nedelja, 3. julij 2011

1274634 - kriteriji razvrščanja v srednji razred

[vuksan]
In ti praviš, da je ta kitajski srednji razred danes že enak slovenskemu, pa da je pri nas le 1 %, pa ne vem kaj...

Madona po številu avtov na prebivalca so tam, kjer je bila Slovenija po moje leta 1978. Pa še ekološka katastrofa jih čaka, ali pa ne bodo več mogli pridelati dosti hrane, uvoziti dosti premoga, itd...

Ne.
Beri pozorno.
Ne bodi površen.
Jaz pravim samo to, da je izračun kdo je v neki konkretni geografiji "srednji razred", poglavitno odvisna od KUPNE MOČI na konkretnem trgu.
To je to in tu bi lahko nehal. A ne bom, hehe. Evo še "malo":

Mi smo, de facto, pri večini dobrin NA EU TRGU, ali pa na SVETOVNEM TRGU. Pri storitvah smo sicer velikokrat nekoliko POD EU TRGOM in POD SVETOVNIM TRGOM, in sicer zato, ker so cene storitev (ne vse) v veliki meri funkcija odvisna od cene delovne sile, ki je pri nas umetno zmanipulirana za "mizo socialne sramote". Pa se oni veseljak iz gradbeništva oni dan hvali, da mi svoje inženirje plačujemo malo, Avstrijci pa svoje veliko. Ma njihovi da so bojda "napihnjeni". Napihnjenim inženirjem, napihnjene plače. Sounds like some logical plan, jebote. hehe.

Ma tudi storitve ne plačujemo vedno pod nivojem EU trga, ker smo kot nacija, glede cen storitev, recimo gradnje, vzdrževanja in upravljanja avtocest, daleč nad temi trgi, anede. Kot posamezniki pa plačujemo vinjeto dražje kot Avstrijci in to ne 30% kolikor je višja naša cena, pač pa po pariteti izračunani iz števila kilometrov AC, plačujemo natančno 4 krat višjo ceno.

Dokler prebivalstvo geografskega območja, dela trga EU, ki se mu reče Slovenija, plačuje avte, obleko, hrano, itd, pač vse dobrine, tam nekje okrog povprečja EU, z izjemami tipa, avti dražji na cesto kot v Nemčiji, kruh dražji kot v Franciji, mleko dražje kot v Avstriji, meso dražje kot v Skandinaviji, obleka dražje kot v Italiji, stanovanja dražja kot v večini EU držav, da o svetovnih povprečjih, ki so kriterij ko merimo participacijo na svetovni kupni moči, niti nea gučimo, itd...

...NETO PLAČE pa nižje kot v večini EU držav, s poudarkom na NETO, zaradi naših diskriminatornih davkov in paradavkov in prispevkov-paradavkov-reketov, potem je naša KUPNA MOČ, pač takšna, kakršna je in nas avtomatično uvršča tja kamor nas uvršča. 

Ergo, če si na EU trgu, je prav, da med izračunavanjem opredeliš dejansko kupno moč, oz. splošneje povedano - upoštevaš pravo, realno pariteto kupne moči na tem konkretnem trgu in ne koliko bi lahko s to neto kupno močjo kupil na Kitajskem in v Indiji. Pa sledom tega, OECDju, organom EU in MMF-u, ter svetu vobče, ne podtikaš za osnovo svojih bruto plač in sfuzlanih zlaganih izračunov. 

In ko to naredimo kot se zagre, je pri nas srednjega razreda, žalibog, odokativno, cca 1% do maksimalno 5%, odvisno pač katero košarico dobrin vzameš za prednostno osnovo izračunavanja. Ker, jebiga, toliko kolikor je pri nas neto kupna moč na dan na glavo, je v Nemčiji socialna pomoč. In oboji smo na EU trgu in oboji kupujemo hladilnik in šporget in pohištvo in avto in obleko po približno enakih cenah. Ne moreš potem našo kupno impotentno revščino in nemško potentnost v kupni moči tlačiti v isti "srednji razred na EU trgu", kjer de facto smo.

Še nekaj je. Ti si se obesil na navedbo, da bo indijski in kitajski srednji razred kmalu papcal 66% svetovne potrošnje. Pozabljaš, da vsak procent teh mnogoljudni nacij pomeni pač zelo veliko konkrentih kupujočih duš.

Kitajska doma proizvedene dobrine (tudi nekatere s svetovnih trgov v enem delu!) svojemu prebivalstvu, vred s srednjim razredom, daja na voljo po popačenih, nižjih, kakopak, cenah. 

Indijski srednji razred, četudi ga je recimo samo 20%, je pa pač zelo velika množica ljudi, ki lahko kupi zelo veliko svetovnih dobrin.

Jaz sem pač povzel od UN objavljene podatke o trendih, ki spričo naraščanja kupne moči teh dveh ljudstev in držav, pač posledično seli več konzumacije svetovnih dobrin v te dve geografiji. Afrika stagnira. USA, EU pa izguljata, ker seveda ne korespondira direktno s količino tam potrošenih dobrin, procentualno pa na globalni ravni njihov delež pada.

Če bi Kitajska KP, tako kot je nekoč slovenska KP, danes, strogo hipotetično, ljukavo oznanila da kobajagi tudi ona "sestopa" z oblasti, hehe, in če bi, strogo hipotetitčno in domišljijsko seveda, Kitajska vstopila v EU in s tem postala del EU trga, in bi pri tem za oboje, "sestop s prihvatizacijo vred" in "vstop v EU" vzela za glavnega svetovalca našega Murglbabo in njegovo glavno murgljsko prelaturo mencingerijanskih svetovalcev, bi:

- njihovih 15 milijonov rdečih nomenklaturnih tajkunov najprej državo izropalo, tako kot so to storili naši rdeči nomenklaturni tajkuni. 

- bi poseben soj znotraj nomenklaturne bratovščine, poskrbel da se ohrani nenavadno veliko državne lastnine, ki je potem prostor, ki ga obvladuje KPK in je gnojišče za vse sorte klepto in podmiznih zlodel KPK nomenklature, poslej pa novodobnih rdečih fevdalcev.

- ustanovili bi "mizo socialne sramote", za katero se bi njihov sindikalni komunist Duš An Sem Ol Ič, vladni komunist Lin Tonč Rop in gospodarskozbornični komunist Jož Kho Čuk, vsi preverjeni in zvesti člani rdeče večnopraetorianske falange "sestopljene KPK", kobajagi "srdito pogajali", ter na koncu, surpriz, surpriz, dogovorili za nekoliko manj kot prej, a še vedno zelo bedne bruto netržne plače Kitajcof, da kobajagi ohranijo "zgodbo o uspehu". V bistvu bi pa se šli zakrinkan suspenz prostega trga dela.

- bi edino onim, ki prihodujejo iz dela, diskriminativno nabili progresivne harače v drakonsko visokih stopnjah, da jim netržni, že zmanipulirani beden bruto porežejo na raven človeka nevrednega neta, ki je seveda bolj blizu onemu iz časa prve inkarnacije socializma.

- bi do tujih investitorjev organizirali nepredušno ksenofobno pregrado, da se NjihoviSvoji maziljeni kobajagi nazi-interesni domaći neo-premožneži lahko v miru razplojujejo, zaplojujejo in množijo in rasejo pri tem celo ponosno noseč avreolo kobajagi braniteljev nazi interesa.

- bi nekajkrat "dokapitalizirali" in "sanirali" državnokolhozne kitajske ekvivalente enelbejef slovenistanskih in na tak način peneze iz žepov raje še po eni poti preko proračuna selili v žepe maziljencev KPK in črne fonde KPK,

- Bi, namesto v slovenskem Zemonu, nekje tam v pokrajini Sečuan organizirali sestanke kitajskega "zemonskega" kartelnega klana, ki bi vse gradnje financirane iz državne balagajne izvajal po kobajagi baš samo v njih realni 4 do 5 krat višji ceni od svetovne za podobne konfiguracije terena, v resnici bi pa 3/4 cena bilo navadno plenjenje oz. kot solza čista kraja oz. selitev penezof po še eni poti iz žepov rulje v žepe maziljenih in črne fonde "sestopljene" KPK.

itd...

Skratka, kupna moč današnjega kitajskega srednjega razreda bi rapidno padla in ga več ne bi bilo 23%, ampak 1-5% tak kot pri nas.

In ader wordz, tisti slovenski državljani, ki živite radi v denialu in to pogosto celo iz ideološko-slepo-navijaških razlogov, oz. meni nerazumljivih razlogov, ker je to valda eto dokaz uspešnosti kompartijske doktrine rentarstva in politike nasilne uravnilovke aplicirane izključno na podložniški plebs, ki vam je silno všečna. Iz uravnilovke so seveda da izvzeti neonazisocialistični fevdalci, ker njihovi davki se merijo v promilih prihodka njihovih podjetij. 

Številni to počnete valda zato ker bi to naj bilo v korist ohranjanja mita o obstoju "slovenske komunistične zgodbe o uspehu", v resnici zlagane seveda, kar je zelo razločno razvidno danes, pa se eto, kot kakšni patetični provincialni petelinčki na vrhu svojega roftarskega gnoja, radi kitite s perjem statusa "srednji razred", ste spregledali kaj vse se je zgodilo po letu 1991, kam, na kateri trg vas je, disruptivno in hipno naplavilo in kakšni so učinki suspenza prostega trga dela in davkov in EU trga na vas in vaš položaj.

Fejs it, Slovenija ima realno zelo zelo malo srednjega razreda. Slovenija ima tenek sloj od nekaj promilov rdečekhmerske neonazisocialistične prihvatizacijske tajkunske neofevdalne vlastele, ki je, roko na srce, primerjano z ruskimi, ameriškimi, britanskimi, nemškimi, ipd premožneži, razen treh štirih oseb, patetično revna, hehe, vlastele, katera skupaj z državo lastninsko obvladuje/poseduje večino premoženja in denarnih tokov in kapitala v naši deželi. Ima po moji odokativni metodi, hehe, cca maksimalno 5% srednjega razreda (s popustom, da se ne kregamo), cca 95% ljudi je pa spodnji, pod-srednji razred. "To je nam naša KPS in njena borba dala, da imamo ŠE VEDNO Tita za maršala y bogamy tudy 95% sirotinje za povrh in za okras!. Zgodba o uspehu, bre, majke ji ga spalim. Amen.

In na koncu, vendar ne nazadnje, auuuuuuuu, kako sem to učeno zagrabil tu na koncu, hehe, trend nam je nažalost in tragedijo te nacije, v smeri "final crash disaster is comming and hell is comming with it". We aint seen nothing yet. Konec koncev, Grčija nima ne fojb ne Barbarinega rova, ne tankovskih tezenskih jarkov. Pa poglej kako veliko kamnov in molotovk so zmetali na "javno dobro". Kaj šele bomo storili mi z vsemi temi, že davno prikazanimi in danes še vedno čislanimi in branjenimi talenti za zahrbtno pobijanje svojih.

Link

Ni komentarjev: