ponedeljek, 11. julij 2011

1282415 - zgodba o kompartijinem goebbelsovskem izkrivljanju dejstev v zadevi Patria

[yuslocan]
Khhhhmmmm....., komunistična udbomafijska naveza, pod vodstvom najbolj nevarnega, starega komunista, Milana, je svoje nevarne lovke hobotnice stegnila čez meje Slovenije in avstijske organe pregona zavedla v gnusno in lažno obtožnico v tej izmišljeni aferi, bo zatrdil naš narodni slavni pošteni, nikdar omadeževani tribun, Ivan - asrani.

Vidiš, maestro, ravno ta tvoja reakcija in vse, ki potekajo po podobnem vzorcu, netijo špetir in nesporazume in medsebojno nezaupanje v Sloveniji. Ta brezmejna malicioznost, ki se pase na širnih poljanah velike demagoške doline gebelsovskih polresnic, natolcevanj, podtikanj, zavistnih obrekovanj, ipd. je mati vseh razklanosti. Pa ne le v Kranjcef, v vsaki človekovi skupnosti, pravzaprav.

In potem seveda vi šank eksperti vse to radi začinite še z absurdnim preuveličevanjem ter dodatnim kranclanjem z izmišljotinami, da ja bolj prime. Kot da je treba strelajti v mrtvega konja še dolgo potem ko leži mrtev od prvega zrna.

Namreč, niti Janša, niti kdorkoli drugi ni nikdar trdil, da Norveška ali Avstrija ali celo Slovenija nima določenega problema v zvezi s poslom "slovenski nakup Patrijinih vozil". Prav tako nihče ni trdil, da že ve, da nihče v tem poslu ni morebiti storil kakšno kriminalno dejanje. In še manj je kdo trdil, da v tem poslu nihče ni prejel provizijo.

Janša trdi in kolikor je zdaj na sceni videti pokazanih faktov in corpus delicti evidence, mu jaz tendiram verjeti, da se on osebno ni okoristil, niti sploh ni prejel nikakršnih provizij, da on ni sodeloval v nikakršnih nečednostih in da on za nikakršne nečednosti ne ve.

To, maestro moj maliciozni, je čisto nekaj drugega od tega, kar ti natolcuješ. Janša trdi, da je politični konstrukt to, kar se skuša podtakniti njemu osebno in ne, da je konstrukt vse kar se dogaja v zvezi s Patrio. Trdi, da sta Kos in Karba potovala na sever podtikati in konstruirati njemu v škodo, v nekem primeru ki, per se, najbrž upravičeno zasluži pozornost finskih in avstrijskih in naših organov.

Če povzamemo:

- Ja, provizije na poslu oklepnikov je podjetje Patria izplačalo. In ne boš verjel, to se na vseh orožarskih poslih na tem svetu počne in to javno, odkrito in legalno. Temu se reče orožarsko lobiranje/posredovanje, pri čemer nekateri v tej prehranski verigi opravijo celo goro zahtevnega pejpervorka, ki je povsem pošteno delo, ki ga nekdo pač mora opraviti. Če nek pizdek, ki ni državni uslužbenec, za svoje posredovanje v poslu prejme provizijo, od nje plača davek v svoji državi, se temu reče "storitve posredovanja pri pridobivanju posla". Nič apriorno nezakonitega. Štekamo? Al je treba risat?

- Ja, finski "organi" preiskujejo tovarno Patria zaradi posla v Sloveniji in zaradi provizij. Zaradi suma nezakonitosti oz. koruptivnih nečednosti očitno, drugače jih ne bi preiskovali. 

Ma vam, ki Janšo patološko sovražite, ker vaši Kompartiji nagaja že ker diha zrak v Sloveniji in njeno svetost nesramno inkomodira že z nesramnostjo, da si drzne želeti vaši kompartiji odvzeti oblastno pozicijo iz rok, pa ni jasno, da je možna tudi matematična enačba: Patrijini zaposleni storili kriminalno dejanje pri plačevanju provizij in podkupnin, ma ne z Janšo, ampak recimo s kom drugim, morda niti ne nujno s kom iz Slovenije. Odvisno pač kako je na Finskem definirano po zakonu to dajanje provizij. 

Vam malicioznežem je ukvarjanje z razliko med termini (1)"provizija", (2)"nezakonito plačana ali prejeta provizija" (3)storitve aistence pri pridobivanju posla in (4)"podkupnina", seveda da naporno in povsem odveč. Kdo se bo jebal s temi podrobnostmi, kanede? Zlasti, če se s tem lahko zlije malo gnojnice po političnem tekmecu. Če se pa ta gnojničevani osebek povrhu še piše Janša, je pa itak da vse dopustno. 

Ko pa Korsika izlista facti bruti, ki Kučana postavijo v slab kontekst, pa se tu na forumu oglasite vsi komunajzari, pa delate opičje prevrate, pa obračate okice, pa se zgražate, češ kali nima toti Korsika niti malo človeške srčne kulture, da gre tak žaliti vašo svetinjo in najljubšega vam vodjo. A Korsika zgolj zapisal fakte, ki so kruta dejstva. Dokumentirano!

S tem, ko relativizirate vse te termine, delate uslugo sluzastim cekutam in njihvim jatakom v državni strukturi oz. morebitnim pravim korumpirancem in iz tega rastočim črnim fondom. A se tega kaj zavedate, pizdeki?

V USA, recimo, imajo famozni FCPA (Foreign Corruption Prevention Act), ki Ciscu in Oraclu in Microsoftu, da o onih, ki tržijo ameriško orožje sploh ne govorimo, prepoveduje plačati celo bedno bagatelno večerjo, ali podariti vstopnico za košarkarsko tekmo državnemu uslužbencu, recimo Slovenije, če bi to bilo storjeno z namenom, da se onega privoli v posel. Direktorji slovenskih podjetij teh korporacij morajo vsak kvartal, ob zaključevanju knjig, podpisati, da takih dejanj ni bilo storjenih niti po direktorjih smamih, niti po zaposlenih v SLO pravni osebi teh korporacij, niti v njihovi prodajni in posredniški mreži.

FCPA prepoveduje plačati državnemu uslužbencu, recimo cariniku, en sam cent da "zamiži na eno oko" oz. da svojega posla ne opravi, da bi Cisco svojo robo hitreje spravil v državo, dovoljuje pa cariniku plačati t.i. "bagatelni znesek", kar je definirano kot maksimalno 200 USD nagrade, da svoj posel za državo Slovenijo opravi hitreje. DA GA OPRAVI!. In ne obratno in ne da za Cisco nekaj opravi. Za državo, ki ga plačuje, opravi svoj posel hitreje! In veš kaj, čeprav slovenski Cisco sme plačati takšnih do 200 USD, mora direktor Cisco Slovenija o tem obvestiti svojo pravno službo.

Če Finci imajo podoben ali enak zakon, potem je jasno zakaj preiskujejo in koga vse morajo preiskovati. Recimo vam, ki tako debatirate, očitno ni jasno, da finska država ne bo preganjala, čeprav jih bo zavoljo temeljitosti med preiskavo obdelala, onih posrednikov, ki v tujini kaj delajo za Patrio odkrito, transparentno, "organom" tiste države in finske države vidno in pri tem nikogar ne korumpirajo, ker je to pač protizakonito, pa potem lepo in vidno plačajo davke, skratka delujejo povsem legalno, kakorkoli temu posredovanju rečemo in karkoli si o tem posredovanju mislimo. In karkoli si o trgovini z orožjem, beri s smrtjo, mislimo.

"Poštenost" državnega posla, v katerem prodajalec uporablja posrednike, se ne meri tako, kot bi ga vi, fovšljivi amaterski šank "eksperti" radi merili, ampak tako, da se izmeri koliko je to stalo konkrento državo in ali je to bilo več, kot so ali bi za isto zadevo plačali drugi oz. če smo povsem natančni, ali je to bilo več, kot bi za enako zadevo plačali drugemu dobavitelju v konkretnem poslu. 

Vedite, amaterčki, v svetu je na miljone poslov v katerih nihče ni korumpiran, v katerih celo nikogar niso niti poskusili korumpirati, ni provizij in vseeno tista država plača več, kot recimo številne države, kjer je proizvajalec-prodajalec bil prisiljen plačati provizije posrednikom, ma so predstavniki tiste države vseeno dosegli, da je njihova cena nižja od cene ki so jo plačali oni drugi. Kdo je tu zdaj zmagal? Višina cene, ki jo neka država plača za vozila Patria, ni apriorno povezana z obstojem ali neobstojem posredniških provizij v enačbi. 

Ni pa niti v USA niti na Finskem prepovedano potrošiti razumne, v marketing budgetu prodajne organizacije poljubne količine denarja, da se tretjim posrednikom/lobistom, ki niso državni uslužbenci Slovenije, plača posredovanje, lobiranje, vplivanje na zakonit, transparenten način, kjer je v pogodbi o sodelovanju jasno specificirano kaj bo posrednik delal in lifral za prejeti denar. To je običajno enaka dejavnost, kot jo med direktno prodajo brez posrednikov izvajajo prodajniki Patrie, Microsofta, Cisca, ali pa Krke v tujini. Pač, nakup znanja in veščin in časa in outsourcing nekega potrebnega dela v zunanji svet, zunanjemu izvajacu, ki utegne biti bolje obveščen, bolj veščinsko opremljen, bližje kupcu, itd za pridobitev posla. 

Ampak, poanta je, da mora biti vse transparentno, zakonito, obdavčeno in na vpogled državi, ki kupuje in državi, ki prodaja. In da nikdar niti v najbolj morastih sanjah ne sme pri tem noben državni uslužbenec nobene izmed obeh držav prejeti en sam cent, da se osebno okoristi in niti en sam cent, da svojega dela ne naredi. Niti tega ne sme biti, da bi kdo v Sloveniji med nakupom prejel denar, da opusti kakšno dejanje, da "zamiži na eno, ali obe očesi", ipd. Skratka, državni uslužbenci ne smejo prejeti niti centa, da bi posel usmerili komurkoli v korist zaradi denarja. Lahko ga pa usmerijo zato, ker je to njihovo strokovno mnenje v korist države in njihova rola v državni organizaciji. Nekdo pač mora imeti mandat odločiti o nakupu sledeč zakone države, valda ja ne boste odločali oz. nakupe presojali tebi podobni opravljivi šank filozofi in uličarji razni.

- Ja, normalno je da Avstrijci preiskujejo ali so vsa dejanja bila zakonita pri transkacijah opravljenih v njihovi državi. Normalno, saj so pravna država, ki stremi k zagotavljanju zakonitosti in hoče da se vse, predvsem pa davki opravi po zakonu. Zlasti, če imajo jasne indice, da je v teh transakcijah bilo tudi podkupovanja.

- Ja, cekute slovenistanske so sodelovale tudi v tem poslu, čeprav niso Janševe provenience. Ja, mi bi svoje cekute morali preiskati, tako kot Avstrija svoje. Cekute so sodelovale v vseh orožarskih poslih, ki jih je neprimerno več bilo v času 60 let vladavine tvojega Kučana in tvojih BojdaLevihBojdaNaSredinskih. In ona TvojaSvoja krvavordeča maščevalna Hrastarjeva bi brez dvoma morala "potipati" cekute, za Janšo pa mislim, da ona zgolj primitvno izvaja osebno maščevanje, če ni celo kaj hujšega. Kot na primer orkestrirana politična gonja v najslabši maniri komunističnih zarotniških orgij, ki so nam jih komunisti neštetokrat uprizorili, recimo dachauski procesi in vsak primer otoka Golega posebej, so nam lahko za ilustracijo.

- Ja, nihče, niti Janez Slehenrikov Navandikof, niti Ivan Janša Antipkompartijski iz Grosupljega niso nad zakonom in jih ni prepovedano preiskovati, zlasti, če so v času tako sumljivega posla bili na visokem položaju. Ampaaaaaaaaaaaak...

- ...ampak, ker gre za takratnega premijerja, morajo biti "organi" toliko bolj taktni in previdni in spoštljivi in striktno strokovni, ne pa da vlagajo ovadbe tipa " sum, da je na neznanem kraju, z neznanimi osebami, ob neznanem času, na neznan način, domnevno, morda, pričakoval, da mu plačajo provizijo". 

- na tak način bi lahko preiskovali v istem poslu tudi TvojegaSvojega Svetega Kučana in njegovo Štefko: "Sumi se da je Kučan, izrabljajoč svoj upliv kot bifši precednik, preko cekut, ki so žnjim in njegovo praetoriansko falango konje kradli že prej, na neznanem kraju, na neznan način, z neznanimi osebami, pričakoval, da se del provizije da njemu oz. Forumu 21 kot črni fond."

- na tak način bi lahko še ljubljanskega nadškofa Urana ovadili za zločin "domnevnega pričakovanja provizije".

- Tudi Mater Terezo in čebelico Majo in Vilija, bi lahko na enak način obravnavali oz. ohrastarili, hehe.

P: Jaz nič ne trdim, da je Janša matiterezasti angelček, ki nikdar ne bi, recimo svoji stranki SDS, tako kot je videl, da so to počeli komunisti za svojo Kompartijo, misleč vzdolž vektorja relativizacije kraje državnih penezof, "če lahko oni, lahko tudi mi", rihtal denar od provizije. 

Ne trdim, ker ne vem. Ne trdim da je, niti da ni, ni pa to v SLO nemogoče, ker se tu v naši moralno devastirani družbi, krajo opravičuje zelo izi z besedami "Čuj šaman, ne seri mi in mi ne miraliziraj tu, lepo te prosim, normalno da kradejo iz državne blagajne, ko so na oblasti oz. v priliki, tudi jaz bi, a ti pa kobajagi ne bi". Ne dvomim, da bi tudi Ivan, ne sicer zase, tako kot Kučan najbrž nikoli ni zase, ampak "zaradi višjih ciljev", hehe, zrihtal malo črnega fonda za SDS. Ne dvomim, ma ne trdim, da jih. Ker ne vem.

Ma, prav tako niti malo ne dvomim, oz. absolutno ne dvomim, da je komunistična sodrga, ki ima tradicijo dachauskih in udbaških konstruktov že v krvi oz. v genih, poskusila Janšo eliminirati s konsktruktom v zvezi s Patrio. Kot vidimo so njihove falange praetoriancev hodile na Finsko namigovat finskim organom, o črki J in podobno. Kaj bi dvomil, saj so sposobmi veliko hujših zadev. Recimo tega, kar so storili Dobremu iz Negove. In še hujših, če je verjeti Borutu Pahorju, ki je Janši oni dan potožil "...da Janez nima pojma česa so ONI sposobni"

Jaz recimo v primeru da Janši dokažejo in ga obsodijo, bom lahko vsakomur, ne le Janši, tudi temu forumu in celo Bogu samemu pogledal v oči in rekel, ja, takrat se mi je zdelo, da je tudi to z korupcijo Janše konstrukt, ma za Janšo nisem slepo-navijaško dajal roko v ogenj. Čemu pa bi? Nisem komunist, da še po razkritju vseh Titovih zločinov še vendo insistiram, da ni klavec, morilec, zločinec in celo insistiram da moramo avenije poimenovati po temu komunističnemu-fašističnemu zločincu. 

Meni pred zakonom nihče ni nedotakljiv in nihče ni nad zakonom. In pred Vesoljem in Bogom še manj. Pa če se homosapiens kreature v svoji slepoti in ničevosti še tako pačimo in svetu razlagamo, da nam je Bog dovolil da Goyime prevaramo, in jim krademo, ker da to kobajagi ni greh.

Kaj boš pa ti rekel, če Janši ničesar ne dokažejo in se celo v Avstriji, na Finskem in pri nas doma dokaže, da so v tej zadevi bile korumpirane in s provizijami nezakonito plačane čisto druge osebe, ter da jih je več kot 90% pač legalno delujočih lobistov/posrednikov/asistentov v poslu, ki tega niti so skrivali niti so s tem kaj nezakonitega zagrešili, četudi so vsi po vrsti ogabni sluzasti sluzoidi tipa Cekuta, neke konkretne osebe v državni službi v Sloveniji pa so bile korumpirane oz. podplačane. 

In če še te osebe, povrhu vsega, sodišču povedo, da Janša ni s tem imel nič?

Kaj pa, če se izkaže, da so te osebe bile iz političnega taborja TvojihSvojih in celo priznajo, da se je s tem rihtalo črni fond za isto politično silo, za katere kontinuiteto oblasti se je črne fonde rihtalo od pamtiveka - za Kompartijo? 

A vi naivneži res mislite, da ko Janša po 14@45 padlage pride za en mandat na pozicijo, da se v strukturi državne uprave in teh maziljenih trgovcev kaj zaradi tega instantno in apriorno spremeni. Isti ljudje, ista tarča, ista razdalja. Njim je Janša bil zgolj "začasna nevšečnost oz. tresljaj", ki so jo pospremili s štabnim dokumentom v katerega so zapisali "Drnovška je pokrival in obvladoval Cekuta, Janše pa ne pokriva in ne obvlada še nihče". Zato je po vaše "pokrivani" Drnovšek bil in je tak kot Tito, še vedno svetnik, Janša pa Satan osebno. Ker ga VašiSvoji maziljeni cekute "ne pokrivajo", beri -nimajo v žepu?!

Radio Erevan natolcuje, da je bilo celo tako:

Oseba Ce:" Jebenti, a VI mislite da nam bo to z Janšo zdaj preprečilo posel z oklepniki? Mislite, da bo on zdaj na sceno izstrelil neke svoje posrednike oz. inkasante tak kot sem jaz za vas oz. NAS?"

ON: "Ne nori, lepo te prosim! Kaj pa vam on lahko škoduje? Vaši tam na minstrstvu bodo svoje naredili, če se pa Janša prične umešavat, pa naj obvestijo NAS, da mu naredimo pekel in to kar v parlamentu, češ da kobajagi se neprimerno in na nezakonit način vmešava in da je to znak korupcije in da ruši neodvisnost nabavne komisije in to pa to"

Oseba Ce: "Ne vem, jebenti, mene kar skrbi, Janša je blesava đeneralska pamet. Ni naiven, najbrž so ga njegovi dobro nabrifali kje se MI napajamo že 14 let in bo najbrž zelo pozorno spremljal in ne bo dovolil, da si poljubno postrežemo tudi ko je on na vrhu izvršne oblasti, ker je malo perverzno morete priznati, da nam dopusti financirati politični boj proti njemu kar iz tovrstnih črnih fondov, kaj pa če bi recimo, za vsak primer, krekali nekaj njegovih, da kao zrihtajo denar, kobajagi ne zase, ampak SAMO za stranko...da jim celo rečemo, da to počne tudi naša stran in to ves čas?"

ON: "No, če že insistiraš, pa ti moram povedati tudi česar bi bilo bolje da ne veš, vi naredite svoje kot ponavadi, MI pa že delamo na tem, da se Fincem dojavi, da je v ozadju bil J. Saj tega, da smo to bili MI in ne on itak nihče ne more vedeti, kali lahko?"

Oseba Ce: "Tovariš VI, kako ste vi moder, jebenti, pa to je genijalen načrt. Ne dve, vse muhe fentamo na en mah"

Kaj boš pa takrat, tovariš Jugoklokan Kompartijski Slepička Navijaćković, ko vse to pride na videlo, pa se nekateri morda celo tak, kot Sanader, zatečejo v azil svojemu kameratu Lukašenku, alpa na Kubo, revček zdrahasti? A te ne bo nič sram?

Link

Ni komentarjev: