torek, 12. februar 2013

2004250 - Miran77 o Cerarjevih ključnih kvalifikacijah za morebitno projektno mandatarstvo

[sivi pinot barique]
Lahk bi bil tudi jast. Pokličte me.

Odpade. Nimaš dveh levih rok, si zaveden Slovenec in širiš sovražni govor.

Miro Cerar je pa en tak priden fant s pravim pedigrejem, milijonkrat boljši od tebe.

Smo meli mi enih par takih "Mirov Cerarjev" že v osnovni šoli, ponavadi so bili sinovi učiteljic, visokih partijcev, sodnikov in zdravnikov. Zelo, kako bi rekel, "groomed", hehe... Vedno so vedeli vse, tudi takrat, ko niso nič vedeli. In tudi takrat, ko so kvasili popolne bedarije, so dobivali pohvale s strani tovarišic in ravnateljev, bili postavljani za vzgled vsem nam ostalim. Zelo elitni. Predestinirani za velike stvari :) Zraven na vsaki proslavi. Zelo brezmadežni. Aseksualni. Verjetno niso prišli niti v puberteto, ampak so kar nekako skočili iz kratkih hlač v obleke s kravatami.

Ampak to niso bli piflarji, o ne. Taki "Miroti Cerarji" in "Igorji Šoltesi" so bili daleč nad piflarji, oni so bili klasa zase. Njihov polbožanski status je izhajal iz drugih skrivnostnih kvalitet, ne iz pridnega učenja. Iz piflarjev se je lahko vsakdo delal norca, iz "Mirotov Cerarjev" pač ne. Piflarji s(m)o bili večinoma tisti iz nižjih kast, ki s(m)o se besno učili in poskušali nekaj narediti iz sebe. "Miroti Cerarji" pa so samo obstajali in obžarjali vso okolico v svoji skrivnostni prirojeni slavi.

Tak da, sivi moj, s takimi kalibri se tvoj provincialni nearistokratski primorski profil skoraj ne more primerjati. Priznaj že končno, da so nekateri ljudje enostavno neskončno boljši od tebe samo zato, ker so se rodili pravim staršem.

Link

Ni komentarjev: