torek, 5. julij 2011

1276468 - napak(ic)e v 20 letni zgodovini Slovenije

Mark Pleško, Cosylab , je za Finance pred nedavnim rekel, da Slovenija ni naredila nobene velike napake v zadnjih 20 letih in da smo zato videti kot moderna evropska demokracija.

Če je to rekel, potem je samo še eden v vrsti nadebundih wanabe modrecev, ki je zamudil biti modro tiho, ko bi moral. Prevedeno - Če je to rekel, potem nima pojma o čem govori.

Odvisno od tega koga konkretno percipiramo pod terminom "Slovenija", ko se sprašujemo "Ali je Slovenija naredila velike, ali male, ali nobene napake?", imamo lahko več odgovorov. Pa poglejmo:

1. Slovenija= volivni upravičenci

Cca 600 tisoč volivnih abstinentov dela veliko nojevsko napako že 20 let, ker svojo usodo in usodo cele nacije neodgovorno prepušča v presojo od ideologije pijanim in slepim navijaškim bebcem, preračunljivim iskalcem nezasluženih rent in dezoriantiranim wanabe opravilno sposobnim, v resnici pa politično nepismenim, a toliko bolj agilnim in aktivnim volivcem. Človeška neumnost je vedno bila bolj agilna od pameti. Zato je narod že davno ugotovil: "pametnejši popušča".

Cca 550 tisoč navijačev Kompartije dela napako da slepo podpira kleptokamariljo, hlastajoč po drobtinah z mize svojih vladajočih izbrancev in po kosteh milostno odvrženih pod mizo. Bilanca benefitov te skupine, navkljub kobajagi položaju maziljenih, je negativna in to že 65 let, a ta ideološko zavedena in zaslepljena množica tega žal ni sposobna intelektualno zapopasti. Tako, kot inkapacitiven igralec šaha, ne vidi več kot eno samo potezo vnaprej.

Cca 500 tisoč razdrobljenih navijačev nekih drugih formalno organiziranih politskupin slepo navija za SvojeSvoje, da bi pariralo onim kompartijskim, ki seveda navijajo za NjihoveSvoje. Njihova napaka je v tem, da SvojimSvojim tolerirajo tudi klepto prakse potekajoče na temeljih, ki jih je vzakonila kompartijska kleptokamarilja. 

Strogo ilustrativno, to je neki tacega, kot če bi kompartijski krivolovci v gozdovih Kočevja trajno nastavili grde pasti za medvede, opozicija kompartijskim krivolovcem, pa bi te pasti po prevzemu nadzora nad gozdom, oportuno pustila tam kjer so in sama nadaljevala krivolov, izgovarjajoč se hinavsko, češ meso medveda bomo seveda pojedli, kaj čmo drugega, saj ga je škoda zavreči, pasti so nastavili naši politični predhodniki, čeprav se je poprej zgražala nad prakso kompartije in delala verbalne opičje prevrate po sceni, kot bi bila Mati Tereza osebno in personalno. Kobajagi je alibi za to čisti politpragmatizem.

Putting it bluntly, Janša je recimo v svojem edinem mandatu diskriminatorne davčno-prispevkovne in vse druge komunajzer pasti pustil pr gmah, oportuno in roko na srce tudi pod pritiskom, ker se je kompartija seveda na vse kruplje borila, da jo tam počakajo, ko se konča edini Janšev mandat. Ne razuem seevda, zakj ji ej Janša to željo pohlevno in submisivno izpolnil.

Dovolj je bilo eno samo semoličevsko prevratniško ulicotacanje ljubiteljev Union piva in kranjskih klobas, pa sta Janša in Bajuk že ubrano v tercetu z onim "Andrejem s Štajerske", pela kompartijsko pesmico, katere refren je "Če niso socialno vzdržne, reform ne bomo delali", oz. pasti nea bomo umikali.

2. Slovenija= skupnost politikov Slovenije

Napake, ki so jih delali politiki Slovenije so miks dveh tipov napak. Prvi tip je ona vrsta napake, ki jo je delal prispodobni dovtipski Cigan, ki je učil konja, da bi samo delal in nič jedel, pa mu je crknil. 

Naši politiki, vsi po vrsti, mislijo, da sploh ni vprašanje ali naše gospodarstvo lahko daja neskončne količine nektarja za njih in njihovo podmizenje in njihove črne partijske fonde ter seveda tudi osebno bogatenje njih ali pa vsaj njihovih klientelističnih maziljencev, pač pa je edino vprašanje, kako plen razdeliti in kako doseči, da se plen deli izključno v bratovščini NihovihSvojih, da ona druga stran ne bi slučajno materialno ojačala.

Drugi tip napake, velike napake, seveda, ki jo dela SLO politićarski komjuniti je v celoti fritzlovski

Veliki večini naroda je ta kamarilja preko poprej v ujetništvo zajete države vsilila drakonske harače in paraharače do kosti. Vso maso penezov ekspropriativno in s pomočjo grobe državne sile v nedopustno visokih procentih oz. kličinah odvzete narodu, vred z malimi družinskimi podjetji in obrtniki, ta kamarilja pretoči preko kolhozov tipa Enelbe in projektov tipa AC križ y bogamy na gazilion drugih načinov, v žepe NjihoveSvoje klientele in črne fonde svoje partije.

Enako je, temeljem represije in motenosti, ravnal tudi Fritzl. Če naši politiki ne bi bili moteni na čisto enak način kot Fritzl, pri čemer je nazi-interes približno enak argument kot Fritlov argument, češ, da je hčerko ščitil od pokvarjenga zadrogiranega sveta, bi seveda nemudoma, per takoj, modro odklenili kletne prostore, vrata na široko pustili odprta, da se ustrahovani sužnji opogumijo vun v svobodo ter izginili neznanokam, da jih ni tam, ko dolga leta grobo zlorabljani ujetniki pridejo ven in užijejo energijo svobode, zadrževani bes pa izbruhne nenadzorovano in v ojačani formi. 

Fritzl je teral do konca in to je bila njegova usodna napaka, hvalabogu. Kako je končal, vemo. Kako bo končala naša politična kamarilja pa ostaja da vidimo. hehe. V daljavi pa že potihem odmeva refren Elas, Elas, iere vi kam ob spremljavi sirtakija in buzukija!

Ni pa po mojem niti najmanjšega dvoma, da so napake, ki jih delajo naši politiki, zelo fakin velike in ne nekšen patetični seštevek malih napak.

3. Slovenija=slovenski državljani

Državljani Slovenije, delajo veliko napako, da do države Slovenije tudi 20 let po osamosvojitvi zavzemajo enako sovražen in maliciozen gard kot so ga prej do Jugoslavije in do Avstroogrske in tako nazaj v zgodovino do Ginghis Khana in nazaj. Skratka, kot do Alejbegove slame, ki jo ni škoda krasti inu uničevati. To je seveda zelo zelo velika napaka, saj takšne dezintegracije družbe in tako devastacijsko maliciozno hostilnega garda do države in državnega vsega, ni v nobeni drugi družbi na svetu. 

V tem smislu imajo prav vsi oni, ki so zaskrbljeno konstatirali, da mi kot družba sploh ne obstajamo, ampak smo nekakšen konglomerat medsebojno skreganih alpskih dolin, ki si ne zaupajo niti kolikor je črnega za noktom, hinavčimo pa seveda, da smo bratje. Celo več, danes je evidentno, da smo razpadli na čiste prafaktorje. Maksimum integracije obstaja zgolj na ravni družine, kjer ta sploh obstaja in funkcionira v danih pogojih. 

Mi potemtakem ne eksistiramo kot inegrirana skupnost na ravni nacije in države, pač pa smo nekakšna razjebana množica "nano-kantonov", ki po številu članov ne presega velikosti posamične družine. Konglomerat milion medsebojno razjebanih egoističnih enot. Big fakin napaka je to, dagi moji forumaši, in ne skupina malih patetičnih napak.

Lahko si samo imaginirmao kako vleiko moč imajo v teh pogojih mafijske družine, ki so najmnožičnejše enote družbene integracije v Sloveniji.

4. Slovenija=slovenski mediji in žurnalisti

Slovenski žurnalisti so žalibog povečini in po defaultu gardiani in simpatizerji y bogamy neredko pripadniki tudi, nečesa, kar se rado kiti z imenom "BojdalevaBojdanasredinska" politična sila. Kot se bi s tem normalen človek smel ali hotel hvaliti, jebenti. Bljak!

Velika napaka teh in takšnih slovenskih novinarjev je, da to kamariljo slepo in po defaultu temeljem nikakršnih argumentov sprejema in obravnava kot "poštenp in zaželeno levico". Še večja napaka je, da skupnost SLO medijev levico enači z dobro. In zaželeno. In jo celo enači z nujno in obvezno. Kar je zabloda bibličnih razsežnosti.

Big fakin napaka je to, seveda, dragi moji. Dokler slovenski žurnalist, pisec, slikar, kulturnik ini, ne dojame, da hemeroidi, čeprav so naravni odziv telesa na beden življenjski stil, oz. čeprav so naravni pojav, niso obvezni, nujni, dobri in da se brez njih da živeti in to lepše, bomo v medijih brali in gledali kar beremo in gledamo. To, da je naša intelektualna elita hemeroide ponotranjila, pa so zdaj notranji, hehe, hemeroidov ne naredi nič bolj potrebne. Napaka je tak odnos do hemeroidov, dedi in pupike moje forumske, napaka!

Itd... lahko bi enako ugotavljali če bi rekli Slovenija=lastniki podjetij, pa Slovenija=managerji podjetij, pa Slovenija=sindikati, pa SLovenija=prodajalci svojega dela na trgu, a smo te skupine itak že zajeli ko smo pregledovali horizontalno.

Strnil bi vse prej povedano v naslednjo torditev: "Slovenija" dela eno samo gromozansko napako, ko na slepo in strahopetno vztraja na maziljenju rentarstva in kraje, ki jih skuša krinkati kot "socialna država"in podobne mudološke fraze, ki zlorabljani naciji piha nežne milomudne nategunske pasate na ranjene duše zatiranih in grobo ropanih, primerno začinjene s poveličevanjem nacionalnega, da se bolj prime. 

Slednje, mislim nacionalno, je v Sloveniji posebna napaka, politična genetska napaka na nek način, ki jo virus komunajzarskega in vsakega drugega kleptozajedalstva zlorabi, da se narodu prosto sprehaja skozi celično opno, za preživetje ključnih celic narodovega telesa. 

Dokler se "Slovenija" temu ne odpove, dokler Slovenija ne začne v svojih zakonih in družbeno-državnem ustroju de facto in ne samo kobajagi čislati in nagrajevati delo in ustvarjanje, rentarstvo vred s protagonisti in celotnim naborom demagoške populistične mudologije pa pogumno odvrže na smetišče zgodovine, bo Slovenija propadala, nazadovala, se dezintegrirala, gnila, v revščino se čedalje bolj pogrezala. 

Na koncu bomo vsi v Filadelfiji, ali vsaj "Filadelfiji tu doma izolirnai od preostale Slovenije", alpa grozili da zapuščamo Slovenijo v smeri "Filadelfije". Vsi bomo mrzlično iskali zgolj to kako nahraniti in obleči in pod streho varno spraviti lastni kanton oz. družino in se hkrati izogniti, da nam preostalih milijon nam podobnih "kantonov" Slovenije kaj ne ukradejo. Btw, "počelo je počelo", kajti v tipičnih crimeless okoljih roftarskega dela Slovenije, beležijo čedalje več nočnih obiskov roparjev. Bojda so neverjetno drzni, brutalni in arogantni. Normlano! Ipak smo mi nacija, ki je uprizorila Barbarin rov in tezenske tankovske jarke in kočevske fojbe.

A vse to bežanje v meje svojih družinskih nano-kantonov je seveda zaman, kajti, razen onih, ki v pogojih svetovne recesije zares najdejo svoje Filadelfije, kjer jim zadeve ekonomsko-finančno funkcionirajo, oni ki ostanejo tu, tako dezintegrirani ne bodo mogli zares dolgoročno fiunkcionirati. Bo pa zelo dolgo stanje takšno, kot ga narod rad opiše z "ne živet ne umret". Grejt sakses. Oziroma...

... big fakin mistejk! 

Link

Ni komentarjev: