sobota, 2. julij 2011

1267030 - lupetanja Miloša Milača, da ni dobro slediti slovaškemu modelu

[tstih]
Pri takšnem članku se ni dobro izjasnjevati o vsebini, dokler ni jasno ali je avtor ciničen ali nor.

*****

PS

Večina komentatorjev, konsternirana spričo vsebine članka, ki ne diši le po sarkazmu in ironiji, pač pa je celo mestoma kontradiktorna s plohami in grmenjem nacionalno vznesenih hvalospevov naši "pameti" in slovaški trivijalnosti, se sprašuje isto, kar je Tomaž tu zapisal v enem lepem jedrnatem stavku.

Sam se bom, ravno zahvaljujoč kondradiktornosti, odločil, da ironije in sarkazma v bistvu ni. Tvegal bom in se odločil, da tu gre preprosto za to, da se je avtor, drugače specializiran za avtomobile (saj veste, prostor na zadnji klopi, prekrmiljenje, podkrmiljenje, preveč teže v nosu, ipd), odločil napisati politični članek. In zajebal na celi črti.

Oni dan so na hrvaški nacionalni TV, v neki oddaji, ki izraža vzhičenost Rvatov, ki kmalu vstopijo v EU, žurnalistka poklicala na Češko in Slovaško. Na SLovaškem je za sogovornika dobila izredno veščega, elokventnega, vidno sposobnega izobraženega intelektualca srednjih let, ki je, med drugim, demonstriral kako se na novinarska vprašanja odgovarja brez bulšita in tako, da vsako vprašanje, brez asistence novinarke, intervjuanec zaključi sam, ko je rekel kar je hotel reči, kot nasprotje žlobudranju naših kumrovških študentov, ki jih lahko skrajša le konec oddaje.

Ded je na vprašanje "kaj ste naredili, da vam je uspelo pritegniti tuje investicije?", govoril o EDS in predvsem poenostavljeni administraciji, ter o vrhunsko izobraženi delovni sili, katere izobrazbeni kurikulum so dodatno in sproti v hodu prilagodili praktičnim potrebam investitorjev. Za njim so govorili predstavniki tujih investitorjev in vsi po vrsti med prednosti našteli obe slednji zadevi, zlasti pa vrhunsko izobraženi delovni sili, katere izobrazbeni kurikulum so dodatno in sproti v hodu prilagodili praktičnim potrebam investitorjev.

Ded je sicer pojamral, da so krizo čutili, ma da ravno zdaj čutijo oživljanje in da je vlada že sprejela konkretne ukrepe, da znova vzpostavijo enak tok odpiranja novih delovnih mest.

Toliko o delovni sili in armagedonu, ki da je pred vrati za Slovaško.

Pa poglejmo, malo še po članku:

Predvsem pa sklenili, da je naša vlada neprožna, nekonkurenčna, ne zna poslušati in podobno. Večinoma je bilo tako v časih Janševe vladavine, nekaj tudi Ropove.

Seveda, seveda, ravno to smo rabili od Milača, da nam naredi malo politične evaluacije recentnih 20@45, katere zaključek je, da je Janša kriv za vse. Originalno fpičkomaterino. To itak vemo, da je Janša kriv za vse. Hehe, jebotalaha, takorekoč.

Pred leti se je eksplozija avtomobilskih tovarn na Slovaškem marsikomu zdela kot dober model in priložnost tudi za Slovenijo. Na srečo priložnosti nismo zagrabili, je niti nismo potrebovali.

Če k očitnim prednostim Slovenije za to panogo dodamo še delno zaprtost politike za tuje naložbe, ki je bila v tem okolju pravzaprav nekoliko kar dobra, je jasno, da ima razvoj slovenske avtomobilske industrije bolj zdrave temelje kot slovaški.

Evo, pa smo se prebili do tetice Konatradikcije Kontradiktornoje Kontradiktorovičeve Žlobudravnoje. Kaj sta zdaj Janša in enmičkemo Rop, zločinca, al narodna heroja dela in junaka modre narodove misli, jebote Alija Sirotanović in Draža Mihajlović.

Link

Ni komentarjev: