sreda, 6. julij 2011

1278822 - Nemci nižajo davke, eni naši socialistični pizdeki pa bi jih še bolj navijali

[vuksan]
Razlika s Slovenijo je očitna, naši tax revenues so le malo višji kot prejšnje leto, kolikor mi je znano. Kaj je kapital? Vrniti je treba dividende, obresti, kapitalske dobičke v dohodnino. Zvišati davek na dohodek pravnih oseb na 30%. Obdavčiti premoženje. Potem spreminjajmo vstopne pragove za najvišjo dohodninsko stopnjo (ki bi morala biti 50%).

A te stopnje si povlekel vun iz debelega, al tenkega čreva? 

Kakšen že je argument, da mora biti prihodek onih, ki prodajajo svoje delo obdavčen z drakonskih 50%? In zakaj baš ta vrsta prihodka? A je to zato, ker se pri tej dejavnosti prodaja svoje telo in se odjemalcu proda svoj čas, tak kot pri drugih vrstah prostituiranja, al kak? In kakšen že je argument, da mora biti najmanj dva do trikrat višja stopnja kot pri ostalih tipih prihodka? In kakšen že je argument, da mora taista kategorija prihodovalca plačevati še navzgor neomejene prispevke, oz. paraharače?

PS
Komunajzer spake raje povejte, da bi radi, da so harači plus paraharači na plače in pokojnine tudi kar natančno 100%. Ne bodite no sramežljivi in nespretni, jebemmomast, saj smo odrasli ljudje, a ne?

Imaginirajte tovariši, za mizo socialne sramote se trije VašiSvoji rdečekhmerski talibani "srdito izpogajajo", da bo v Sloveniji poslej najnižja plača 100 taužent EUR bruto. In 200 taužent EUR bruto bruto. In 0,oo neto (Z besedo: null koma null null). Ker so prispevki in davki skupaj, baš natačno 100%. Vot a najs koinsidens.

Colariču bi v takšnih razmerah lahko dali recimo kar 1 meljardo EUR plače bruto. Da država dobi še meljardo v davkih in prispevkih. In nesrečnemu Pahorju, ki sez 5000 EUR fakat nea more sestaviti kraj s krajem, bi takisto dali meljardo. Da nam ga Albanci, alpa kakšni drugi dobro plačujoči kseno pizdeki nea bi spizdili, da dela za njih.

Druga opcija, da se ofčice še bolj zaljubijo v kompartijo je, da rečemo, pri nas od zdaj imajo revni prešiči med delouci meljardo EUR bruto letne plače. Bogati prešiči med delouci pa samo 1 EUR več. Nea boš ti men tu nekšne ne-egalitarne pičkematerine zganju, bre. Usi mi imamo enake želodce, kanede.

To bi nas v hipu zabrisalo na vrh lestvice najbogatejših državljanov na svetu. Srednjega razreda sploh nea bi več imeli. Usi bi bili tabogati. Ta-bogami! To bi kseno investorje pregnalo nekam daleč stran fpičkomaterino. Ker oni nea bi zdržali te tekme. Nea bi mogli plačevati takih plač. En krš muh na en mah bi sez tem potolkli. Genijalno, sem vam že povedu!

Dober no, oni Forbes bi neki sral, da smo najbolj obdavčeni, ma ko njega jebe, kanede. Njega je že davno prečital najprej tovariš Mramor, potem pa še tovariš Bajuk. Oba sta rekla, da Forbes nima pojma. Ker nea šteka, da so davki pri nas problem samo pri zelo visokih plačah. Tam od 1000 EUR bruto naprej, ko stošpnja iz 16% poskoči na naslednjo, kanede. Auuuuu!

PPS

Ker pa otroci od te neto plače EUR 0,oo nea bodo mogli papati kruheka in obleči cunje, bi tu uletela konkretna "ustavna kategorija" t.i. socialna država in bi vsem družinam dala 200 EUR po glavi, plus dnevno še po en SDO (Suhi Dnevni Obrok), ki je ostal od JLA v državnih rezervah.

Na tak način bi, recimo prekleti osovraženi Janša in njegova Urša dobila 400 EUR, en delouc, ki ima DC-3 ali DC-4 bi pa dobil 1000 ali 1200. Evo, to je to, to je pravično.

Sistem je tako univerzalno dober, da ga bodo usi na svetu hoteli od nas kopirati. Razen Kube in Severne Koreje, kejr so efektivno že na tem. Zato je treba na to nemudoma registrirat patent. Predlagam delovno ime Patent SI-20@45-Keber-Vuksan-100%-minus-100%.

Recimo, samo za ilustracijo: Po tem genijalnem unikalnem sistemu bi usi odpuščeni delouci, ki nea delajo, dobili povsem enakih 200 po glavi kot Janša, Senica, Colarič, ali Frankl, Gustl, ali medicinska setra, ali kirurg...itd...No, če to ni genijalno, polej vam preprosto ni moč ugoditi, jebiga.

PPPS

Hold z big ganz, pal! Seveda smo predvideli, da se partizanske pokojnine in pokojnine tovariša Bifšega nam, izvzamejo iz totega sistema. Iapk so to zaslužni tovariši in tovarišice, kanede? Vse druge bodo pa obdavčene tak kot plače. 100%. Sekvenca glede preživljanja je pa ista kot za delouce. Mrš na socialo po svoj SDO na dan in 200 po glavi na mesec! Stevo Radić, alias Steve Jobs Von Apple bi rekel: "Isn't that grate?"

Link

Ni komentarjev: