torek, 12. julij 2011

1284036 - razlika med donom Zoccijem in splitskim županom Kerumom, ki načrtuje glomazne spomenike Kristusu

Ko je bog ustvarjal provincialce, mislim seveda na stanje duha in ne na kraj kjer inkriminirani osebek živi, je v svoji nenadkriljivi in ne nadvisivi veličastnosti inu modrosti, provincialcu v duha zapisal - bodi kičast, sin moj, pokaži svetu obraz svoj barvno necvzklajeni, megalomanija bodi tvoja mera.

Vsi smo v svoji okolici srečali koga, ki si preprosto ne zmore izbrati ubrane kombinacije oblačil in obutve, recimo, ker preprosto tako čuti. Čuti, da je njemu zelo lepo, če so hlače zelene, suknjič svetlomoder, zokne kariraste z rjavo osnovo, sandale pa čehia stajl, seveda. Tu ne pomaga nič. Tako čuti, jebatga.

Razlika med Kerumom, ki mu je Bog daroval dar kičastosti, pa si je kupil edinega Maybacha južno od Berlina in Moskve, ta spomenik kičastosti nemškega inženirja, ki je vrhunski mehanik in zanič oblikovalec, hehe, danes pa sanja megalomanske kipe Jezusa, in spomenik papežu in pri tem celo trdno verjame, da je originalni bojevnik za prave stvari....

... Torej, razlika med njim in in roftarskim paprikarjem Jankovićem je sicer topogledno majhna, v globalu pa ogromna.

jankovićeva avenija posvečena morilcu Brozu vsebuje še nekaj zloveščega in zelo pokvarjenega, sprijenega in satanskega, tudi poniglavo-servilnega, če upoštevamo kdo je gazda iz ozadja, ki mu Jankovič s tem izpolnjuje željo. Je spomenik Satanu samemu, je slava in čast klanju in bratomorni vojni. Titova ni Jankovićeva kreacija, Janković je zgolj pajacek, ki se mu zdi to duhovito, ker s tem eto, v njegovih očeh, nagaja onim, ki po njegovi percepciji "preganjajo čefurje".

Ipak, Novica, maestro, tvoje oko sokolovo je dobro spazilo roftarizem obeh. Paprikarska trgovčiča pač, ki sta obogatela vodena z energijo seljačkega dinaroidnega dišpeta. A, jebiga, kot prav ugotavljaš, bog je velik in veličasten. Allahu Akhbar, takorekoč! 

Ko bog deli darove, nikomur ne da vsega, pač pa da vsakomur po nekaj. Tako je prav, drugače bi bil nastal najmanj en problem, bilo bi nam hudo dolgčas.

Trgovčičem iz roft, ki naglo uspejo (Običajno brezskrupulozno in v sumljivih okoliščinah, brez da se bi preveč ozirali na moraliziranje, recimo) Bog ni poleg talenta za grmadenje keša, želel dati še fini občutek za lepo in za mero, pa so eto sirote posledično pač kičaste in megalomanske.

Link

Ni komentarjev: