petek, 9. maj 2014

2387327 - komentar kolumne "Okno priložnosti za prebojno reformno vlado?" Blaža Vodopivca

Ta kolumna je tako zelo zgoščena, kot snov v veliki črni luknji v vesolju, vsebuje toliko razsežnosti slovenske duhovne, ter intelektualne bede, da človek ne ve kje bi začel.

Tako avtor, Blaž nam naš Orleanski, kot sama vsebina kolumne se nam tu nehote razodeneta, kot najbolj zgoščena esenca dandanašnjega takorekoč kontemporari Slovenstva.

Najraje bi s to kolumno človek opravil z nenakšnim enostavčnim bruhom všečnim največjim cinikom s tega Foruma, ki tak tekst običajno pospremijo tako: "V Sloveniji nič novega" -podpis, forumaš Erich Maria Shaman VeleUmni Inu VeleModri.

Mislim, da je bilo nedavno, ko sem bral neko drugo Blažovo kolumno in bil iskreno in vzhičeno navdušen nad njeno vsebino, nad elokvenco avtorjevega verbalnega izraza, njega pronicljivostjo, direktnostjo, humorjem in tako dalje.

Skratka, ni niti najmanjšega dvoma o tem, da je naš Blaž intelektualna, pisateljska in govorniška Megalitna vertikala par excellence.

V čem je potem problem, da tak človek gre spisati tako kolumno, kot je ta današnja? Slab dan? Površnost? Trenutek slabosti?

Današnja kolumna Blaževi inteligenci in pisateljski brilianci ter elokvenci ni v potrditev. Je kot Audi avtomobil. Ima vse, od modernih motorjev in elektronike in varnostnih sistemov, a vendarle je vsak Audi hočeš-nočeš kakor človek v trajni komi.

Telo je tu, vse na telesu je videti zdravo in običajno, ma ipak je nekaj tragično in dokončno narobe, ker kot bitje in osebnost ne funkcionira.

Tako sem se sam ničkolikokrat, pravzaprav vsakič, ko sem menjal avtomobil, odločal med pol ducata šortlistanih kandidatov, med njimi praviloma vedno tudi o kakšnem Audiju in se na koncu .... eeee..., kako, da kažem.... nikdar ne odločil za Audi. Nisem si niti znal dobro pojasniti zakaj mi ta navidezna perfekcija od makine na koncu koncev preprosto vedno znova ni "tisto".

In veste kaj, vudril bom kar direkt, brutalno direktno in brez olepševanja, kar s to vrednostno sodbo: Blaž se tu razodene kot prototip tipičnega SLO intelektualca, ki je v srži t.i. "slovenskega sindroma", vsebina njegove kolumne pa kot prototip slovenske mencave in cincave in mehkokurčno obotavljive inu relativizerske politične miselnosti, ki je Slovenijo pripeljala tja, kjer smo trenutno - v deveti Dantejev horizont Platonove jame, v katero je, med propadanjem ke dol proti središču pekla, pot vodila tudi skozi cono somraka molka o ogabni resnici devetih zidov Barbarinega rova.

Ker sem, kakor vsi preprosti umi rad plastičen v svojem izražanju, hehe, Blažov gard v tej kolumni najbolje ponazorim tako:

Razumniški sosed monstruma Fritzla odkrije Fritzlovo klet in nje vsebino, ter po blažovsko, oz po slovenskega intelektualca gardu, stori tako: V lokalni provincialni bufet skliče Fritzla, lokalne policiste, lokalne sodnike in tožilce ter javne pravobranilce, ter "druge deležnike", jim uvodoma pove nekaj takega ...

"Roko na srce v naših lokalnih razmerah Herr Fritzl čisto dostojno predstavlja pol skrbnih staršev, ki svoji družini vestno zagotavljajo hrano na mizi, lokalni skupnosti pa prepotrebne davčne prihodke".

Nadaljuje s predlogom Velike Koalicije, ter predlaga, da se te kleti ne zapira, ne prazni in ne satanizira, jodl-freak sramote pa ne razodeva svetu, temveč se vsi od policistov do sodnikov in drugih lokalnih provincialnih posebnežev Herr Fritzlu pridružijo in njega hči družno posiljujejo naprej. To, da je najbolj pragmatična rešitev za vse, saj da res nima smisla "delovati destruktivno" ter onemogočiti "sodelovanje pri pragmatični rešitvi problema v imenu miru, blagostanja in vobče nirvaen celotne skupnosti".

Najraje bi malo manipuliral, pa pretiravajoč rekel, da Blaž super dobro razume, vidi, ter korektno interpretira vse probleme slovenskega žalostnega dandanašnjega političnega in vobče-življenjskega vsakdana, s čimer bi pridobil na enostavnosti in večkratno pomnožil učinek teze, ki jo hočem prodati forumu - "Blaž vse odlično ve, ma navkljub temu predlaga bolano rešitev".

Ipak se bom raje odrekel tem dodatnim multiplikativnim učinkom, tvegal s trditvami, da Blaž ipak ne razume, ter v ta namen malo dezauviral drugi tipični horizont prisoten v slovenskega intelektualca zablodah.

Blaž, tako, kot številni drugi, ni sposoben niti uvideti, niti bognedaj jasno in artikulirano izpovedati, da:

- Slovenija ni nikoli niti vstopila v "tranzicijo" iz komunistofašizma v družbo svobode prosto komunistofašizma, pa se ji eto ni imelo kaj niti ponesrečiti. Za izražanje in proliferiranje te teze imaš od mene Blaž prvi cvek iz znanja o Sloveniji oz slovenski politični sceni in dijagnozi "pravega bistva slovenskega problema".

- Če je Slovenija, oz Slovenija™ oz "slovenija" oz "plebs v prevladujočem večinskem kolektivitetu" tam na Roški in na plebiscitu pred četrt stoletja vsaj malo tudi zares izrazil željo po "tranzicji", bolje rečeno po odhodu iz komunistofašizma neštetih zlorab producentov in plebsa vobče in po prehodu v demokratično družbo osebne svobode in spokojnosti duha, skratka, če je plebs v kolektivitetu res resno hotel na pot "tranzicije", Kučan, oz pregovorni "kučan", to zagotovo nikoli ni hotel in potemtakem Kučan nima in ne more imeti nikakršnega cmoka v grlu glede "neuspešne tranzicije". Amen!

Tranzicija je fatamorganska pičkodimna utvara v glavah slovenskih wishfulthinkerskih blažev in nič več kot to in samo to. Amen išo raz!

Tranzicija je "babi se snilo što je babi milo" in nič več kot to. Amen tretjič!

Kučan ima cmoke v grlu, ampak ta cmok iz njegovega zornega kota ni "spodletela tranzicija". To je kvečjemu nekaj, ali vse na tem seznamu:
1. Žal, da ni med osamosvojitveno vojno "zablodela krogla ali rikošet" ubil našega, sicer čislanega, heroja Janšo.
2. Žal, da ni uspel, ali ukazal sežgati čisto vse arhive, ki so corpus delicti zverinstva njegove politične klike.
3. Žal, da ni, tak, kakor to zelo dobro uspeva divjim predatorskim beštijam v naravi, že davno, takoj po letu 1991, detektiral strah v kosteh plebsa in mehkokurčnost slovenske inteligence in s projektom oz ofenzivo "demokratičnega socializma" udaril najkasneje že po drugem mandatu njegove klike tam nekje leta 2000, preden je Slovenija prišla v EU in vzela EUR in vstopila v NATO. Kučan, Kučan™ oz vsaj "kučan" se najbrž škodoželjno smeje moronskosti tistih, ki so kupili njegove natega, ki jih označujejo v relanosti fantomski procesi tipa, "sestop", "tranzicija", "sprava", "pluralizem", "demokracija" in podobne "žvake za seljake".

Itd., tovrstnih cmokov ima Kučan v grlu kot listja in trave, kar nam on in njegova falanga razodevajo na bogato, med svojo vseprisotnostjo v medijih, ko nam sporočajo: "Narod ni hotel kapitalizma, narod je hotel zgolj odcepitev od Beograda", "narod ni hotel cerkve", "Samoupravni socializem smo prezgodaj zavrgli, to je bil odličen sistem, ki mu je treba znova dati šanso", "prosti trg je zabloda, ki narodu ni po volji in v korist", itd.

Eto Blaž, to so Kučanovi cmoki v grlu, ne pa "tranzicija". Kučan se ti podcenjevalno in pomilovalno smeje vsakič, ko izpoveš, da verjameš, da tranzicija je bila, je in traja in je bojda spodletela. Auuuu. Bruka, Blaž, bruka!

Idemo dalje, Blaž, če si za. De?

Praviš, da sta AB in Virant liberalna, da nista povezana s komunistofašistično kliko, da nista "levo" itd.
Ja, Blaž, kako je možno, da že v tej kolumni podaš toliko briljantnih observacij, potem pa hkrati streljaš takšne kozle? Pa kaj si ti Blaž? Si mar res zgolj "slovenski tipični razumnik"?

Kdo je tista mojškra, ki v Uješci sedi v prvi vrsti in poje bandiero ter "razpodite, ubijte, zakoljite", kdo sedi v prvi vrsti in ploska boljševiški spaki, ki na odru EU imenuje "banda lopovov", ti pa tej osebi pripisuješ proevropskost in svobodarstvo?

Kdo se v predvolilnem obdobju skupaj z najbolj rto jedrom komunistofašistične tolpe odpravi malikovat komunistične spomenike, ti ga pa ne uvrstiš med "leve"?

Kdo se v tropu steklih talibanskih udbo-komunisto-fašistov naslaja in po medijih brez sramu veliča sodbo komunističnega revolucionarnega sodišča brez dokazov, ti mu pa pripisuješ demokratičnost, svonbodarstvo(liberalnost), nekomunizem in nefašizem? Mar se ti meša, Blaž, ko predlagaš, da naj žrtev te obsodbe koalira s svojima rabljoma, ki sta bila v srcu tolpe, ki je uprizorila kočevsko komunistično fojbo "indičnega" sojenja brez dokazov sredi leta 2014?

Ne bi te rad patroniziral, Blaž, ma če je kdo po svojih dejanjih in delovanju sam sebe vmestil v udbo-komunisto-fašistično kliko, da niti ne omenjam jasnost povezav, ki je razvidna iz ziljona drugih faktov , potem je del rdeče antievropske in antinarodne klike. Saj veš kako gre tisto "če gaga, kot račka in raca kot račka, potem je..."

Blaž, veš zakaj si tudi ti grobar svobode, prostega trga, blagostanja in spokojnosti slovenske družbe? E tu Brutus! Zato, ker najbrž nehote, pomagaš utrjevati demagogijo in mudologijo o: obstoju komunističnega "sestopa z oblasti", o obstoju tranzicije, o obstoju pluralizma, o obstoju svobode, o obstoju demokracije, o obstoju poštenih sodišč navkljub nelustraciji rdeče udbaške sodnije, itd, kar je še tovrstne komunisto-fašistične mudologije in agitpropovsko razširjane demagogije udbaške klike.

Zate ne vem, so se pa tu v Financah izpovedali številni drugi slovenski razumniki, ki so v enaki maniri širili in še širijo laž o normalnosti slovenske države v smislu njene podobnosti in celo istovetnosti z Nemčijo; Avstrijo, Britanijo, opevano Skandinavijo oz "skandinavijo" itd. češ naši davki so povsem primerljivi, naš PAYG pokojninski sistem je povsem primerljiv, naši "prispevki" so povsem primerljivi, itd.

Kako naj se v Sloveniji reševanje problemov prične, če pa si s temi zanikalnimi majmunskimi lažmi niti priznati nismo sposobni, da imamo problem? Zgolj retorično seveda vprašam.

Na primer, Blaž, kaj si ti misliš o kobajagi strokovnjaku, kobajagi svobodarju, kobajagi poštenemu razumniku, ki ob dejstvu, da večina aktivnih Slovencev živi v roli odvisno zaposlenega, prejema plačo v znesku, za katerega velja v večini Evrope poplno davčno izvzetje, ki je višje od te plače, ter na to plačo plačuje drakonske davke in drakonske neokapičene prispevke po ekspropriativni stopnji 55+% bruto dohodka, medtem ko je v večini Eu davek tam 0 (NULA) in jebiga, hočeš nočeš matematika razodene, da večina Slovencev, primerjalno z Evropo de facto plačuje davke, ki matematično tendirajo biti neskončno višji od Evropskih, omenjeni kobajagi-pošten kobajagi-strokovnjak, slovenski vrli razumnik, pa meni nič tebi nič zapiše tu v Financah nekaj tacega: "Naši davki na prihodke od plač roko na srce niso kaj bistveno višji od nemških, najvišja stopnja tam je 39% pri nas pa 41%, kar je povsem primerljivo, naš problem so previsoke obrmenitve "gospodarstva", zato moramo najti način, da se gospodarstvo dodatno razbremeni". Za zjokat, Blaž! Za zjokat ampak tudi za bruhat".

Velestrokovnjak se je lotil pametovanja v mediju specializiranemu za finance in ni opazil, da Janez Slehernik, ki skupaj z doma duhovno gnjijočo, brezposelno ženo, nezaposljivo arhitektko, ki jo niti za natakarico ni možno nekam zaposliti, prejme 18 tisoč EUR bruto letne plače plača davke po najvišji stopnji, ki je ekspropriativno drakonska in skupaj z neokapičenim prispevkovnim reketom odžre blizu 60% bruto plače, toti Skandinavec, v toti od naših politprevarantov opevani Skandinaviji™, pa ima tako visoko davčno izvzetje za poročene pare, da za prvih 18 tisočakov svoje plače ne plača nič davkov.

In povrhu plača prispevke zgolj do kapice. In mu potem za vse to dajo fer zdravstveni standard storitev, fer izračunano pokojnino, svobodo odhoda v pokoj, ko v 55-letu izgubijo zaposlitev in morebiti obtičijo med trajno nezaposljivimi itd.

Naš vele-razumnik, vele-strokovnjak za davke in prispevke, vele-strokovnjak za makroekonomijo in trg dela, z dostopom do vpliva na oblikovanje javnega mnenja volivcev, pa brez da bi trenil z očesom bruhne: Mi smo tu nekje kot Skandinavija, le rigelnike, jankoviće, bavčarje, šrote, kordeže, tuše, odlazke in podobne moramo še malo "razbremenit", saj reveži plačujejo gromozanskih 19% davka na dobiček podjetij NOMINALNO, oz neverjetnih garjavih par procentov EFEKTIVNO. Groza!

Da niti ne omenjam, da so taki reveži, da jim mora njihova politična pajdaška klika rihtati posle pod mizo in v posmeh in suspenz prostega trga, ter nepovratne subvencije iz Eu in našega proračuna. Groza išo raz. Ubogi oni"

Da niti ne omenjam, da so taki reveži, da jim mora njihova politična pajdaška klika rihtati odpustke, da smejo zaposlenim prispevke in davke zaseči, a jih državi ne vplačati, zaposlene pa useglih obesiti na pokojninsko in zdravstveno blagajno, kot če bi normalno prispevali. Čista pljačka! Groza išo raz!

Ko pa jim ciklično na vsake nekaj let iz davkoplačevalčevega žepa šenkamo še kvazi-bailout 10-15 milijard, pa so še bolj ubogi. Išo raz groza!

Kaj misliš Blaž, kakšen je že skupni rezultat pod črto efektivnega obdavčenja tega našega nenehno-razbremenjevanega posvečeno-privilegirnega državno-rdeče-tajkunskega gocpodarcva? Plačajo oni mogoče kak promil, al je rezultat celo tak, da mi kot družba njim plačujemo, da kobajagi imajo poslovno dejavnost, vse skupaj je pa seveda možno le tako, da se zadolžimo, da bi jim za to njihovo milost izkazano ljucvu plačamo?

Eto, Blaž, vidiš zdaj v kako družbo si se samoumestil?
V družbo takšnih razumniških fritzlekov, ki brez trohice slabe vesti bruhnejo ta traktat, na primer:

"Slovenija je demokratična evropska država svobode, političnega pluralizma, enakih priložnosti, prostega trga, osebne svobode, poštene sodnije, ki sodi v razumnih-z-Eu-primerljivih rokih, je sicer v "tranziciji", ma je že proti koncu, je socialna država, v kateri so odvisno zaposleni, kot šibkejši in davčno najmanj potenten sloj, obdavčeni z najnižjo stopnjo davka v višini 45%, prispevki so primerljivi z EU, policija je primerljiva z EU, čeprav imamo stotine tisočev nepojasnjenih in neraziskanih trupel, čeprav se nam dogajajo pluti, sodnija sodi indično, ma modro in pronicljivo, no ja pri omenjenih truplih ima tapravih corpus delicti v izbilju in ji indici sploh niso potrebni, a ipak se nikomur ne sodi, kar nas naredi povsem primeljive z Evropo, "saj so tudi v Franciji morili po WW2", naši državljani so spokojni in se počutijo varneeje, zato bomo davke in prispevke še dvignili, saj kot že rečeno itak, da so primeljivi z nemškimi, kjer sicer imajo kapico, ma njim v ustavi ne piše, da so "socjalna država", mi smo tu kot vidite celo naprednejši".

Edino kjer malo šepamo je, da pri nas, ko političnemu nasprotniku Kompartije napakiraš, da ga državni organi™ preganajajo na temelju indicev in ga sodnija obsodi "indično", pizdek-politični-tekmec noče po evropsko odstopiti, s čimer razodene svojeo nagravžno neevropskost in politično nekulturo. Ko so pa recimo nemškega politika dobili, da je stranko financiral nezakonito, pa so novinarji objavili corpus delicti dokaze, pa si je maestro lahko kar sam naslikal kako ga bodo na nemški sodniji obsodili "NE-indično" in Z DOKAZI je pa takoj odstopil. Naši žurnalisti so našega politika raztrgali, so celo vestno-po-raziskovalsko potovali na Finsko, da "pomagajo" Fincem doumeti, da je naš politik gnoj, kar so toti nesposobni Finci na koncu navkljub nesebični pomoči naši karbarov zamočili in so v Patrija kejzu izdali sadbo, da se vse skupaj ustavi, saj da ni dovolj kredibilnih in nedvoumnih dokazov, ampak samo neki indici."

Iz tega se, Blaž, vidi, da so naši novinarji čist v nulo enaki in normalni kakor evropski, naši sodniki pa prav tako.

Edino toti politični tekmec je neevropski, ker noče ravnati enako kot nemški: Saj, imamo konsenz, da sta njuna položaja povsem v nulo enaka, Nemca novinarji dezauvirali z objavo dokazov, našega pa karbari z objavo indicev, natolcevanj, podtikanj. Ma, rečem ti v nulo so toti naši enaki totim evropskim.

To me Blaž spominja na tisti vic o kupcu v beograjskem salonu Zastave, ki vpraša, če tisti avto lahko ima V8 motor, klimo, navigacijo, tempomat itd in mu prodajalec gladko odgovori da seveda da lahko vse to ima. Ko pa kupec vpraša "Da ni to kakšna skrita kamera oz obična zajebancija", mu majster odvrne tak. "Eeee, pa v iste prvi počeo!".

Če ne bi blo zajebancije in bi sodna in novinarska veji oblasti bili evropski pa pljunili dokaze namesto indicev in natolcevanj, bi Janši ne preostalo drugo kot "po Evropsko odstopiti". Janša najbrž je kvaren, ni ba butast! Nič bolj ni butast od onega debelega nemškega koruptivnega pizduna, ki "ga je ufatlo" z ročičkama v medu".

Zakaj ta janševska jajca sploh vlečem v debato pod kolumno, s katero ti vendarle rešuješ Slovenijo kot nekakšen Blaž Orleanski?

Jah, zato, Blaž, ker si ti, zahvaljujoč plodovom dela totih evropskih slovenskih karbarov in evrospkih slovenksih udbo-fašisto-komunističnih sodnikov, lahko z Janšo v tej svoji fritzlovski politični artimetiki opravil čisto elegantno - smel si ga uvrstiti med "pravnomočno" obsojene, ga povsem odmisliti, torej ga v tvoji artimetiki ni.

Eto, tu pa pridemo do tvojega največjega problema Blaž. Problema, ki ga je imela tudi pretorianska južnoafriška oblast, ko je iz artimetike odmislila pravnomočno obsojenega Mandelo. Do problema, ki tvojo itak že invalidno in če sva si iskrena nekorektno in diabolično fritzlovsko koalicijsko artimetiko brezskrupuloznega pragamtizma v imenu-nimam-pojma-katerega-že višjega smotra, razodene kot predvsem disfunkcionalno in tehnično docela netočno.

Netočno zato, ker vsebuje napačno asumpcijo!

Asumpcijo, da Janše ni v sliki in ne bo odločal o tem ali se naj SDS, ki je bila brutalno napadena (SDS je bila naciljana oz napadena in ne Janša, Blaž, da se mi razumemo!) že pred desetimi leti s totim Patria konstruktom, združi v koalicijo s svojimi rablji.

Jebiga Blaž, to je napačna asumpcija, ne morme ti pomagat.

Janševa in SDS optika je taka. Prmaknemo se v trenutek v bližnji/relativno bližnji bodočnosti, ko "izredna pravna sredstva doma in eventuelno v Bruslju" sproducirajo razveljavitev komunistofašistične indične sodbe, na tisti dan ugotovimo, da je Janša ena čista in na sodišču ne-obsojena oseba prosta bremena "pravnomočnega obsojenca" in od tam potujoč nazaj v času nazaj v sedanji trenutek zaključimo: "Janša je tu in je del politične artimetike in samo mrtev, mrtev pijan, mrtev-zadrogiran ali kaj podobnega bi lahko pristal na koalicijo s svojimi rablji oz šel spat tako, da pod svoj koutr vzame še par strupenih agresivnih komunistofašističnih kober." Etoooo, počil je lonec in pravljice je konec.

Svojim ljubim komunajzer oboževalcem s totega foruma, kakor tudi relativizerskim begavčkom med slovensko intelektualno elito, pa seveda moram na zalogo podati "rešitev za Slovenijo", jeje, če sem pa tak nesramno razkosal toto Blažovo fritzlovsko rešitev.

Rešitev, dragi moji je, na vašo žalost, in bogami tudi na neudobnost vseh nas, edino ta, da se domnevno v nas Kranjcof v organizirani formi obstoječe demokratične sile končno ovedo, da komunisto-fašistična tolpa že 70 let vodi svojo unilateralno državljansko vojno proti preostalim državljanom (Ki se ta čas kolektivno pretvarjajo, da to ni res!), sama sebe ne bo odpravila niti bo prostovoljno odšla, "sestopila", "se tranzicijsko iznihala", ali kaj podobnega.

Odstraniti jo bo treba proti njeni volji. To se sicer teoretično lahko zgodi tudi povsem civlizirano, mirno in nekrvavo, potom volitev.

Za to se bi morala zgoditi pravljica, da v Slovenijo iz neke druge dimenzije, z Nebes, ali od Neznanokje pride gospodična DobraVila™, zamahne s čarobno paličico, vsem državljanom, vred z blaži razumniškimi vlije vedenje in razumevanje resnice in pravega stanja stvari onkraj rdečih meglic, ki prekrivajo grdo resnico o slovenski platonovski jami v fritzlovski kleti, pa s tem pomaga videti čisto vsem umom volivcev, ter jim s tem dotajči, da naj gredo volit stranko idealnih pozitivnih poštenih pronarodnih ciljev, ki jo, toto IdealnoStranko®, seveda DobraVila™ mora kar sama tudi ustanoviti, tk, da zbobna domnevno obstoječe najboljše slovenske sinove.

Ker pa je po mojem skromne mnenju možnost, da DobraVila™ obstaja, nikakva, možnost, da pride k nam na sjebano stran Alp pa skoraj nikakva, je moja ugotovitev, da nam rešitve v bistvu ni.

Ker pa "nikdar ni bilo, da ne bi nekak bilo", bo ta naša državica deterirala oz degradirala oz zdrsnila nazaj v še globlji objem naci-fašisto-komunistov in se nam bo najverjetneje zgodila severnokoreizacija, z ali brez vmesnega oboroženega upora "terorističnih enot Janševikov™", "pod vodstvom odbeglega obsojenega kriminalca Janše". Upor, ki ga bodo organi-v-sestavi™ in bogami organi-prostovljnih-brigad-izven-sestave™, seveda da ulovili, ter skupaj žnjegovo tolpo žal pomorili, saj se bodo srdito upirali aretaciji.

No, takrat bo nastopilo taužentletno obdobje mirnega razvoja socalizma v Kranjcev. Demokratičnega, seveda.

Tragično je, da navkljub veliki pomoči, ki jo bodoči dinastiji socialističnih vladarjev predstavljajo predlogi tovrstnih fritzlovskih nenačelnih koalicij komunistov in njihovih tarč, te predlogi ne bodo uresničeni niti v toti svetli demokratičnosicialistični bodočnosti, saj tam koalicij več ne bo. CK na čelu avantgardne NKPS bo imenoval člane IS in to bo to.

Mimo teh par pripombic, ki sem jih tu spisal, mi je pa kolumna, oz zamisli v njej fnulo okej, ...eeeee... majke mi sudija, nje, de.

Link

Ni komentarjev: