sobota, 2. julij 2011

1270354 - predlog politične reforme

[Aleister]
To razumevamo že dvajset let, če odmislim leta pred osamosvojitvijo, ko je potekala ista scena, vendar ne tako transparentno. Povej raje, kaj naj storimo sedaj. Večina nas je na strani enako mislečih in opazujemo nemo tiste, ki delajo to dekadenco in anarhijo. Pa kot večina nimamo vzvoda, da to preprečimo. Ali ga imamo, pa ga ne vidimo? Na primer volitve v večinskem smislu. Izvolimo samo dve stranki v parlament in pritisnemo nanju. Če ne bo tista na oblasti ubogala, jo naslednji mandat ne spustimo več v parlament. Namesto, da bi volilno telo dresiralo politike in stranke, oni, ki so manjšina dresirajo nas.

Absolutno moramo zbrati pogum in dati glas povsem novi stranki, če ta v programu ima odpravo tistega, kar nas zdaj duši, skratka, z eno besedo - odpravo plenilskega KOMUNAJZERIZMA zasidranega v sistemu in povsod, v čisto vseh odprtinah narodovega telesa in bogamy trupelca narodove države tudi.

Na zelo konkretni ravni, poleg odprave davčne in paradavčne (prispevkovne) diskriminacije, ki napaja rentarstvo in plenilstvo, ni slaba Vehovarjeva ideja, da je treba sprožiti referendumsko pobudo, da se zakone spremeni tako, da nihče ne more biti v parlamentu in minister ali prime minister v vladi več kot 2 mandata, s tem da se vsem obstoječim politikom vse prejšnje mandate že šteje, skratka izreče se jim "sikter mone!". To je edini način, da Slovenija brez prevelikega govoričenja doume, da nikogar od te obstoječe kamarilje ne potrebujemo. Ma, kaj "ne potrebujemo", ne smemo imeti nikjer blizu oblasti in odločanja. Zlasti komunajer KGB koalicij in veh drugih komunajzarov.

Jaz bi dodal še to, da člani vsake vlade, ki konča mandat z minusom v proračunski blagajni nikdar več ne smejo biti v vladi. In to bi spremljali na letni ravni, pa se bi eni poslovili za vedno že po prvem letu svojega madata. Alpa bi pazili na trošenje in se temu izognili.

Tak, kto to počnemo v korporacijah v gospodarstvu. Ne lifraš cljev dva-tri kvartale zapored - adijo pizdek! Idi si v svojem družinskem proračunu delati luknjo, jebenti! Normalnemu človeku, ki je povrhu minister je to kristalno jasno, našim okultistom pa kobajagi ne. A ko bi ti oni morali plačati pijačo iz svojega žepa, jim lažje izbiješ zob, kot evro iz denarnice. Torej, še kako znajo "paziti na potrošnjo", le da pizdeki davkoplačevalčeve peneze štejejo za "Alajbegovo", torej "ni-jo-škoda" slamo.

No, ko se uvede te omejitve, bo na sceni morda več politikov, ki razumejo da vladanje pomeni "častno služiti skupnosti mandat ali dva". S poudarkom na "častno" in na "služiti". In da to seveda da ni nikakršen đoj per se, ampak častno naporno delo, za katerega je edina nagrada to, da se en ali maksimalno dva mandata v Sloveniji godi po tvojih zamislih. 

Ahil je v boj odhajal pogumno in častno zato da si "omogoči večno življenje". Da mu ime pride v zgodovinske knjige. Kdor je tak, ahilast takorekoč, se naj poteguje za oblast. In služi! Častno služi! Za čast in slavo! Kdor ni, pa sikter stran od vladanja! Kdor pa išče zaslužka, pa lepo prosim, sikter med trgovčiče, gospodarstvenike, poker igralce, nogometaše, Oracle in Cisco sales meneđere, hehe, itd.. tam se peneze lahko zasluži.

Jaz bi na referendum dal še par ključnih vprašanj, recimo "Ali se strinjate, da se v Ustavo zapiše, da je državo Slovenijo prepovedano zadolževati in to komurkoli v celotnem vesolju, tak se ni rodil in se ne bo nikdar rodil?", pa recimo to: "Ali se strinjate, da se v Ustavo zapiše, da mora v tej državi vedno biti izključno EDS enake stopnje za vse vrste prihodkov in potrošnje ter, da ta stopnja ne sme biti več kot 13%? Pa kar v to gre, gre, kar pa ne pomeni, da si ne moremo in nočemo privoščiti. Etooooooooo! Simpl ko pasulj! Naj se zadolžujejo privatosi, oz. privat podjetja se naj zadolžijo.

Pa recimo to: "Ali se strinjate, da morajo biti prispevki za obezno pokojninsko varčevanje omejeni navzgor na tak nivo, ki rezultira v recimo 5-kratniku najnižje pokojnine, ter da se iz PAYGo sme izplačevati izključno kontributorjem in po načelu kolikor denarne mase kontribuiraš, toliko rentne mase smeš počrpati".

In podobno: Čemu referendumi? Jahh, referendumi zato, ker nimamo politične elite, ki razmišlja tako pošteno kot so te zahteve in ker se od sedanje elite moramo ubraniti ZDAJ & TU, BREZ ČAKANJA!

Link

Ni komentarjev: