nedelja, 10. marec 2013

2041543 - tekst, ki bi moral priti v kurikulume politologije

Res je BiSi. Tudi jaz trpim za to tvojo dilemo. Ampak to ne velja samo v povezavi s slovenko t.i. "desnico", temveč to velja v povezavi z vsako slovensko stranko. Najbrž se , tak, kot mi - tisti, ki se čutimo za liberalne, oz., ki se imamo za liberlalne, oz, ki hočemo biti liberalni in svobodo čaščeči državljani in ljudje, enako sprašujejo tudi vsi talibani, ki zavesno in zavedno hočejo biti na tem ali onem ekstremu. Tudi oni v Sloveniji ne najdejo nikakršne čistosti. Zakaj? Zato, ker je karakter slovenskega politika takšen. De facto takšen. Tu si mormao vsi Mi™ in Oni™, preprosto reči: "ne živimo v normalni državi, get over it!".

Slovenski politiki so intelektualne pocestnice.
Slovenski politiki so "approval-seeker"-ske pocestnice.
Slovenski politiki so prevarantska in nestanovitna gamad, ki ima dovolj uma, da ve kaj so po svetu in v človeškem rodu univerzalne in prave vrednote, pa jih eto gaga, da bi bila narodu všečna. logično, jebiga. 

Sledom tega vsi slovenski politki gagajo, da so sredinski. Kar naj bi bilo pomenilo, da so strpni, civilizirani, parlamentarni, kulturni, nelopovski v smislu, da se ne zavzemajo za ekstremne zadeve, kot je recimo komunistično revolucionarno ekspropriativno divjanje, in tako naprej v tem smislu.

Resnica seveda je pa povsem drugačna. Resnica je na liniji tvoje, moje, naše dileme. Dileme, ki se poraja iz tistih, de facto, realnih, v življenju zaznanih pravih lastnosti slovenskih umov aktivnih politikov in njihovih aktivnih podpornikov članov njihovih strank oz tolp in njihovih podpornikov aktivnih volivcev in enako razmišljajočih vseh neaktivnežev in abstinentov.

Resnica je, da je Slovenija polna nikoli sankcioniranih in pacificiranih ekstremizmov, ki jih vsi našteti stake-holderji na prizorišču niti ne skrivajo. Vsake toliko jim uidejo takšne izjave in stališča, za katere izobražen in svobodarsko čuteč človek ve, in tudi spontano čuti globoko v črevih in duši, da gre za bestailna in necivilizirana in antisvobodarska in celo puristično čista fašistična stališča in ideje.

Že dolgo zagovarjam tezo, da je slovenski prostor latentno fašističen oz fašistoiden, da je v tem smislu prakticirano ekstremističen in totalitaren, ter, da so poboji leta 1945 na liniji Churchilove slavne vizionarske izjave, da se bo fašizem po vojni izza odra preoblekel in na sceni nadaljeval ordinirati, le, da si bo nadel ime antifašizem™.

Moje tolmačenje te Churchilove vizionarkse trditve je, da totalitarnost in fašistoidnost latentno tlijo in živijo v ljudeh, med drugim tudi kot odsev neizobražnih umov, nepremišljenega in neznanja v vsakem človeku, kar pomeni, da je ta naša nesreča delno povsem razložljiva in naravna lastnost vseh ljudi. Normlano je, da ljudje za veliko dilem, vprašanj, problemov nimamo dobro in do konca analizirano n premišljeno, kako je rpav ravnati v takšnih situacijah in kako je v resnici prav se postaviti do oločenh vpršanj. Recimo to o splavu in kontracepciji. 

Če bi slovenskemu ekstremistu oz ekstremne in robate ideje izrekajočemu državljanu dal, da se o brezplačni kontracepciji opredeli, ko njegova hči krvavi in je vprašanje ali bo preživela, ker se zdravniki borijo za njeno življenje, bi njegov odnos do brezplačene kontracepcije najbrž bil diametralno nasproten. Nepremišljeno pa je odreagiral kot ekstremist, ki je reagiral na tmeleju enoplastne ali enstranske ali enosmerne analize problema, ali celo nobene analize problema. Položaj je težek, zato ni vsak za politika in državnika. Pri nas pa tam med odločevalci mrgoli roftarskih bufetskih polizobraženih filozofov.

Tudi zato ulica ne sme odločati o ničemer!

Namero preimenovanja v "antifašizem", pa tolmačim kot napoved prihoda našega slovenskega komunističnega sindroma, ko eni vigilantski militantneži - komunisti, ki so pred vojno in med vojno na bogato celemu svetu razkazovali svojo totalitarnost in ekstremizem, mafijskost, nameravano nelegalno in nelegitimno ekspropriativnost, nameravano in najvaljeno ugrabitev države, svobode in demokracije in ultimativno militantnost, potem, ko premagajo neko drugo fašistično mafijsko tolpo, ki jim je na las podobna, le da ej za taisti las menj legalna in legitimna, ker se jo an tem ozmelju šteje za okupatorko njih pa za "domaće teroriste", kot njihova podoba v zrcalu, sebe proglasi za antizlo in nadaljuje z zlom, ki ga je ves čas že nosila v sebi, ga živela in prakticirala.

Sama sebi podeli status antizla zgolj temeljem dejstva, da ji je uspelo v mafijskem boju za ozemlje in prestiž premagati njej na las podobno zlo drugega okusa, ma istega agregatnega stanja in z enako DNK.

Ne bi zdaj tu razglabljal, kako je Slovenija v političnem smislu postala tak jebeludzbunjenog, taka zmeda, taka ultimativna distorzija vsega, taka spaka, tako frankensteinska in potemkinovska hkrati, ma moja finalna konstatacija je ta: V Sloveniji jo ni niti ene osebe na aktivnem političnem parketu, ki bi izražala samo dobre, strpne, demokratične, civilizirane, kulturne, človečne, napredne, umirjene, liberalen v smislu čislanja svobščin vseh vrst ideje. 

Ni, to je dejstvo, s katerim žal moramo živeti. To, da je podobno marsikje drugje po svetu, podobno, ma ne enako, nam nič ne pomaga. 

Pa, lepo prosim, standard nam naj bodo Nemčija, Avstrija, Britanija, Švica, nordijske države, USA in podobne demokrcije, ki sicer prav tako imajo na tone neiskrenih in sebičnih in lopovskih politikov, ma v večini je stanje tako, da so nam lahko za zlged. Ker to, kar imamo mi, je toliko slabše, kot pri njih, da mi njim nismo niti podobni.

Jap, dedi moji in pupike moje, ne slepite se in nepustite se preslepiti, če vam rečejo, da smo mi zleo podbni na primer Švedski ali Nemčiji, uprote se skušnjavi in recite rezolutno - Sikter, mi njim niti malo nismo pododni! Zakaj? Zato, ker naši zakoni in naši politiki v seštevku pod črto niso niti podobni zakonom in politikom zrelih demokracij, ker so pač polni komunistilčnih "tekovin". Amen! Gremo dalje!

Glavni akterji na sceni so pa pri tem seveda največje spake.

Na primer, Janša je meni samo enoplastno OK, ker eto de facto figurira, kot edini relevanten tekmec ultrakomunistofašistom.
ma kaj mi bo to, če pa je njegova praksa polna nepotrebnega garbiđa, meni smrdečih in odurnih in nesprejemljivih dejanj, praks, politik, idej. Tudi takih povsem enakih komunističnim in takih, ki so celo bile nedavno zagrešene v španoviji in pajdaštvu s komunisti. Recimo, t.i. "pokojninska reforma".

Recimo, njegov patološki, sicer selektivno antijužnjaški nacionalizem me odbija, njegov ekstremistični in zaripel odnos do vseh, ki so kakorkoli po njegovi percepciji povezani z bivšo državo Jugoslavijo mi je škandalozen inv em da ej drćžavi Slovneiji materialno škodljiv, saj to prvič ni legalistično korektno in drugič, tak politik bi moral vedeti, da je 99% ljudi bilo preprosto uslužbencev nekoč naše skupne države, ki so iskreno recimo hodili v službo kuhati hrano raketni enoti JLA, ki je imela za namen obrambo Ljubljane. Naše Ljubljane! Janša se je, temeljem svojih zablod in temačnih con v karakterju, maščeval tudi kuharici iz Vrhnike, ki je kuhala v JLA in ji je po mafijsko lopovkso v maniri komunistov izvedle ekspropriacijo dela pokojnine. Diskriminatirno! Kaj čem s takšnim politikom in wanabe državnikom?!

Da o Kučanovih ekstremistih niti ne govorimo. Včeraj beremo tistega "partizana", kako sicer najprej navidezno pronicljivo in korektno detektira zlo naprejeno proti narodu in narodovi svobodi (Ki seveda res obstaja!), potem pa s prstom pokaže na OneDruge™, ker, povsem očitno ni sposoben videti, da so to zlo proti narodu zagrešili NjegoviSvoji™ in celo on sam je del tega zla. 

A njegova intelektualna kapaciteta in moralna drža gor ali dol, problem je bil predvsem kako je on svoj govor na nekem komunistični pasji procesiji končal. Gladko je najavil, da se v tej deželi mora znova pobiti vse, ki ne mislijo kot on in Oni™, mislim NjegoviSvoji™. Rekel je, da se mora spoštovati izročilo NjegovihSvojih™ predhodnikov, ki so nam "lepo pokazali kako se ravna s sovragi ljucva".

Skratka, če je nekdo, ki se ima za levega in je sicer podpornik Kučana, kučana™ ali "kučana" oz koreknto je reči podpornik Kompartije™, še korektneje je jreči podprnik komparijinih bestialnih doktrin in nakan, se najbrž tudi on slabo počuti in ne ve kaj bi storil, ko mu v paketu z njemu simpatičnimi levimi idejami , kar seveda je njegova legitiman pravica, da so mu simpatične, , ki so dokler so samo ideje, še kar benigne, spakirajo še tovrstni militantni ekstremizem in totalitarizem in najavo novih pobojev in barbara rovov.

Imaš na primer po nekaterih aspektih liberalno gagajočega deda visoko med slovenskimi "uglednežI", ki ti naekrat izstreli gospodarsko ksenofobno izolacionistično fritzlovsko debilnost. Kaj češ s takim Fritzlom oz fritzlom™ oz "fritzlom"? kaj češ s prikritim latentnim spačkom, ki svojo nebrzdano in brutalno zagovedano provincialno obarvano sebičnost in posesivnost razodene po nerodnem, pa se ustrašiš, da te o takšni nevarno vplivni norci jutri morebiti izčlanijo iz klubov normalnih nacij in trgov iz normalno našega civilizacijskega kroga, ti pa veš, da smo tam v izolaciji že bili in je bila ena sama beda.

Mi bomo očitno morali še zelo dolgo čakati, da na sceno stopi pravi, pristni, brezhibno strpni, umni, modri, brezhibno liberalni državniki. Takle mamo jebatga!

Link

Ni komentarjev: