ponedeljek, 25. marec 2013

2060900 - recepti proti prezadolženosti

Ob tem je treba opomniti, da doslej še nihče ni ponudil uradne razlage, zakaj ustanove, ki dajejo posojila državam, ne prevzamejo vsaj del bremen...

Mene pa seveda prav tako ves čas, to pomeni od pamtiveka, moti to, da nikakršnega tveganja nimajo in ne prevzemejo tiste svetovne obrestarske tolpe, ki posojajo poltićarskim bonvivanskim tolpam, ki kobajagi imajo, a v resnici nimajo mandat držav oz nacij oz še nerojenih bodočih rodov, da v njihovem menu izživljajo svoje megalomanske lothuseaterske egotripe, konča se pa tako, da se iz tega denarja krvi narodu napijejo domače političarske tolpe, njihove klijentelistične in druge klanovske tolpe, nateguni in podmizniki raznorazni in seveda obrestarska mednarodna tolpa banksterjev in izza njih ležečih investitorjev, katerim de facto sužnjujejo narodi sveta in kot rečeno tudi še nerjeni bodoči rodovi...

...jap, to me strašno moti.

In kakšna je edina zanesljiva pot, da se tega zla narod reši?
Tako, kot v primeru bakterij MRSA, legionarke in recimo ptičje, prašičje in podobnih grip, priporočajo zdravniki stroge higijenske ukrepe, deratizacijo, umivanje rok ter temeperaturne n kemične šoke v cevovodih, skratka dva temeljna ukrepa: Eliminiraj bakterijo in eliminiraj vir oz potencilano možnost okužbe.

V primeru zadolževanja pomeni to dvoje:

1) Prepoved poltićarskim egotriparskim gnjidam, da nacijo zadolžujejo. Politiki so tu itak v prekršku, namreč oni o kot najeta managerska delovna sila, ki ji lastnik s tem, ko jo najame, da vodi podjetje, ne da mandata, da bi podjetje prodala ali ga zadolževala, brez lastnikovega eksplicitnega pooblastila. Naše politićarske gnjide tega očitno niti blizu ne dojemajo. In tako je v večini držav, ne pa seveda v vseh.

2) Zadolžujejo naj se privat osebe, privat lastniki podjetij in privat podjetja, tveganje za dana posojila pa naj nosi in si zavaruje ter s pogoji zasigura kar upnik-posojilodajalec sam, brez kakršnegakoli sodelovanja držav.

Btw, to avtomatično pomei, da je obstoj komercilanih podjetij. državni lasti neo go. In prav je tako! Ve bo lepo sedlo na svoje mesto.

Države pa naj imajo posojilodajlce na oku in sicer zaradi denarne valute, ki ji jo te vrste industrija lahko ogrozi. Lepi, normalni, stimulativni a varni regulativni ukrepi, pa bo.

Pa liberalizirajo naj višiino garancij, ampak tako, da se banka lahko odloči dajati garancijo za depozite recimo tudi do milijarde. Pod pogojem, da toliko rezerv zavaruje in pozavaruje, tak da država nikoli ni izpostavjena tveganjem. Etoooo.

Državljani pa naj lepo pazijo kam naagajo denar, kje ga imajo zavarovanega n kje ne in do kakšnih zneskov. Kdor ima milijardo da jo da v banko, bo valda funkcionalno pismen, da razume tveganja. Dvomim, da takšni ne razumejo.

Link

Ni komentarjev: