sobota, 4. maj 2013

2103522 - vloga JS v reketarski kasti

[purinoli]
Počasi bo JS kapnilo, da je lahko samo produkt volje in denarja zasebnega sektorja. Saj je njegov smisel vendarle to, da realni sektor določi koliko in kaj naj dela JS. JS NE PROIZVAJA, AMPAK SLUŽI SKUPNIM INTERESOM.

Tisti trenutek, ko se JS razširi preko znosne in dogovorjene meje, se začne samooplajati. Pride do verižne reakcije, kot pri A-bombi. Od tu naprej lahko zadeve urejajo samo ostri ukrepi, kot so revolucije (zadeve gredo od slabega v najslabše), kaka butasta vojaška diktatura (glej prejšnjo varijanto) ali pa prosvetljena diktatura. To zadnje je najbolje, ampak žal tudi najmanj verjetno, čeprav je zgodovina polna takih sistemov. Možna je seveda tudi intervencija od zunaj, od finančnih trojk do padalskih desantov.

V Dementiostanu smo nekje med revolucijo, ki še traja in med vladavino birokracije. Obeti so C---- he he. Junk. Razlog ? Nihče ni sposoben za to, da kopira Lee Kuan Yew-ja iz Singapurja in še kohones so redka politićna dobrina tule.

To, kar ti ugotavljaš tu, je nek hrvaški filozof bojda nedavno spisal v celi knjigi, ki se ukvarja s temo, približno po spominu poimenovano - "Diktatura JS".

Tam menda opiše, da se hrvaška država (pripomne pa v oklepaju, da najbrž tudi državne skupnosti še nekaterih držav, ki so nekoč odkrito imele socializem, pomeni da tudi oz na prvem mestu Slovenije), danes ne razslojuje po kriteriju superpremožni lastniki kapitala vs. proles , temveč na JS kot najmočnejša in najbolj zaščitena privilegirana kasta v družbi vs vsi ostali.

Tako, kot naš cenjeni profesor Vehovar, pove tudi ta avtor, da je tudi na Hrvaškem na delu sistematična pavperizacija plebsa iz vrst realnega sektorja oz ne-JS kaste.

In na koncu, vednar seveda da ne nazadnje, hehe, ne pozabi pisec izpostaviti, da je superpremožna manjšina na Hrvaškem po eni strani po številu super šibka, gre celo za super-mikro skupino, ki šteje nekaj deset največ pa nekaj sto posameznikov, po drugi strani pa janičarska, saj nenaravno in nenačelno koalira s kasto JS, čeprav, kasta JS izrablja tudi njih povsod in kjerkoli uspe.

Članek v časopisu ob objavi teh "ugotovitev" se pa konča tako: "Toliko o tem kateri dejanski razredi oz kaste v Hrvaški družbi obstajajo in katere delitve so zgolj teoretične in le redko tudi de facto funkcionirjao tudi v hrvaški družbi".

Meni se je tisto branje zdelo, kot bi bral o Sloveniji.

Knjige žal nisem takoj uspel nabaviti, potem sem vse skupaj izgubil z radarskega ekrana, a jo bom zagotovo, ko mi spet pride ta info v doseg.

Zato ne vem koliko jasno in če sploh je avtor sedanjo JS biro-aristokracijo povezal z rdečo nomenklaturo, ki jo je za seboj na teh položajih zapustil kompartijski režim, kajti v Sloveniji to definitivno je tako.

V Sloveniji nam vlada kasta, ki funkcionira, kot nekakšna navidezno povsem nepovezana in de facto vsaj delno neformalna mafijska tolpa, ki, kot vsaka mafija ima vse od top botrov, preko capotov v nižjih nivojih hierarhije, do vojakov - praetoriancev i na koncu tudi simaptizerske in podporniške ofčice, ki vse skupaj podpirajo, ker bodisi od tega imajo koristi pri delitvi plena, bodisi štejejo, da jih ta režim manj reketira, ker druge bolj, kar jim je v naslado, bodisi so navadne ovce in neutemeljeno mislijo, da od tega imajo koristi.

JS je piemontalni del te tolpe oz kaste, kar lepo vidimo iz ulicotacaških in raznoraznih zdraharskih zborovanj in ad hoc kreiranih falang rdečesrajčnikvo, ki so nam to demonstrirali v svojih militantnih eskapadah v Cankarjevem domu, na "vstajah ljucva", na Ješci in na Rožniku.

Državni kolhozi so pa kanal po katerem se sve to napaja z denarjem, eni potom sinekur, drugi potom kreditov prejetih od državnih udbokolohoz bank, ki jih ne vrnejo, tretji potom kartelno-podmizno koruptivno uzurpiranih poslov iz državne blagajne, četrti tako, da jim mafijski botri avtorizirajo, da jim do delavcev že zasežene prispevke in davke ni treba vplačati v proračun.

Odtod toliko militantne gorečnosti te tolpe proti vsem pravim reformam, kot so: odprava državnih kolhozov potom privatizacije; zavrnitev dojebavanja udbokolhoz bank in podjetij, uvedba fiskalnega pravila, uvedba kapice na t.i. prispevke, uvedba fer pokojninskega sistema temeljenega na "kolikor vplačaš - toliko dobiš ven", zaustavitev kartelnega koruptivnega divjanja zemonskih tolp, prepolovitev števila zaposlenih v JS, ipd.

Razumljivo, saj ta mafijska kasta oz tolpa dobro ve, da iz tega denarja in naštetega izvira vsa njena moč in benefiti. Zato ta kasta ne bo nikoli sama od sebe pristala, da se ji privlegiji in pozicije odvzamejo.

Kadarkoli se je v zgodovini človeške civilizacije nad ljudstvo, oz nad tisto, čemur rečemo realni sektor ustvarjalcev vseh dobrin in keša, povzdignila te vrste zajedalska nadkasta, je ljudstvo moralo to brutalno parazitiziranje odpraviti z orožjem oz z nasilno odstranitvijo parazitske nadkaste od korit. Ali pa se je zgodil eksodus, ker ljudstvo ni imelo dovolj moči, da bi nadvladalo zajedalsko kasto.

Slovenija je v kurcu, ker tem tolpam oz tej nadkasti sestavljeni iz JS, rdečih tajkunov in rdeče politične nomenklature, podprti z večinoma njim naklonjenimi in celo goreče zapriseženimi žurnalisti in kulturniki, uspeva za vse te zločine in izrabljanja ljudstva krivdo prevaliti na neznanega zlodeja, fantoma pod imenom "neoliberalni sovrag". Nihče ne ve kdo bi to naj bil v Sloveniji, a eto pri nas vsa ta drhal organizirano udriha po tem umetno izumljenem fantomu, medtem pa JS kasta oz rdečemafijska kasta zločini neovirano naprej.

Ko sem včeraj videl tistega mladeniča s FDV kako v maniri ultra-komunističnega terorista s steklenimi očmi razlaga, da je treba uvesti "demokratični socializem" in odpraviti napako kapitalizma in liberalizma, sem dobil poslednji opomin od Boga, da moram zelo zelo pospešiti selitev v Ufiladelfijo.

Včeraj sem slišal tudi fragment govora iz parlamenta, v katerem država najavlja, da bo njihove svoje posvečene kolhoze z našim denarjem dojebavala brez omejitev in da bodo dobesedno nacionalizirali podjetja v težavah potom "žametne" posredne razlastitve preko državnih deležev v podpiranem podjetju.

Neko pezde je celo izreklo tisto, kar smo videli v Chaveza - ako se lastnik dobrega podjetja, recimo Leka, odloči podjetje v Sloveniji zapreti in kapital oz operacijo izmestiti v tujino zaradi ekspropriativnega in splošnega divjanja komunistične drhali oz zaradi uvedbe "demokratičnega socializma", bodo oni podjetje in njegove patente ukradli in sami nadaljevali pod istimi blagovnimi znamkami proizvajati, lastnika pa v odstotnosti obsodili na ustrezne globe ipd.

In vse to ekspropriativno dvijanje seveda pokrili z ustreznimi sodnimi odločbami in zakoni in uredbami. Lek je bre naš iako smo ga nekoč prodali! In nikakor ni od kseno lastnika, če ta ne pristaja na naš "demokratični" kobajagi socializem! Auuu!

PS
Ta država, družba, dežela in nacija je zabredla tako globoko v živo blato komunajzerizma, da se garant ne bomo izvlekli brez hudo krvave državljanske vojne. Ako se sploh pojavi kdo, ki se mu s tem da jebati in mazat roke. Če se ne, potem bomo doživeli severnokoreizacijo, ki bo končni rezlutat inicialne izolacionistične albanizacije, ki bo rapidno prešla v kubanizacijo in potem v severnokoreizacijo. "Demokratični" socializem moj kurac!

Kako bo na vse skupaj odreagirala mednarodna skupnost, kako hitro bomo izolirani od preostale EU, najbrž tudi prva država v zgodovini, ki bo izključena iz deanrne unije, pa iz Shengena, pa iz EU, izključeni iz NATO, WTO, OECD itd, ne znam napovedati, niti mi ni jasno, če se vsi majmuni, ki gagajo o oksimoronskem "demokratičnem socializmu" sploh zavedajo, da ne morejo imeti ta svoj t.i. "socializem" in hkrati obdžrati članstvo v EU, NATO, OECD ter seveda hkrati obdržati svobodo in nedotakljivost lastne svobode in pravic začenši s pravico do rezultatov lastnega dela.

Link

Ni komentarjev: