sobota, 2. julij 2011

1272286 - kje bi lahko stala džamija

[valsidalado]
Džamija, če jo še vedno mislijo postaviti ob ČGP Delo, bo nepremišljeno locirana v železniškem koridorju mednarodnega pomena. DPN za železniško vozlišče se šele pričenja izdelovati. Gre za pristisk na občutke ljudi in za žrtvovanje zemljišča, ki bi ga morali čuvati v nacionalnem interesu, pri čemer so na razpolago lokacije v Partnerstvu Šmartinska. Razpisa si nisem ogledal, zato ne vem, če ni med tem prišlo do spremembe lokacije.

Tako je. Če bi mi bili, kar nismo, (hehe, dokurčilo mi je že začenjati vse svoje stavke sez "če bi mi bili, kar nismo..."), torej svetovljanska nacija, pogumna, odprta, netalibanska, bi mi za Đamijo namenili ono hišo tam ob Prešernovem spomeniku, ki si jo Don Blento Ventipercento ima zabezecano za njegov hotel "Zoki", ko bo šel v pokoj. In to bi jo namenili kar đabest, v dar muslimanski verski skupnosti, da se ji za vse zlo odkupimo kot država, ki to skupnost že od leta 1966 jeba v glavo in žali in izsiljuje in nateguje, ipd.

Če bi bili še bolj svetovljanski in zraven imeli še ščepec občutka za filing za koristi nacije in Evrope od proaktivne odprtosti, bi naš El Presidente k sebi v goste povabil predstavnike Arapske lige in držav Magreba in to pa to, pa bi v Ljubljani, v imenu slovenske države prosil voditelje arabskih držav, da naj finančno in na vse druge možne načine pomagajo tisto palačo preoblikovati v prelepo đamijo, ki ima hkrati videz srednjeevropske arhitekture in vse elemente arabsko-islamskega arhitekturnega in kulturnega izročila, recimo tam v Španiji, kjer so nastali prav briljantni spoji arabskega in evropskega v arhitekturi.

Seveda da bi na tisto palačo na primeren način dogradili tudi minaret in to tak, da se mu spodobi reči The Most Beautiful minaret ever.
Ok, zdaj, ali je res treba da hođa vsak dan x-krat tuli z minareta, nea vem, mene ne bi nič motilo, ma najbrž ne, ker tam okoli per se, nima koga vabiti k molitvi, poleg tega, kolikor vem, muslimani v zahodni Evropi tega itak nikjer ne zahtevajo. In zvonovi frančiškanske cerkve in stolnice malo naprej se bi prav tako oglašali, kot do sedaj in sou vot krucefiks porkamadona, sou fakin vot.

P: Jaz sem že davno dal predlog, da se v Ljubljani na kakšnem hudo ekskluzivnem kraju da s pomočjo Vatikana, Izraela, Rusije in Saudske Arabije zgraditi velik trg s štirimi cerkvami štirih konfesij: katoliške, pravoslavne, islamske in judovske. Te seveda ne bi mogle biti največji templji teh verstev na svetu, še vedno pa imajo šanso biti najlepši. Arhitekturno bi jih jaz kar medsebojno v krogu povezal, da se neopazno prelijejo eden v drugega. 

Takle bomo rekli, ko shaman postanem brezmejno bogat in slaven, takorekoč največji in najpremožnejši shaman na svetu, hehe, bom to dal zgraditi kar sam, če se vsa ta bulumenta onih, ki bi morali do takrat že ne zmiga. Etooooo! Voč mi! hehe.

PS

V razmislek vsem zaglupljenim slepim talibanom dajam naslednje: Nekoč so nekšni pizdeki ženskam (Pozor: sojim materam, sestram, hčerkam, ženam!) odtegovali pravico voliti in biti enakopravne in to kar tako na temelju njihovega v um sjebanega talibanizma; Enako so z Afroameričani ravnali v um sjebani rasisti v USA, ponavadi zagamani rednecki; enako je tovarišija pred dvajsetimi leti arogantno srala, da "ne pride v poštev nikakršna nova družba v kateri ZKS nima vodilene vloge". Pa se je vse, razen zadnjega že spremenilo, kanede? Ma, po mojem, hehe, tudi Kompartija nea bo pri nas baš večno imela "vodilno vlogo". Nekega dne jo bo kakšna nova mafija ipak detronizirala, kanede?

No, čas je prišel, da se verski ksenofobni talibani tudi naučijo lekcije, ki se glasi: Ne, pizdeki, vi muslimanom ne boste določali kako naj izgledajo njihovi minareti in kje naj bodo. Dobro?!

Link

Ni komentarjev: