petek, 31. maj 2013

2132238 - o iskrenosti namer po prodaji kolhozov - primer Telekom

[menim]
Ko se je pred leti prodajal Telekom, je bilo jasno Nemcem: Slovenci nočejo prodati.

Samo en primer kaj bi moral izpolniti kupec, če bi takrat pred leti nameraval kupiti Telekom. V prospektu za prodajo Telekoma so zapisali:

".... Ceno delnic za prodajo v morebitni drugi fazi, Vlada RS določi že pri prodaji v prvi fazi, glede na prvotno vplačano ceno, v skladu z vnaprej določeno formulo. Tudi v morebitni drugi fazi velja obveznost plačila razlike s strani strateškega investitorja v kolikor bi delnice morebitnim drugim prodajalcem plačal po višji ceni kot Republiki Sloveniji ..."

Pameten kupec teh pogojev seveda ne bo sprejel. Kupcem je bilo tudi jasno, zakaj je država kot lastnik Telekoma, te pogoje sploh zapisala - podjetje Telekom država sploh ni nameravala prodati.

Exactly!

A te pogoji, čeprav so od kupca terjali, da podpiše nepodpisljivo, niso bili najbolj butalski del na seznamu pogojev.
Na primer, za okus kako slab smisel za humor imajo naši slovenski fritzleki, poglejte pogoje, ki so jih v zvezi z cementiranjem položaja dvornih dobaviteljev (oz zadaj ležečih črnih fondov!) in posvečencev, ki se gredo privat bizinese medtem ko sinekurirajo na sinekurah znotraj slovenske univerze, ki je prav tako en tak maziljen, posvečen dvorni dobavitelj "pameti" oz megle Telekomu, ki se napaja na seskih države posredno preko Telekoma, naši papki zapisali:

"Od domačih dobaviteljev Telekomu, bo strateški partner še naprej kupoval in to 10% več vsako leto...Auuu! baš 10% vsako leto več! Od Elektro fakultete bo strateški partner naročal...itd v tem smislu. Pa, ka si ti nori!?

Človek iz DT ni mogel verjeti, da to tam piše. Vprašal me je, kaj ta Iskratel sploh proizvaja in kako naj oni vedo, da bo ta obskurni Iskratel sploh imel kaj, kar oni potrebujejo in to po konkurenčnih cenah takrat v bodočnosti, ko bodo oni kupovali.

Debilana par excellence!

Možno edino v zatohli incest zganjajoči slovenski nazisoc fritslovski kleti od ksenofobno zaprtega gospodarstva. Čuj, vi kupite podjetje, sam jebiga kompartijine črne fonde boste še naprej napajali in to preko tega seznama posvečenih dvornih dobavitlejev megle in pazi ti njih vsako leto baš 10% več nakupa. Auuuu! Pa što ne kažeš, jebote, pa i tata bi sinko! D E B I L A N A! Da člouk nea ga more verjamt sploh!

Najbolj spoštljvo do vseh, vred s temi našimi politićarskimi pepeki je, da se dogovorimo, da je tu šlo zgolj za nerodno zapisano sporočilo. "Sikter ksenoti, mi Telekoma nočemo prodati, samo malo tu blefiramo zaradi EC, oz preostale EU! Razen, če ste vi totalni debili in pristanete na te pogoje, v tem primeru bomo razmilili, da morebiti dopustimo, da to gre naprej, ma bomo kasneje, ko vgriznete v vabo dodali še malo nemogočih pogojev. na primer, da moraet ceno delnice dvigniti s ponujenih 313 EUR na 600".

Bolje je, da se odločimo to imeti za te vrste aroganco, kot da predpostavimo, da gre tu za totalno debilano od države, Kajti slednje je ipak prehudo in prestrašno.

Link

Ni komentarjev: