ponedeljek, 18. julij 2011

1289379 - Tajnikar naj namesto svojih nebuloz glede NLB raje prebere tole

[tripson]
ce je kaj krvavo potrebno v sloveniji je to, da se ONEMOGOCI delo takim ekonomistom kot je tajnikar.

In to, da država namesto "dokapitaliziranja", "saniranja" in kar je še takih alibi in nategunskih besed, s katerimi se opisuje vedno novo reševanje problemov državnega kolhoza Enelbe, ves denar, ki ga namenja in še ima namero nameniti zato, nakaže v poseben sklad za izplačila varčevalcem, ko banka eventuelno propade. 

Ta generator izgub je treba nemudoma odprodati, da država pride v plus ko namesto nenehnega dovajanja denarja v luknjo brez dna z imenom "Huda jama oz. Enelbe rov", pokasira davke in dajatve, ki jih bo poslej nedržavna banka vplačevala državi. Čisti računi, Napovedljivo in zanesljivo en sam možen epilog - pozitiven rezultat!

Denar iz žepov davkoplačevalcev roma v sanacije in dokapitalizacije enelbe kolhozov s problemi. Problemi so pa nastali zato, ker je Enelbe denar dala drugim maziljenim kolhozom v lasti maziljenih toarišev, ki prav tako nenehno tolčejo izgubo oz. nikoli niso prispevali v državno kaščo niti centa davka na dobiček. 

Tako se krog sklene in ima država dvojni minus. Točneje - davkoplačevalci imajo dvojni minus. Zlasti nekateri, ki so še posebej diskriminativno drakonsko obdavčeni. 

Če bi recimo državna banka pušila s krediti v poskusu oživljanja podjetij v težavah, država bi pa kot posledico tovrstne politike iz dela podjetij preko davkov pokasirala več, kot je zaradi propadlih podjetij izgubila preko Enelebe, bi celo zadevo lahko vsaj na ravni bilance opravičevali. A to, kot vemo, ni tako. Kar je, roko na srce, pričakovan izid.

Mene je zelo zgodaj v karieri managerja nek wunderkind židovski finančnih podučil: "Bolje par milijonov čiste kontribucijske margine na trgu, ki je majhen ter s patetičnimi par deset milijoni prihodka insignifikanten do nivoja bolečine v razmerjih velike multinacionalke, kot pa magari en sam miljon izgube na trgu, ki je z par deset milijardami prihodka velik in pomemben. Oziroma, vedno je bolje en sam dolar čistega dobička na nepomembnem trgu, kot 1 dolar izgube na sila pomembnem trgu. Vse drugo je s stališča nas financarjev zgolj tekmovanje v leporečenju pri opravičevanju slabih rezultatov, ker jebiga, bilnaca za lastnika je "daj nam še malo keša iz svojega žepa, da se mi lahko zajebavamo, dragi lastnik""

" V tem smisli, dragi moj shaman, je manager, ki kontribuira onih par miljonov zdravega keša, veliko bolj pomemben in dragocen za korporacijo, kot oni 'The big shot capable of running huge multi-billion market', ki kobajagi dobro dela in je pomemben že zato, ker prihoduje nekaj deset milijard. Activity is good, to [over]achieve planned revenue level is better, but it is the result in form of healthy bottom line that is the only acceptable and best of all", je še dodal. Čuden neki tič, kanede, toti židovski financar. Naši mencingerji in tajnikarji bi trdili ravno obratno.

Link

Ni komentarjev: