovska nazidomnevnosocialistična t.i. levonasredinska tolpa družno in zgledno pajdaško sodelujoč s tolpo t.i. "desnih" očitno topogledno prav tako nazidomnevnosocialistov lotila velikega potemkinovskega natega ljudstva.

Tolpa, ki, kot že rečeno, iz pizde direktno prileti na položaj v javnem sektorju je izračunala, da v deželi, ki ima uradno 130 taužent brezposlenih, neuradno pa, ka ti jaz ven, valda ene 200 jurjev, v deželi, ki tendira k uradno 250 taužent brezposlenih, v deželi v kateri dnevno cepne nekaj deset podjetij in na cesto odleti nekaj novih obupancev, v deželi v kateri 45 letnik, ki ostane brez zaposlitve, lahko mirno vknjiži, da jo tu ne bo nikoli več dobil,...

..v tej in takšni deželi, je tolpa skontala, da so oni in njihova svojat, ter njihovi volilni plačanci in jataki vsi po vrsti obešeni na državne sise in oni nikdar ne bodo ostali brez zaposlitve v letu starosti 45, ter bodo mirno "hodili na šiht" do leta starosti 65 in s pomočjo od ZZZS plačanih plenic tudi do leta 70 in osemdeset, akoravno bo treba kasneje spet premakniti mejo do katere se poštenim kontributorjem iz realnega oz nejavnega sektorja ne dovoli dostop do njihovih prihrankov oz kontribucij v sistem.

Ergo, ko so skontali to, so šli blefirat, da itak toto službo do leta 65 starosti lahko ima vsak državljan, vred z onimi nesrečniki iz realnega sektorja, ki so svoje delo izgubili ravno zaradi fritzlovskih orgij te posvečene javnosektorske kaste in tolpe, ki jo je naplavila ke v javni sektor, oz za njih delovnih mest ni zato, ker taista naveza politične tolpe in javnosketorske kaste že 24 let preprečuje/ovira/zavira tuje investicije in s svojimi boljševiško-fašisto-nazisoc zakoni odganja tuje investitorje ter zaduši vsakega domačega malega investitorja. In dandanes orgija v Uješci pojoč bandiero rosso in odkrito rožlja z reinkarnacijo še bolj zločinskega fašistokomunističnega režima oz s severnokoreizacijo Slovenije.

Ko so na površje splavili ta mudološki blef so na njemu zgradili temelje in potem še celotno potemkinovsko pročelje natega EU, OECD in neuke ofčje raje, češ, evo sprejeli smo reformo "pokojninskega sistema", eto zdaj smo takorekoč tudi mi isti ko Nemčija, Švedska; Skandinavija, Avstrija itd. Grejt sakes, takorekoč, so gagali naši wanabe pronicljivi žurnalisti in prevarantski tolpi ploskali z ritnicami, ter hiteli tekmovati kdo bo bolj sluzasto pohvalil tolpo za zgledno soudeležbo v zločinu tisočletja nad nacijo.

Obnašali so se tako, vsi "novinarji" Slovenije, vred z novinarji Financ, kot če bi slovenskega kirurga iz OECD in EU opominjali, da naj vendarle sladkornemu bolniku - Državi Sloveniji, lečeči kirurg že enkrat odreže levo nogo, ki jo je zajela gangrena, on bi mu pa odsekal obe roki, novinarčki bi pa hiteli gagati, "končno, se je naš kirurg zganil in storil pravo stvar - "zreformiral" je bolnika, končno se je pri nas začelo "reformirati". Auuu! Ma, jebeludzbunjenog, kume moj! Nacija je pa ostala brez obeh rok, pa ti vidi! Da niti ne rečem, da so vsi povzročitelji sladkorne ostali nedotaknjeni še naprej in da se zdravljenja diabetesa nihče ne loteva, temveč trdi, da to sploh ni diabetes, ter rjove o tem, da EU izvaja poskuse na ljudeh, kot bi bili kunci. Auuu!

Skratka naša "reforma" in PAYG sistem nista niti podobna onemu na Švedskem recimo.

Dobro, dobro, še vidim, kako mi največji sprenevedavčki foruma pipete: "In kakšna je rešitev?"

Kdor hoče videti, sem jo že zgoraj v tekstu spisal.
Za sprenevedavčke pa seveda izrecno napišem takole, da vas prehitim, hehe in vam ostane samo še pritlehno minusarjenje:

Slovenija se mora odločiti med naslednjimi opcijami:

1) Čista, legitimna, a civilizacijsko retrogradna varianta Državna skupnost državljanov Slovenije se dogovori, da povsem odpravi udeležbo države v zagotavljanju pokojnin. Odpravi se državni pokojninski sistem v celoti, s čimer se država Slovenija pridruži desetinam držav po celem svetu, ki sistema nimajo. Priznamo si torej odkrito, da smo banana republika polna prevarantov in bleferjev, ki komaj čakajo, da svoje fritzlovkse kurce porinejo šibkim članom družbe v anus, vampriske parazitske zobe pa zasadijo v vrat producentov in od tam sesajo njega življenjsko energijo. V imenu zaščite producenta se fritzlovsko klet ukine, se jo zatrpa, fritzle se pa doživljensko zapre oz kako drugače povsem onemogoči, da bi zlorabljali producente in davkoavezance. Poskrbimo še za prehodno obdobje, da ne bo nihče oškodovan in eto nam simpl rešitve.

2) Čista, legitimna, civilizacijsko povsem polnokrvno validna varianta. Slovenci si priznamo, da večina članov naše družbe iz neznanih razlogov pokojnino pojmuje, kot državni šenk, ter, da smo bodisi spričo karantanskega egalitarnega sindroma ali zgolj pod vplivom dolgotrajne izpostavljenosti boljševiško-hajduškim ideološkim toksinom in kontaminatom, masovno zboleli za motnjo fovšijske škodoželjnosti, ki velikem deležu Slovencev narekuje logiko, da naj država vse pokojnine uravna na enaki ravni, saj da vsi upokojenci imajo enake pravice, potrebe itd.

Uvedimo torej čisti beweridgejevski sistem relativno skromnih, a za življenjski minimum dostojnih državnih pokojnin izplačanih vsem državljanom enako po recimo letu starosti 65. Izplačanih iz proračuna.

Odpravimo pobiranje prispevkov in omogočimo pošten prehod v primerno dolgem prehodnem obdodbju. Ta varianta ne potrebuje mehanizma zgodnjega upokojevanja, razen invalidskega. Brezposlenim 50+letnikom, če imamo iz česa, zagotovimo v obdobju od 50 do 65 prjemanje človeka dostojne socialne podpore, do meje kolikor imamo, če nimamo, pa jebatga, kjer ni tudi vojska ne more vzeti.

Nikakor pa ni v redu vzdrževanje logike, da bo nekdo, ki ne dela prejemal socialno podporo višjo od najniže de facto izplačane plače. Raje ljudi nenehno izobražujmo in vzgajajmo, da poslej, ko se jim ne odvzema prispevke morajo sami poskrbeti za hudo uro po letu 50.

3) Čista, legitimna, a civilizacijsko pogumna in napredna varianta uvedimo že enkrat normalen PAYG sistem, magari kopijo švedskega, hehe, ali pa magari miks najboljših praks zgoraj naštetih držav. Sicer pa, ni važno ali ga kje skopiramo, ali ga sami spacamo, naj le ima zgoraj omenjena temeljna načela, da se iz tega sistema izplačuje to in samo to in nič manj kot to, kar vplačamo. Primerno revalorizirano, da je sistem in vzdržen in pošten.

In zdaj pridemo do glavne misli, zaradi katere sem vse to spisal:

Uvedim končno enkrat normalno, legitimno v sistemu predvideno in v nulo definirano zgodnje upokojevanje, ki ne ruši finančne vzdržnosti pokojninske blagajne PAYG.

Recimo, če kopiram eno od držav: Potem, ko je nekdo izpolnil določene mimalne pogoje, ki so povezani z maso vplačanega, starostjo, itd, se mu dovoli kadarkoli vstopiti v stan upokojenca ter iz njega poljubno prehajati v status aktivnega, če dobi delo in spet nazaj, ko ga izgubi.

Kadarkoli se oseba po recimo letu 45 starosti upokoji, se mu na dan prehoda v stan upokojenega izračuna renta tako, da se na tisti dan revalorizirano še nepočrpano maso razdeli na število mesecev do statistične povprečne življenske dobe. In amen! Pač ni 85% njegove nekdanje neto plače, ker pač nesrečnik ni imel sreče, tak, kot naša javnosktorska kočevskomedvedna kasta, da bi imel zaposlitev do starosti 65 let. In sou fakin wot, če je ta zgodnja pokojninska renta manj kot 85% nekdanje plače? kakšno merilo je sploh to? Vse je bolje od bede visenja na državi kvazi socialni miloščini.

Imel bo pač, recimo, 50% svoje nekdanje neto plače. Ki je povprečno v SLO bojda 50% od 1000 EUR. Če Janez Povprečnikov pri letu starosti 50, silom prilik, kot trajno nezaposljiv v sjebani državi, ki že od leta 45 starosti nesrečnik išče delo in ga ne dobi, prične črpati maso vplačanega, bo do leta 75 počrpal 150000.

Če pa Janez Povprečnikov ima druge prihranke, lahko gembla in mirno počaka do leta starosti 65 in se takrat upokoji. tam ga bo čakala nova ravalorizirana vrednost teh 150 jurjev, ki jih bo potem prejemal v znesku 150 jurjev deljeno, ne več z 300 meseci, temveč s 120 meseci. Pa bo imel mesečno rento namesto 400 pač 1250 EUR oz višjo, ker bo revalorizirani znesek spričo upoštevanja inflacije višji.

In ader wordz, naši brezposleni 50+ letniki, vse do te starosti pridni kontributorji, so žrtve zločinske plenilske prevarantske pameti komunistofašističnih in kriptokomunistofašističnih fritzlekov, ki se delajo mone, ter vse merijo po svojem položaju v kasti javnosektorašev, ter so slepi za dejstvo, da Janez Povprečnikov iz realnega sektorja ne bo v tej sjebani in od rdečih kobilic devastirani deželi, nikoli več dobil dela, pa bo zaradi zločinske antinarodne zakonodaje 15 let preživel v coni somraka, mrakobni coni bede in trpljenja, v kateri mu bo "ne za živet in ne za umrt" medtem, ko mu tolpa ne pusti dostopa do njegove pravice iz naslova de-fakin-facto vplačane mase otipljivih evrov prisilno mu odvzetih in kontribuiranih v sistem.

Mar Janezu Povprečnikovemu Brezposelnikovemu Pluspedesetstarostnikovemu ne bi bilo bolj dostojno vegetirati od svojih 400 EUR, za katere mu rdečeumski wanabe-novinarček ne bo imel temeljem česa očitati, da je parazit, ki se je prezgodaj upokojil, in od, s kapico v njegovme žepu ohranjenih penezof, ki jih noivnarček mirno spregleda, kot pa da se fašistikomunistična država v rokah fritzlovske tolpe izživlja nad njim, ko mu ob obilici administrativnega mrcvarjenja, blagovoli dajati socialno "podporo" v višini 200 EUR, ki v resnici in za povrhu vsega in v posmeh človeškemu dostojanskvu, sploh ni zares podpora.

Podpora in pomoč so zneski, hrana in obleke, ki jih revni Slovenec prejme na rdečem križu ali od neznanih človekljubovc, ki hočejo pomagati, ki ne le ne zahtevajo vrnitev, ne le ne pridejo na zapuščinsko obravnavo reveževim otrokom odvzeti sirotinjski bivak po smrti očeta, temveč sploh ne vodijo evidence, tako, kot normalna oseba, ko odloži svečo na grob očeta ali prijatelja ne piše gor listka s svojim imenom, "da se ve, da je njegova sveča največja in najbolj bahato draga".

To, čemur slovenska fašisto-boljševiška država reče "podpora" je obrestarsko posojilo obrestarske mafije, katere se zgodi nad ogroženim, obupanim človekom in pod pogoji unilateralno določenimi po mafiji sami. Komunistični tolpi se pač odkrito sanjajo mokre sanje odprave nasledstva in podržavljenja vsega, eto kaj je to! kakšna koji kurac "podpora"?!

Namreč, ko tak izmrcvarjeni in pod vplivom vsega hudega za rakom zboleli Janez Povprečnikov Nesrečnikov končno izgubi bitko in prezgodaj umre, ker mu po "reformiranemu" zakonu de facto ne dovolijo se prezgodaj upokojiti na sicer ustrezno nižji renti, smrdljiva fašistikomunistična država pride na zapuščinsko razpravo in njegovim najbrž revnim otrokom, izstavi račun, češ mi smo Janezu dajalI "podporo" med letom 50 in 61 starosti, zdaj pa hočemo vaš sirotinjski bivak zase.

Slovenija, ne da ni "socialna država", ne da ni civilizirana država, temeveč je to država-fritzlovska klet iz pekla. In, če je kdo tu na forumu, ki ga ta moja trpka zaključna ugotovitev moti, ali se mu zdi preostra, naj izvoli argumentirano ovreči katerokoli od navedenih observacij in vrednostnih sodb.

PS
Boljševiške spake, nazi-soc-javnsektorski in politićarski fritzleki, sebična javnosektorsko-partitokratska gamad, sjebani psevdo-žurnalisti in wanabe-intelektualci, nimam nobenega orodja, da bi vam preprečil vaše sprijeno izživljanje nad 50+ letniki, ki jih je doletela nesreča, da v tej državi iz pekla ostanejo brez dela, lahko vam pa na glas povem, da tem mojim sodržavljanom 50+ letnikom ne boste brez mojega protesta nabijali na nos, da so se prezgodaj upokojili, oz da so paraziti.

Fuj, pizdeki zagamani!" To je moje spročilo vam. Tako!

Ljudem, ki so vas hranili in na čigar račun ste podaljšali obstoj te vaše fašistične zatohle fritzlovske zajedalske kleti od "pokojninskega" režima, ljudem, na čigar račun in na čigar otrok račun ste nedavno zapravili 15 milijard za saniranje in prikrivanje plenilskega pohoda članov vaše tolpe oz tolp, ki jih volivno podpirate, tem ljudem pa vi ne boste nabijali na nos, da so oni paraziti.

Kar je preveč je preveč spake sprijene! Uhhh!

Paraziti ste vi kvazi-žurnalisti, ki gagate v prid vaši t.i. "levici" in z ritnicami ploskate, ko se vaši komunistofašisti in janševi kriptokomunistofašisti, ki jih druži pripadnost javnosektorski kasti in partitokratski vlasteli, ki se svaljka že 24 let na oblasti, nenačelno zmenijo, da 50+ letnike obsodijo na 15 let ječe v vaši pokojninski fritzlovski kleti.

Sikter tolpa boljševiška plenilsko zajedalska fritzlvostvo tolerirajoča! Temu vi rečete "dobrodošla reforma" in se razpišete in razgagate, češ, evo kako so bili modri, ko so se kučanisti in janševi andrejisštajerske "zmenilI", da skupaj v fritzlovski kleti posiljujejo ljudstvo?! Na ta način so tudi hitlerijanski protijudovski ekspropriacijski zakoni bili "pozitivna sprememba" oz "dobrodošla reforma". Dajte no občasno spisat kakšen članek v pohvalo Dolfetovim zakonom in "reformam", matervola!

Delajte kar hočete in kakor hočete, ma dokler boste vi žurnalisti sodelovali v tej frizlovski orgiji tisočerih potmekinovkskih nategov in fejkov, ta dežela lahko samo naprej v prostem padu tone. In ž njo boste tonili tudi vi. In to mi je edina satisfakcija, majmuni! Suckers!

Link

Ni komentarjev: