petek, 31. maj 2013

2132107 - sprenevedanje ob mednarodnih kazalcih slovenske konkurenčnosti

Na agenciji SPIRIT med vzroki za padec Slovenije na mednarodni lestvici konkurenčnosti navajajo uvrstitev Latvije. Bodo v agenciji sestavili svojo lestvico, na kateri bo le Slovenija in v svet sporočili vest, da je Slovenija najbolj konkurenčna država?

Pa bogami, ako treba, bodo storili tudi to. Ne bi jim bilo ne prvič, ne zadnjič.

Ma, nikakor ne bodo priznali obstoja enega samega izmed realnih, pravih razlogov nekonkurenčnosti in neatraktivnosti Slovenije.

Kajti, njim statistike bojda kažejo, da smo čisto po vseh parametruh "NekjeOkoliPovprečjaEU™". A nismo! Ni blizu!

Ker v Sloveniji ni nič takšno, za kar se skuša predstaviti, oz, kot je videti na prvi pogled. Temveč je v Sloveniji vse de facto distortirano z uradno kobajagi nevidnimi, a vseprisotnimi fakorji. Sloveniji bi ravno zaradi tega bolj pristajalo ime Fejkostan! Alpa Nategunistan! Alpa Potemkinostan!

Česar v Sloveniji skoraj nihče ni sposoben priznati. Vsakdo iz svojih razlogov.

Če se ne najde noben drug faktor, ki slepi Slovenca, pa odigra svoje slepota, ki jo povzroča svetlost in svetost presežnih nacizavednih sentimentov.

Slednja je naravnost idealna za zanikalni gard, ko odpove vse drugo. Okrog tega ognja se v nenačelno in za državljane škodljivo koalicijo zablode, zberejo tudi tako pisane družbe, kot na primer: SDS, SD, LDS, DESUS, ZARES, NSI, PS in nesojeni Kralj Slovenije.

Evo na primer, ko je pred leti bilo treba prodati Telekom in so resni ponudniki dali ponudbo v višini cca 2 milijardi, čemur bi sledilo do sedaj investicij vsaj za toliko kolikšna je današnjo vrednost, ki je cca pol milijarde, so se te naši junaki zbrali v najbolj nenačelni koaliciji vseh časov in ....bili proti, seveda. A je tu na forumu kdo, ki meni, da je ta naša butalska reakcija bila kaj jasna Nemcem?

Dalje, vse te naše kobajagi različne si med seboj stranke, so si 100% edine po vprašanju davkov na delo, ki so eden ključnih faktorjev, ki odganjajo tuje investitorje. Nič ne zaostaja niti vprašanje reketov v formi obveznih socialnih dajatev, ki so brez kapice - reketi torej.

Pa vprašanje toaluravnilovke in ropanja izvajanega preko pokojninske sheme. Ki bo zdaj spričo nevmešavnja EC, odigrala rolo poglabljanaj boljševizma na SLovenskem. EC bo terjala uravnovešenje proračuna, boljševiki se bodo oportunistilno izgovarjali na to, pa vsem ljudem podaljšali agonijo oz podaljšali obdobje, ko do svojih pokojninskih prihrankov nimajo dostopa vse tja do 70 let življenja in hkrati dvignili prispevne stopnje. Čerpav je EC hotela ravno kontra. Da se iz pokojninske blagajne vrže ven nekontributorje in dojebavanja neupravičenih rentarjev oz z vplačili nepokritih delov rent preko proračuna.

In vendarle vsi naši politiki brez sramu gagajo, da smo enaki kot Švedska, ki se je na teh lestvicah uvrstila na 3. in 4. mesto.

Naši boljševiki gagajo, da "so naši davki na delo "samo nekaj procentov višji od USA", države, ki je na vrhu lestvice. A USA ima najvišji stopnjo davka, ki je v resnici de facto neskončno nižja od naše, kajti tam, kjer mi obdavčujemo že 90% naših garjavih prihodkov, so USA še globoko v davčnem izvzetju.

Medtem, ko USA davek v višini 35% imajo šele za prihodke nad 350 tisoč USD, imamo mi to stopnjo oz točneje imamo brutalno stopnjo 50% že za prihodke v višini 20 tisoč USD, 35% pa imamo že za prihodke 15 tisoč.

A v USA vse ceneje, hiše, stanovanja, hrana, obleke, avtomobili, bencin, elektrika. In to bogami drastično cenejši.

Torej obdavčujemo mi delo po maksimalni stopnji "grdih neoliberalnih USA" že na 22 krat nižji vrednosti prihodka iz dela. Naši rdečetalibanski papki pa razlagajo, da je naša stopnja "komaj kaj višja" in se kobajagi čudijo zakaj smo nekonkurenčni in za vlaganja neatraktivni. In zakaj nam država razpada in zakaj je folk totalno pavperiziran in v bedi uravnan. In demoraliziran do meje suicidnosti. Ki je v politično zatohlih alpskih dolinah sedaj še bolj velika grožnja.

Namigujoč valda na nepravdo in nefer tretma mednarodne skupnosti do "uboge & pridne" Slovenije, "ki vse dela pravilno". A boljševiška nasilna totaluravnilovka vseh v enaki bedi je pa tu seveda nedotakljiva. Ma, to kobajagi nič ne vpliva.

Še pokojni Bajuk, ki je kobajagi veljal za kobajagi ne-komunista, je nekoč, ko je Forbes objavil svojo lestvico davčne bede in davčne sreče in smo spet po bedi bili na vrhu, po sreči pa na dnu lestvice pedesetih analiziranih držav, je na opozorilo novinarja na to lestvico, lamentiral, češ, da to ni relevantno "saj se ta problem pojavlja samo pri najvišjih™ dohodkih".

In kaj to pomeni, bogtenimarad? Kaj pomeni ta stavek, jebotealah?! Tajna je seveda v temu, da v glavah naših politikov je mesečni dohodek 1000 USD že strašansko visok in kobajagi vreden brutalnega obdavčenja. Zato tudi imamo kakor imamo.

Eto to je zgodba o Slovenski neatraktivnosti za tuj kapital, po čemer smo bojda prav na repu vseh analiziranih držav in o slovenski nekonkurenčnosti vobče.

In kaj mislite, da bo zdaj? Bo kdo zdaj mogoče to jasno priznal? Bo kdo videl to našo absurdno davčno, prispevkovno in pokojninsko bedo? Bo kdo nasanjal ukrepe v smeri Švedske? Vprašanja so zgolj retorična, seveda.

Link

Ni komentarjev: