torek, 26. februar 2013

2024765 - kako je Janša zamudil priložnost za elegantno privatizacijo in očiščenje komunistične zalege

[bc123a]
Pocakajmo na slabo banko, ta bo stanovanja kupila po fantazijskih cenah 2000/m2. Stanovanja bodo se naprej propadala, banka bo srecna, ljudje pa se vedno brez strehe nad glavo.

Oni dan sem na TiVu bežno ujel izjavo Janše, da bodo toto "dobro" recimo predvsem NLB potem, ko dobri del bank "očistijo" in "ušminkajo", lastniško razdelili aljdem, torej davkoplačevalcem. Olalalaaaa! Prvič v zgodovini slovenskega ljucva, nekdo od nacisocialistično delujoče politkamarilje spregovori na pronarodni način. V sekundi sem postal zelo pozoren. Saj je vredno pozornosti, Nje™?

Rekel je približno tako, češ, da toti zlodeji (on nea upa odkrito reči kumunajzari) so proti temu, da bi aljde dobil in so tudi proti temu, da se bi naredilo slabo banko in tudi vobče so proti holdingu in privatizaciji državnih kolhozov, vse našteto so tote tolpe proti zato, ker bi rade še naprej sebi in svojim delile davkoplačevalske peneze v formi prijaznih kreditof in kreditof, ki jih potem nea vrnejo, kar vse izvajajo preko totih državnih bančnih kolhozof. 

Rekel je še, da so aljde v preteklosti "bili zaskrbljeni", da bo treba sanirano banko znova sanirati v bodočnosti in da se na tak način v bistvu eni napajajo s kešem iz narodovih žepov. "Upravičeno so bili zaskrbljeni" je zaključil Janša, saj vidimo, da sedaj znova rešujemo banke, zato je prav, da tako dobljene čiste banke oz državn deleže v čistih bankah, razdelimo med aljdi. Ljerka Bizilj je rekla neki tacega: "It soundz logical, ...if you give something you should receive adequate value in exchange".

V luči takega razmišljanja, da se poslej 100% državni kolhoz NLB preprosto razdeli ljucvu v formi 2,043 meljona delnic, vsakemu državljanu eno, alpa davko-kontributorjem sorazmerno s količino davčnih Eur, ki jih je vsak državljan in podjetje kontribuiralo pod črto sešteto, minus prejeti trenasferji v in iz državne blagajne, opažam, da se ti je pripetila logična napaka.

Stanovanja, zlasti po 2000 EUR niso nekaj, kar bi puknali v "slabi" del totih v Slo delujočih bank z imenom "slaba banka", temveč v "čisti" del vsake banke. V slabi del banke imajo namen alocirati terjatve bank, katerih iztržljivost je vprašljiva. Poceni stanovanja to niso.

Vsa stanovanja in nepremičnine bank, ki bodo poslej v lasti "aljdi", (V vsaki banki, ki jo bodo davkozavezanci čistili in čedili, tudi Unicredit bank recimo, bodo davkozavezanci dobili delež, right? S tem, da sedaj nedržavne in mešane državno-zasebne banke imajo možnost pomoč zavrniti pa same zagotoviti to očiščenje in s tem ostati 100% lastniki), je treba znotraj banke takoj organizirati kot nepremičninsko enoto banke, ki naj te nepremičnine takoj dajo v najem po tržnih cenah, paralelno pa pričnejo tudi s prodajo.

Če bi, recimo, za primer, toto poslej 100% državno NLB, res po Janševi zamisli nekak razdelili med davkoplačevalce - kontributorje v sanacijski žakelj, bi na najbolj eleganten in pravičen način izvedli privatizacijo NLB, ki poslej ne bi več bila državna.

Na tak način bi potem lahko privatizirali vse državne komercilane kolhoze in ali deleže države v kolhozih tipa Telekom, Krka, NKBM, itd.

Poslednje dejanje bi bilo, da se tote holdinge in aukne in podobne lopovske tvorbe razkroji, sunekurce in sinekurice zaposlene v teh ogabnih tvorbah pa potera na cesto, da si enkrat samkrat v življenju najdejo resno delo na prostem trgu.

PS
Škoda le, da je blesavi Janša s takšnimi izjavami šel v eter šele, ko mu je kompartijska beštija spakirala prevratniško jedrsko bombo v formi nekaj kiloton tempiranega razdiralnega materijala iz OpusDesus, SLS in DL. 

Spodobilo se bi, da bi Janša namesto NACIsocialističnih aspiracij in nakladanja o holdingu vs. aukn, preprosto odpravil aukn, namesto holdinga pa imenoval vladni projeknti ekspertni tim za privatizacijo vseh državnih kolhozov na omenjeni način - razdelitev delnic med državljane ali pa, če je konsenz lažje doseči, med davkoplačevalce, ki so v recentnih 22 let bili neto plačniki davčnih kontribucij, linearno in v skladu z deležem davkov, ki so jih kontrobuirali neto pod črto. Alpa mešano, objega po malo.

Janša se seveda ni zavedal, ali pa ga je premamilo hlastanje po MočniDržavi™, ma to je bila njegova poslednja priložnost, da se dobrika zgodovini tako, da ga le ta spozna za velikega pronarodnega državnika.

Če bi zagovarjal tak način privatizacije in če bi namesto lopovske+antinarodne predlagal pošteno pro-narodno pokojninsko reformo, ter odpravil davčni aparthaid in diskriminacijo, magari z izvedbo ločenega davka na delo s pravimi davčnimi izvzetji, ter odpravil lopovsko državnomafijsko reketiranje v formi neokapičenih prispevkov, bi Janša pometel s to komunistično zalego.

Tako se je pa spustil v igro, ki jo komunisti obvladajo bolje kot on, igro nadaljevanja ropanja naroda na komunistični način, po komunističnih zakonih. In najebal! Spet! Deja fakin vu!

Link

Ni komentarjev: