ponedeljek, 18. julij 2011

1289953 - Kanglerjeva dodelitev občinskega stanovanja šlogarici je nazoren primer tipičnega neosocialističnega vladanja

[zemljemerec]
Tipična slovenska poslovna folklora.

Tako je. Tipično slovensko neosocialistično vladanje. Najprej preko davkov, neokapičenih prispevkov-paradavkov, trošarin, občinskih dajatev teh in onih, oz. ne vem še katerih lokalnih občinskih in državnih haračev, denar pobereš od onih, ki ga ustvarijo. To so pa zaposleni, obrtniki, mala družinska podjetja, oz. uspešna zasebna podjetja poljubne velikosti, katerih že sam obstoj priča, da poslujejo pozitivno, ker njim nihče nič ne da za đabest, pa jih ne bi bilo, če ne bi poslovali pozitivno. 

Pri čemer najbolj drakonskim haračem podvržeš ravno one, ki prihodujejo iz dela, ki so hkrati edini, ki nimajo niti teoretične šanse se haračem izogniti, saj si podjetja obvezal, da harač zasežejo pred izplačilom (Cela država je del dacarskega stroja, hehe).

Ko so penezi v skupnoskledi, se pa nad njimi izvaja orgijanje brez meja. Poleg zdravega dela, oz. izvajanja storitev, ki prebivlastvu/davkoplačevalcem služijo, se deli v tisočerih formah. Kriterij? Moraš biti maziljenec oblastniške klike. 

Evo nekaj najbolj pogostih form: si član kleptoklana, recimo zemonskega; si zaposlen v JS na sinekuri, dopoldne delaš nič od 6:00 do 14:00, popoldne pa voziš kolo, kot bi bil svetovni čampion; si kompartijski tajkun, ki od Enelbe ali Enkabeem kolhoza dobiš đabest kredit z dolgim moratorijem, država pa potem zaradi banki tako škodljivih aranžmajev, bančni kolhoz "sanira" iz pobranega v skupnoskledo; si metelkovec, ki "ima kulturni ali kak podobno alibiran đankijevski projekt, ki kobajagi služi skupnosti", itd.

Evo, vidimo zdaj iz konkretnega primera, da se uporablja tudi tovrstne forme, ki jih Kangler sicer ni niti izumil niti prvi apliciral, to gimnastiko sez stanovanji počnejo kompartijci odkar obstajajo, Vse komunistične radodajke, ki so v prejšnjem režimu dale tapravemu pa silom prilik zaradi prehitrega izliva neodgovorno špricajočega izvajalca, hehe, postale samohranilke, so bile prej ali slej deležne tovrstne milosti. Da o zaslužnih udbaških špicljih in podobno "zaslužnih" niti nea gučimo. 

Občina pukne 150 jurjef krvavo zasluženih davkoplačevalskih penezof v nepremičnino, pupika županu našloga dolgo obdobje vladanja, ok, morda mu ga mimogrede tudi potegne, ta pade v sevdah, pa njej puk stanovanje za neprofitno najemnino. Za javnost pa že ima pripravljeno izjavo: "Mi smo socialna država, vse je bilo po pravilniku". Auuuuu! A to, da smo "socialna država" da lahko pokrije in opraviči vsak grabež iz državne/občinske skupnosklede, al ka? 

Po mojem pa ne, tovariš Kangler. To je zgolj misinerpretacija sfiženih sprijenih kleptoumov, ki so gor v roza politićarje zrasli ob pogledu na kompartijski grabež in orgijanje te vrste, pa si tudi sami zaželeli tako vladati, češ, evo ko bom jaz Kangler velik, čuj, bom tak kot kompartijski guzonje, tudi jaz kakšni pupiki za blou đob dal občinsko stanovnaje, polej bom med službenim cajtom fsak dan skočil tja, da mi ga redno vleče, usput mi pa moj ego poboža sez šloganjem o tem kako da bom nekega dne na vrhu oblasti velikega Rima. Ker sem percpektiven mlad politik, hehe.

Mash Allah, Slovenistan! Vsa čast! Inovativnosti pri iskanju novih načinov črpanja nektarja iz skupnosklede (beri "kraje državnega", Slovenistancem na umanjka. 

Vsi misleci, ki observirajo ta fičer oz. genetsko hibo slovenskega nacionalnega duha, enoglasno ugotavljajo, da to razkriva, da ima Slovenec do države oz. do skupnega, še vedno iracionalno ekstremno hostilen in maliciozen klepto odnos, na povsem enak način, kot v časih, ko država ni bila Slovenčeva, ampak smo domnevno sužnjevali drugim nacijam. 

Oni dan mi je nek starejši gospod, slovenski intelektualec par excellence, rekel, veš shaman, tako je tu pri nas od pamtiveka, vedno smo do države imeli kontrabandističen gard podložnika ki državi želi da crkne, ma, v času Avstroogrske smo imeli Slovenci zelo spoštljiv odnos do države kot postave in do državnega premoženaj tudi. Kradlo se od države masovno ni, rezen malo "rabutanja" po gozdovih, iz več razlogov, tudi zato, ker je postava za to skrbela, ma kradlo se ni tudi iz rešpekta do reda in postave, ker je folk red cenil in želel. 

Vprašal sem, kdo je potem deželo Slovenijo potegnil v jugo kotel hajdučije? Rekel je, po kratkem premisleku:"Tvoji" komunajzari, shaman. Ljudje, ki so zavoljo lastnih aspiracij, inicirali upor proti postavi in redu ter prižgali ogenj rušenja, so bili predhodniki "tvojih" komunajzarov iz katerih so potem kot metastaze logično nastali komunisti. Danes je Avstrija republika, v kateri nam prav gotovo ne bi bilo slabo, tak kot nam je v državi komunističnih kleptoidnih viđilantejev, ki se že 66 let gredo klasični "state capture".

Ravno zato imajo prav vsi tisti, ki že dolgo govorijo, tako kot je govoril Zaratustra, hehe: "Ako praetoriancem ni moč zaupati ključev državnih kašč, mora rimski Senat poskrbeti, da so vse, praetorianskim kradljivim tacam dostopne kašče, prazne". Oz. če posodobimo starorimsko načelo državnega proračuna, moraš poskrbeti, da je v kaščah le toliko, da sproti nahraniš praetorianske vojaške falange. Praetorianskim falangam ne bo upal nihče ukrasti njihov dnevni obrok, ker ga bodo sproti bodisi križali, bodisi obglavili.

Morda bi komunistom in zdravljenim komunistom in komunističnim gojencem (ki jih je po 66 letih pač zelo veliko, saj so cele generacije odrasle v tem duhu), takim recimo kot je toti nadebudni Kangler, katerega jabolko vzgoje očitno ni padlo daleč od potrčevskega kompartijskega drevesa, pomagalo na pravo pot to, da jim parafraziramo njihovega Vadjimira Iljiča Lenjina, pa rečemo: Kdor se ne more upreti kraji viškov iz proračuna, mu je treba zaupati manjši proračun oz, proračun z manjkom, ter prepovedati zadolževanje, oz. "Zaupanje je fajn, mali proračun je boljši, prepoved zadolževanja pa nujna", hehe.

PS

Predlagam referendum za ustavni zakon, ki vsebuje en sam stavek: "Oblasti na vseh ravneh v RS se do konca časov dovoljuje maksimalen proračun v višini ekvivalenta vrednosti današnjih 5 miljard na državni ravni, občinam pa ravno tako maksimalno 66% današnjega proračuna, hkrati se do konca časov prepoveduje zadolževati občine in državo". Davki pa temu primerno nizki.

Pri enakem naboru storitev oblasti in javnih servisov! Potem se pa naj znajdejo in sami določijo kdo bo odpuščen in kdo je višek in kdo ni.

Btw, obenem bi izpeljal reformo in lokalno organiziranje pustil kakršno folk hoče, ma s stališča eksekutivnega izvajanja lokalne oblasti, bi preko obveznega referendumskega potrjevanja, vzakonil obvezno združevanje sedanjih občin v večje grozde, ki bi moralli imeti najmanj 100 tisoč prebivalcev. Skratka, en župan, ena občinska administracija, eni stroški administracije, na cca vsakih 100 tisoč folka: Glede na velikost MOL-a, bi občine oz. teh občinskih grozdov potem bilo koliko? 19?

V vsaki občinski stavbi bi pa takoj poleg občinskega računovodstva pisarno imela tudi finančna policija in specialni oddelek tožilstva ter specialni oddelek policije za boj proti korupciji, nepotizmu in kraji javnega dobra. Ki bi sproti delali "probe" preverjanje trošenja javnega denarja. Vsak projekt večji od 50000 EUR bi bil sproti podrobno preverjen, na letni ravni pa detaljni pregled poslovanja in računovodenja. Te ljudje bi bili 100% posvečeni nadzoru trošenja javnega denarja konkretno te občine. Nobenega drugega dela pod milim nebesnim obokom ne bi imeli. hehe. In oni ne bi dajali "načelna mnenja" nekih jebenih komisij na čelu akterih so nogometni arbitri z zaslugami za kompartijo, niti "načelna priporočila" nekega namerno brezzobega računskega sodišča. Njihove odredbe bi bile imele eksekutivno mandatornost zakonov. Ko rečejeo "stop" je stop, dokler se zadeve ne korigira, da bi dobile zeleno luč! Tako je tudi v resnih zasebnih podjetjih! Ko ne dobiš odobritve za trošenje oz. nakup, nakupa ni in basta!

Link

Ni komentarjev: