ponedeljek, 11. februar 2013

2002139 - kako se zares primerja stopnjo obdavčenosti v primerjavi z ostalim svetom

...četudi so relativno bolj obdavčeni kot Slovenci.

Nihče ni niti relativno, niti kako drugače bolj obdavčen kot Slovenci. Nihče na celem svetu! IN kaj naj bi to mašilo v formi besede "relativno" sploh naj pomenilo?

Idite si pogledati vstopni davčni prag, pa v enačbi upoštevajte prag za najvišjo stopnjo davka in nekaj unikalnega za Slovenijo - neokapičenost prispevkov, pa v enačbi upoštevajte, da Skandinavec lahko gre v pokoj tudi pred letom starosti 65, če ga ne moti nižja mesečna renta, pa da del pokojnine je solidaren, del je pa celo deden do izčrpanja prihranjenih sredstev, pa še vrsto podobnih "podrobnosti", pa boste videli, da je "relativno" malo bolj solidno plačan zaposlen v Krki, tekom 40 let dela dobesedno oropan za cca najmanj 300 jurjev EUR več kot Skandinavec. Imaginirajte kaj se lahko naredi za tistih nekaj sto nezaseženih jurjev več, ki mu jih spričo obstoja kapice niso zasegli. In pri nas so tudi takšni, ki jim zasežejo ekvivalent prihranka od celo nekaj milijonov več! Pravzaprav meje navzgor ni!

Zakaj je Skandinavcu bolje? Zato, ker Skandinavcu ne zasegajo prispevkov nad kapico in zato, ker poznajo skupno davčno izvzetje poročenih parov in zato, ker je recimo švedski pokojninski sistem tako zelo zanesljiv, pošten in fer v primerjavi s slovenskim, ker je pravi sistem varčevanja za starost, da je slovenski ob švedskem videti nič manj kot čista pljačka.

Zato, dragi moji, vsi vi, ki med primerjavo davčnih sistemov opazujete in primerjate le najvišji procent davka, kot edino merilo, ne upoštevate pa zgoraj omenjenih dejstev o pragovih in kapicah, pač ne bi smeli pisati takih člankov, ker pišete nekaj, kar ni vredno branja. O davkih se tako zelo na okroglo pač ne da pisati!

Sama ideja, da si naj bi recimo nekdo, ki je v Sloveniji plačan 120 tisoč EUR letno bruto moral želeti plačevanja davkov in prispevkov enako kot njegov enako plačan kolega iz Skandinavije je popolnoma zgrešena, ker izhaja iz zgrešene asumpcije, da je Slovenija povsem enako normalna država kot recimo Švedska.

Ne, majmuni, dajte že enkrat doumeti, Slovenija ni enako normalna kot Švedska. Zakaj? Sem že napisal zakaj, a je še najmanj eden dodatni razlog, ki ga želim izpostaviti.

Na Švedskem ne vladajo komunistične ekspropriativne tolpe in tovarišijske pajdaške kelptokartelne plenilske bratovščine in klani. Eto zakaj nismo normalni!

In dokler pri nas k oblasti imajo dostop tovrstne tolpe, ki ne le odkrito zasledujejo ekspropriativno-reketarske mafijsko-boljševiško-fašistične politične doktrine in programe, temveč so povrhu še nestanovitne, lokave in prevarantske in stalno izvajajo nekakšne roparske spremembe zakonov tipa "resetiranja države", ki prinese okoli znova sporočilo, da denarja, ki so ga zasegali za pokojnine ni več in da pokojnin ne bo, vse do takrat je pošastno in nesramno od ljudi zahtevati da bi bili veseli plačevanja davkov in obveznih prisilno pobiranih prispevkov. 

In enako lahko rečemo za zdravstvo, saj so nam nekoč kratkomalo odvzeli 25% benefitov in nam sporočili, da naj si teh 25% plačamo dodatno preko dodatnega harača. Na nek način so nam dodatno okapičili benefite, neokapičenost so pa obdržali pri pobiranju reketa. Mar je to prevaro res tako težko doumeti in spregledati? 

Pa enako so naredili z AC infrastrukturo! Najprej so nam zasegli 4 krat višjo vrednost za gradnjo, denar od razlike do realne cene pobasali, potem so nam pa sporočili, da moramo še kredit iz bodočih davkov odplačati in da moramo dodaten davek, ki mu oni rečejo cestnina plačevati, da se iz njih napajajo njihove tolpe. Super preverzno!

Mar je dejstvo, da Slovenija ni normalna, s Švedsko primerljiva država, res tako težko uvideti in doumeti?! Al tu gre zgolj za sprenevedanje in brezvezno kriljenje z ročičkami totih naših wanabe žurnalistov, zgolj zato, da se nekaj piše?

Mene slovenski novinarji s tem zaigranim anglosaškim kobajagi čudenjem nad našim odnosom do davkov, reketov in države spominjajo na vaške tercialke, ki se kobajagi utemeljeno zgražajo nad dejstvom, da Micka Janeza vara s Pepetom, ter izpostavljajo, da njena sestra je pa čisto nasprotje, ker ona svojega Poldeta pa ne vara. 

Pri tem je pa zamolčan "majhen detajlček" ta, da Janez Micko vsak dan namesto poboža, namesto, da ji ugaja in jo primerno dol da, pretepa, da hodi domov pijan in smrdljiv, da se dere in je vobče nasilen, dočim Poldek njeno sestro spoštuje, ljubi, obožuje, boža in primerno z nekaj orgazmi na dan redno daja dol, kolikor in kadar si pupika poželi, ter se vobče trudi, da jo razume in v vsem podpira. 

Trudi se celo, civiliziran ded, kakršen pač je, hehe, da bi za njo bil zvečer v postelji dišeč, higijensko vobče neoporečen in privlačen ter seksi ded. Tak kot se ona za njega, nje™. Tudi to si prizadeva, da skupaj žnjo skrbi za otroke in dom, namesto večurnega brezplodnega visenja v vaškem bufeti s kozarcem tretjerazredne alkoholne brozge v roki in nebulozami pijančka na žnablah.

E pa, ko bo Janez Micko tretiral tak, kot Polde tretira svojo, bodo tercialke lahko gagale, do takrat, pa naj kar zaprejo kljune, alpa naj kar one Janezu dajo fukat in mu gredo delati komfort, ko pijan po hiši divja. Bi šlo?

Drži pa, da se je Micka precej zajebala, ko se je poročila z Janezom, bojda zgolj zato, ker ji je nekoč pihal tople pasate na dušico in se ji je vobče ena čuda nalagal. Kakor tudi drži, da nihče normalen na tem svetu ne more razumeti zakaj se zlorabljana in trpinčena Micka ne loči od te v um sjebane nasilne fritzlovske zveri. 

Sam jebiga, tercialke se seveda huronsko zgražajo že nad samo pomislijo, da se bi Micka utegnila ločiti in ena bolj kot druga hitijo župniku lezti frit gagajoč o grozi, če se Micka loči. Ker one seveda dobro vedo, da je župnik pač absolutno proti ločitvi, saj, kar Bog združi nišče tuzemeljski nea sme razdružit, razen smrti, Nje™! Kontonuiteta se zahteva, takorekoč, jebiga, kontinuiteta tekovin, hehe.

Link

Ni komentarjev: