nedelja, 26. maj 2013

2126424 - o pokojninskoreformnem blefu

Trockistična ekonomistka kritizira marčevsko poročilo IMF, ker priporoča Sloveniji prodajo in privatizacijo državnega premoženja ter poudarja potrebo po novi pokojninski reformi (čeprav je sedanja stara le nekaj mesecev), krčenju javnih izdatkov ter znižanju plač in socialne varnosti zaposlenih. Vse to ima malo skupnega z bančno krizo, ki je po Samaryjevi – poleg krize politične elite – edini pravi večji problem Slovenije.

In ader wordz - Blef ni uspel press!

PS
Spet lahko, utemeljeno in upravičeno, kakopak, rečem: "Pa kaj sem jaz vam govoril, dedi in pupike moje zlate!?"

Ko sta obe frakciji slovenske antinarodne lige, tiho ali glasno podprti od vseh, ki se imajo za benefitorje poglabljanja komunistične-nacisoc zakonodaje, na čelu s temi trockisti, ki skupaj s to antinarodno ligo tvorijo ekosistem slovenskega nacional-socializma, vzakonili nov pokojninski režim, sem takoj opozoril, da se je zgodila, ne le veleizdaja in velerop naroda oz državljanov Slovenije, temveč, da to predvsem ne rešuje niti tistega, kar je združena liga pajdašijske kamarilje mudološko-populistično-demagoško ubrano rinila v ospredje, kot argument vseh argumentov za sprejetje še bolj reketarske, še bolj roparske še bolj boljševistično-nasilnouravnilovske pokojninske zakonodaje.

Niso dosegli, niti kratkoročno niti dolgoročno, cilja, ki so ga tehnokratsko-lopovsko postavili nad vse - vzdržnosti™ pokojninske blagajne.

Nad vse!

In s tem ustvarili absurd nad absurdi! Namenski denar za prehrano lastnih otrok so šparali tako, da lastnih otrok niso hranili!

Kot tovariš Brajdič, ki je konja učil, da samo dela in nič ne je, da bi mu "blagajna ja bila vzdržna" in ko ga je končno "naučil da ne je", mu je konj crkno!

Strašni trik, ni kaj! Ki mu žurnalisti, raja in celo intelektualci in ZainteresiranaStrokovnaKobajagijavnost™ ploskajo navdušeno! V Butalah, only!

Kamarilji seveda niti na misel ne pride vprašanje, čemu sploh katerikoli pokojninski sistem, če pa kontributorju ne daja, kar je noter vplačal in mu celo nenehno grozi, da "itak nič vun nea bo dobo, ko bo on šel v pokoj", čemu ga ne bi povsem odpravili in bi jim "blagajna bila total uravnovešena, po matematični formuli nula potrebe izplačevati vun iz blagajne - pa eto lahko imamo tudi nula potrebe prisilno zasegati in tlačiti not v blagajno!"

Evo, ni minilo niti par mesecev, a neinvolvirani, nepristranski zunanji observerji že hladno opozarjajo ravno na to dejstvo in priporočajo, da se Slovenija naj kar lepo neha sprenevedati in končno naredi pravo pokojninsko reformo, kakršna je recimo švedska.

Ko je slovenska partitokratska pajdašijska kamarilja stala tam na začetku, na razpotju, na katerem se izbere pot, po kateri se pride do TrajnoUravnovešenePokojninskeBlagajne™, je zrla v krožišče z več izhodi,. In logično, udi oni "ki vodi v švedsko smer" je bil med njimi.

"Levi" pol kamarilje, tisti pravoverni krvavordeči ultratalibansko boljševiško-nasilnouravnilovski, kateri je bil vzakonil izvirno obliko hajduškega šokojninskega režima, je takoj odpisal vse poti, ki ne ohranjajo statusa quo po vprašanju temeljne doktrine komunistov-fašistov-plenilcev, ki se jo da strniti v to: Prispevki neokapičeni, torej reketi, ostanejo, potreben denar, za podaljšanje agonije in začasno izboljšanje kešflowa blagajne za napajanje njihove lopovske doktrine, pa se naj namakne po metodi "spremeni matematiko izračuna in izplačevanja tako, da narodu daš manj, dajaš manj časa in začneš dajati kasneje".

Drugi pol te pajdašijske partitokratske kamarilje se je odločil za izhod iz krožišča, ob katerem je stala tabla Etat puissant, skratka, zadeve se je lotil strogo tehnokratsko, pokojninski sistem so zreducirali na aspekt in vprašanje moči države in vzdržnosti državne blagajne, ki je sicer legitimen cilj, ma ne baš tako, da se izniči cilje višje po prioriteti in ne na vse načine.

Recimo, cilj, da se kontributorju izplača natančno to in to v celoti, da se izplača celoten bančno-varčevalni ekvivalent [obrestovanih prihrankov], kakor in kolikor je v vseh letih kontribuiral, je nad vsemi cilji.

To je sicer hkrati neposredna varovalka tudi za vzdržnost, a vzdržnost je, čepav nujni in ključen, ipak podredni cilj nižje na prioritetni lestvici od poštenega izplačila kontrubutorjevih prihrankov.

Dopustno je izplačati kontributorju vse njegove peneze v nižjih mesečnih rentah spričo daljšanja življenja [dobe izplačevanja] ali zgodnje upokojitve, zato da dosežeš vzdržnost blagajne, ni pa dopustno doseči vzdržnost blagajne v škodo izplačila vseh kontribucij kontributorju, kakor so storili naši hajduki.

Nazaj na rdečo linijo - tudi Janševi so se odločili odpisati vse poti, ki ne jačajo moč države oz blagajne. Blagajne per se in same sebi namenjene, skratka, niti na misel jim ni prišlo, da bi v fokus postavili bognedaj interes varovancev-kontributorjev-upravičencev, saj jim je na prvem mestu bil vulgaren in izprijen cilj, ki nastane kot posledica nedopustne zamenjave agrumentov v logični matematični formuli.

Zamenjave tako, da iz logičnega sklepa, ki se glasi: "Za zaščito interesov varovancev-kontributorjev-upravičencev, s ciljem izplačila fer zneskov rent, ki so v seštevku enaki masi kontribuiranega, mora namenska pokojninska državna blagajna biti ves čas vzdržna",...

...so oni naredili tako zamenjavo argumentov: "Državna blagajna mora biti ves čas vzdržna, pri tem pa sploh ni važno kakšen je odnos do varovancev-kontributorjev-upravičencev, njim lahko v ta namen izplačamo tudi zgolj polovico, tretjino, desetino...nejmit tistega, kar [prisilno] vplačajo. In jim lahko izplačevanje poljubno odložimo, morda celo do statistične dolžine povprečnega življenja Janeza Slehernikovega.

Pri tem nas nič ne moti, če ostane v sistemu še naprej komunistično-fašistično lopovsko reketiranje s pomočjo ugrabljene države in, če se ljudi za cela desetletja drži prisilno v položaju od mogočne države odvisnih podpirancev, ki so podpiranci samo zato, ker jim ne dovolimo dostopa do njihovih lastnih prihrankov, ker tudi na tak način domnevno dosegamo vzdržnost"

Logično, da je to vodilo, ne bognedaj v pravo reformo, temveč v blef-reformo, fejk-reformo, kvazi-reformo, oz ohranjanje celotnega sistema ustrojenega po komunistično-nacisoc boljševiški reketarsko mafijski doktrini, kar pomeni, da so bili ohranjeni vsi povzročitelji problemov, zaradi katerih je reforma sploh bila nujna in to že 60 let.

Oz. z Lune je s prostimi okami bilo razvidno, da sistem ohranja načelo, da se v pokojninski blagajni naj orgija z nekakšnimi plenilskimi uravnilovskimi praksami, ki jemljejo kontributorjem in dajaja nekontributorjem oz med kontributorji vršijo lopovsko-plenilsko hajduško prerazdeljevanje, ki mu v takih namenskih sistemih varčevanja ne sme biti mesta. In ga v normalnih nefritzlovskih nekomunističnih državah tudi ni!

Poleg tega, da to ne vzdrži nobenega logičnega preizkusa, recimo z vprašanjem: Če je dopustno pri te vrste prihrankih enim z računa jemati in dajati drugim, ali to pomeni, da je tudi v bankah deponirani prihranek dopustno enim jemati in dajati drugim, ki na račun deponirajo manj oz računa v banki sploh nimajo?

Če ja, kako to, da si je kamarilja dovolila takšno selektivnost in v bančne depozite ni posegla na enak način kot v depozite v pokojninski sistem?...

...hehe,ne da bi človek kamarilji hotel dati namig, le absurdnost tega lopovskega hepeninga hočem na tak način ilustrirati.

...skratka, poleg tega, je zainteresirana mednarodna javnost nemudoma opazila, da se iz sistema še vedno izplačuje nekontributorjem, da je sociala še vedno podtaknjena v pokojninski sistem in je takoj opozorila, da domača naloga ni bila opravljena in da reforma ni bila izvedena in da je to naloga, ki je še vedno na agendi za izvedbo.

Našim trockistom to seveda ni povšeči, zato hitijo temu nalepiti etiketo neoliberalizma™.

V tej zmedeni deželi vas bodo že mali ulični lopovi kmalu prestrezali na ulicah, od vas v imenu Solidarnosti™ in PravičnegaPrerazpodeljevanja™ in SocjalneDržave™, terjali, da jim izročite vsebino vaše denarnice, uro in mobitel in ključe od avta, ter vas v primeru, da temu ugovarjate preprosto stigmatizirali in satanizirali kot "PrekleteNeoliberalce™".

Ta scenarij se mi v Sloveniji zdi povsem možen.

Jap, strinjam se, to bi bil absurd v Avstriji, v Sloveniji se pa že 23@45™ dogaja in je še kako pričakovati eskalacijo in širjenje tega dogajanja od roparske fritzlovske države oz političarskih komunistično-fašističnih mafijskih lopovov med ulične lopove in vaške kurje tatove.

Že imaginiram, kako po obisku tovariša Stanovnika s svojo trockistično suito v kaki vasi že isti dan sosed sosedu pajsne kuro in mu reče: "Ejgha sosed, mater ti neoliberalno, opazil sem, da imaš ti 200 kur jaz pa samo tri, zato ti bom v imenu solidarnosti™ in pravičnosti™ in DemokratičnegaSocializma™ poslej jemal kure, dokler se ne uravnava v enaki bedi. Naš tovariš Stanovnik nam je ravnokar med agitiranjem v osnovni šoli povedo, da smo™ Mi™ leta 1945 premagali Ene™, zdaj bomo i pa še Vas™ the Neoliberalce™", gamad neoliberalna!

Link

Ni komentarjev: