torek, 7. maj 2013

2105701 - saga o davčnem reketiranju

[99999me]
> Ja, samo da je Obama mislil na miljonarje in miljarderje, ne na une ki imajo $8 na uro...

Mislim, da je mislil družine, ki zaslužijo več kot 250K bruto... Kar ni niti blizu miljona..

Kaj Obama zares po premisleku in posvetu z ekipo misli, se vidi v njihovem davčnem sistemu, ki najvišjo stopnjo davka, ki je BTW 35% in ne kot v SLO 50% plus naddavek na neto, s čimer zdaj rožlja komunistična golazen Slovenije, useka le tistim posameznikom, ki imajo več kot 350 tisoč prihodkov in samo za prihodke nad 350 tisoč.

Pri čemer je davčno izvzetje za skupaj živeče oz poročene pare, ko sem nazadnje gledal bilo 18 tisočakov, v Sloveniji pa to sploh ne obstaja, pa ko mamko, ki služi minimalca odpustijo v Muri, atek pa prejema recimo 10 jurjev letno slovenska đamahirija obdavči vse nad 2,7 jurja in to že po stopnji po kateri ameriški raketni znanstvenik ali možganski kirurg plačuje davke za prihodke nad 200 jurji.

Povrhu vsega, nikjer na svetu razen v slovenski komunistični reketarski đamahirji, in seveda v USA absolutno ne, se ne plačuje neokapičene obvezne kontribucije, niti se, v zameno za prisilno odvzeto, ne dobi hudo nepošteno okapičene benefite.

Pri nas je možno tudi to, da na leto plačuje nekdo celo 50 in več taužent EUR samo za zdravstvo in 70 in več taužent EUR za pokojnino, pa ga med 40 leti dela lahko brutalno zreketirajo tudi za absurdno visoke milijonske zneske, potem mu pa fašisti onemogočijo dostop do teh vplačil do leta starosti 65 s tendenco premika še na kasneje, izplačane rente mu pa omejijo na maksimalnih 200 jurjev, če bo sloh živel do meje statističnega povprečja. Rezultat: Čisti večmilijonski rop. V imenu nasilne ekspropriativne komunistične uravnilovke!

In ader wordz, Slovenijo primerjati z ZDA in Nemčijo, zgolj na temelju najvišje stopnje, pa gagati, da so tudi tam "bogati" bolj obdavčeni in da je tudi tamkajšnja stopnja zgolj 5-6 procentov nižja od slovenske, je skrajno ignorantsko in butalsko.

Celoten paket parametrov je treba primerjati, da ugotoviš kje smo mi z davki in prispevki oz bremeni na prihodke in se vprašati:

- Zakaj je v Sloveniji, de facto, samo prihodek iz dela obdavčen progresivno in v tako drakonskih stopnjah, medtem ko so vsi ostali prihodki, prav tako de facto, obdavčeni s flat davkom in v stopnjah maksimalno 20%? Pa da se razumemo, ne zagovarjam dviga stopenj za te druge prihodke oz tipe davkozavezancev! Celo več, menim, da ej obdavčitev že iz higijenskih razlogov treba nenehno šiftati bolj v fazo potrošnje, ter razbremnjevati fazo ustvarjanja, dela, kreacije.

Dohodnina v Sloveniji seka po "vseh dohodkih" samo teoretično, da se prikrije, da je to v bistvu davek na prihodke iz dela. Dohodnina v eni Nemčji in USA funkcionira nediskriminatorno! Zato mi nismo z njimi primerljivi!

- Zakaj ima Slovenija kot edina država ans vetu reket v formi neokapičenih obveznih socialnih prispevkov? To funkcionira huje kot davek, funkcionira kot reket, ki brez dvoma dodatno znižuje neto prihodke zaposlenih in izključno te vrste davčnih zavezancev.

- Zakaj slovensko davčno izvzetje na prihodke iz dela ni najmanj 9,6 ali še raje 12 tisočakov, da se reveževih prihodkov sploh ne obdavčuje in da lahko s svojo plačo v primeru, da je ta nižja od 15 jurjev bruto, po odtegnitvi obveznih kontribucij, lažje preživijo.

- Zakaj Slovenija nima družinskega davčnega izvzetja, ki bi po tej logiki bilo vsaj 18, raje pa 24 jurjev davčne osnove?

- Zakaj v Ustavi nimamo prepovedi obdavčevanja neto prihodkov? Čemu? Tam je bruto, ki ga država obdavči, potem pa komunistična golazen hoče obdavčiti isto zadevo še ko je enkrat že bila obdavčena. Kaj se s tem sprenevedavim dodatnim krogom obdavčitve prikriva? Stopnjo, ki bo nad 50%?

Se hoče agitprop komunistične rekatrske mafijske tolpe še naprej mudološko-demagoško hvalisati, da smo "isti kot, recimo, Danska in Avstrija, češ, "tudi oni imajo 50% stopnjo za tabogate", pri tem pa zamolčati, da oni to imajo za zares prave bolj premožne, daleč nad našo mejo najvišje stopnje in da oni seveda nimajo še ekstenzijo v formi do-obdavčitve neto plač in neokapičenih prispevkov - reketov.

In na koncu, živimo v državi, ki ji že 70 let rula kamarilja, ki se širokousti, da jo je ena sama zaščita šibkih v družbi in deloucev oz ljudi, ki živijo od svojega dela. Enako je z žurnalisti šolanimi in možgansko pranimi v valilnicah komunističnih umov v Sloveniji.

Kako to, jebemmomast, da se ves ta cvtober zaščitnikov delovnega razreda, ni nikoli spomnil primerno visokega davčnega izvzetja, grdi liberalni kapitalisti so se pa; kako to, da se niso spomnili družinskega izvzetja v družinah, neoliberalci so se pa; kako to, da so grdi liberalni Ameri v Ustavo zmogli zapisati, da se prihodkov iz dela sploh ne sme obdavčiti razen, če je država v vojni, ali kakšni drugi neposredni nevarnosti, pa vlada začasno sme to obdavčevati?;

...Kako to, da se je vsa ta kobajagi levičarska mrgolazen raje odločila razred iz dela prihodujočih umetno proglasiti za "tabogate prešiče med delouci" in jih drakonsko brutalno obdavčevati, kot bi zares bili premožni.

Glede na vse te presežke leve-kobajagi pameti in prodelouvske-kobajagi pameti in pro-šibkim-zavezane-kobajagi pameti v Kranjcev, bi človek pričakoval, da se bo pretiravalo z zahtevami, da se recimo ljudem, ki z lastnim delo služijo ne računa nobenih davkov; pričakoval bi človek da nek zaripel ultraški levičar terja, da izključno i edino firma oz grdi kapitalist kontribuira za pokojnino in zdravje zaposlenega, zaposleni iz svojega bruto pa nič.

Namesto tega, da bi imeli te vrste probleme, je pri nas ravno obratno.

Naši kobajagični levičarji že 23@45™ nenehno zasegajo več kot polovico prihodka baš in izključno delavcem oz zaposlenim oz najšibkejšim in najmanj potentnim davkozaevzancem (Z družinami in deaktivirnaimi delavci pomeni to 99% nacije!), za investitorje-kapialiste, skratka, kandidate za edine potencialne prave premožne, pa zagovarjajo nenehno nižanje davkov, kar je meni ok, če bi nediskriminatorno vlejalo za vse, vred z zaposlenimi in kar je najhuje, država oz politična kamarilja, ki rula, tem edinim zares pravim premožnim, daja odpustek in jim dovljuje, da ne plačujeo milijardne zneske davkov in jim celo avtorizira, da obdržijo in ne vplačajo neokapičene drakonske rekete - socialne kontribucije, ki so jih že odvzeli zaposlenim. Kdo tu koga ima za norca?

Diclaimer: Vsa vprašanja so zgolj retorična.

Link

Ni komentarjev: