torek, 12. februar 2013

2004904 - razlika med slovenskimi in hrvaškimi komunjarami

[dob]
Nostraduruse, razlika izmedju Slovenije i Hrvatske je ta, da su kod nas na vlasti komunjare dok u Hrvatskoj nisu, pa je stoga vama svejedno dali ste u EU ili ne.
A za nas biti u EU znači održavati komuniste na udaljenosti noža, dok bi napuštanje EU značilo imati taj nož do polovine zaboden u grlo.

komunist na udaljenosti noža.
Genijalna sintagma! Življenje s komunistom na oddaljenosti noža! Super močno! Dob, genijalec ti moj.

PS
Hrvaške komunjare so silom prilik živele 20 let v opozociji in so se hočeš-nočeš, večina, razen morebiti tistega Mesića in še par morali premakniti bližje social-demokraciji, čeprav, da ne bo pomote, jaz se bi tudi njim najraje zahvalil in jih poslal na smetišče zgodovine. Najboljši socialdemokrati oz vsakovrstni levičarji so tisti, ki jih ni ne v parlamentu ne v vladi in ne v državni upravi. OK, slednje je utopija, bi bilo pa super.

Naj gre v zapisnik - hrvaške, zares bližje k socialdemokraciji poslej premaknjene komunjare niso na oblast spet prilezle zaradi te transformacije, temveč zato, ker hrvaški narod, tak kot slovenski, nima sreče in je Adeze bil pač do vrha poln roparskih umov. Ne ćudim! Saj so pizdeki iz vrst Adezejevcev neredko nič drugega kot preoblečene komunjare! Ista pamet, ista meta ista razdalja!

Če bi toti ADEZE bil bolj normalna stranka, bi ga Milanović lahko vsakemu Rvatu posebej potegnil in vsaki Rvatci zrihtal ultraserijski orgazem oralno, lahko bi angleščino kobajagi simpatično-moderno-zajebanstko-prefinjeno tlačil v čisto vsak stavek, pa bi navkljub temu ostarel v opoziciji, nje™. He-heeeee! 

Tak pa, jebiga, slaba karma Rvatići moji, slaba karma! A ne obupujte, vam je ipak bolje nego nam! V nas se komunjare, ne le niso skidale z oblasti, temveč so danes bolj aroganti, maliciozni in sprijeni ter povampirjeni, kot kdajkoli! Državo so ravnokar naložili na živinske vagone in vlak v prostem teku s 571 komunjarskih lokomotiv porinili proti državljanski vojni, bremze so namerno polomili in zdaj drvimo ke nekam fpizdo. Janša je ravnokar naredil observacijo inu evaluacijo našega položaj in konstatiral tak: "To je šele začetek, še velikokrat bomo morali zborovati...ne bomo jim dovolili!" Spomladi tu ne bo za živet, saj bomo imeli razbite in zažgane skoraj vse avte, ki jih večina ima na kredit in lizing, nje™, trgovine bodo takisto imele polomljene izložbe in to pa to. Brrrrr!

No, drži vsekakor tvoja konstatacija Dob, da Rvacke komunjare niso več komunjare z ravnijo arogance in razuzadnostjo, kakršna je značilna za naše podivjane komunistične horde, ki še niso videle svoj "come-to-the-đizs-meeting-z-čaušeskizirano-rajo -na-prvem-horizontu" od blizu.

Milanović je kot nebesa vs. zemlja v primerjavi z našimi komunjarami, saj dečko vsaj zna, ne le pomisliti, temveč tudi odkrito debatirati in sam sebe preiskušati, ali mokre davčno-prispevkovne sanje njegovih socialdemokratov so reket ali niso. Že sama prisotnost totega koncepta oz suma na reket v njegovi glavi, oz magari zgolj misli, da to je lahko reket, pomeni, da Milanović ni niti blizu isto, kot slovenska komunjarska zalega.

Sicer pa, mojster Nostradurus seveda ima tehnično gledano čist prav, ampak le, če zadeve opazujemo statično in strogo tehnokratsko, hehe. Če hočeš biti fiskalno povsem na ravni nacije suveren, moraš imeti svojo narodno banko da sama fura neodvisno politiko plus svojo lastno valuto in tiskarno denarja, da si sploh lahko v poziciji, da bi konzumiral svojo fiskalno total-suverenost. Ma, realna eksekutivna moč tega je približno taka, kot v Alan Fordu: "Ako kaniš pobijediti ne smiješ izgubiti!" oz tise eskimske narodne: "Zajca ujameš izi tak, da mu daš malo soli na rep". Sej praum Nje™, zelo preprosto, nje™. hehe.

V prevodu, tip ipak nima prav, hehe. To bi bila suverenost brez listnice. Fatamorgnaska pičkodimna suverenost! Suverenost kratkega daha, ki ji sledi nov krah utopistične balade .

Konec, koncev, naj v zapisnik gre naslednje krucialno million-euro fprašanje - kaj je pa narobe s kolektivno EU suverenostjo na ravni Eura in zakaj bi nacionalna suverenost sploh morala obstajati, zlasti za take mikronacije, ki objektivno težko zgradijo in vzdržujejo to moč. Razen, če so lahko na daljši rok po švicarsko produktivne in disciplinirane in poskrbijo da se na ravni nacionalne ekonomije nič ne krade iz državne blagajne. Does this ring any bell...any deja vu, maybe....? Kako?! Ne čujem dobro?! Utopija?!

Zakaj tako mislim? Zato, ker smo mi svoj Topćider že imeli, pa je svet našo tiskarsko vnemo promptno kaznoval z nekonvertibilnostjo našega brezvrednega tam natiskanega popirja.

Zakaj Ameri in Britanci lahko tiskajo denar in jih takšna kazen ne doleti, nas pa doleti? Jebiga, odgovor na to vprašanje je pa preveč za v en post. Razlogov je v bistvu, kot listja in trave.

Jaz bom omenil le dva: Ameriki ipak NIKOLI ne vladajo komunistični vaškokurjetatinski lopovčiči in Ameri in Britanci in Nemci, ipak ne tiskajo denar kar počez, tak malo na divje, kot se nam telebanom utegne zdeti. 

Ne zato, ker nimajo v svojih številčnih vrstah na zalogi dovolj sebičnih in grabežljivih lopovov, ki bi tovrstno sebično orgijo hoteli uprizoriti, temveč zato, ker je medsebojni nadzor med pohlepneži močnejši in bolj institucionaliziran. Čeprav, roko na srce, to s FEDom in purfl-pičkodimnim denarjem, ki eksistuje samo v računalnikih je znak, da je cel svet precej fkurcetu in bi nam bilo bolje, da hitro kaj naredimo. Ma, prav gotovo ne to, da bežimo iz EU in iz EUR monetarne unije!

Zato je predvsem res to, da je eden najpragmatičnejših hitrih odgovorov, zakaj tega mi ipak ne moremo - ta: Quod licet Iovi, non licet bovi.: Etoooo! Eni, zelo redki in močni, lahko, mi pa ne! Pika!

Kdor ne verjame naj proba! Sam, prosim za fer igro, opozorite me, jaz ne bi rad bil v takšni državi še enkrat, ko drek odleti v propeler. 

In ader wordz, ko poslušam tega mojstra, mu jaz precej rad verjamem, da se drek po naravi zadev vali s hriba v dolino, saj gre za fiziko oz gravitacijo. Ne morem pa sprejeti tezo, da moram jaz vedno biti v tisti dolini, kjer se iz tako valečega dreka ustvari jezero dreka. Nje™?

Življenje s komunjaram na-razdalji-enega-noža™, copyright Dob, all rightz rezerved, nje™, ki jo zagotavlja varovalka v formi EU, še nekak prenesem, da bi jim pa zaupal na manjši razdalji in brez tiste varovalke, pa ne bi, jebiga, pa me ustrelite.

Link

Ni komentarjev: