sreda, 27. marec 2013

2063278 - kako bi se v karikaturah lahko upodabljajo Trojko™

[janeztomazic]
> [bc123a]
> Vidim, da tole trojko v karikaturah ze nekaj dni zaporedoma risete kot Smrt. A je to zasuk mentalitete po ciprski zgodbi ali kaj drugega?

Ene karikature ratajo bolj, druge manj. Ker sem sodeloval pri nastajanju obeh, ki jih omenjaš, ti garantiram, da ni zasuka mentalitete niti ni nič drugega. Ko smo se spraševali, ko narisat trojko se s karikaturistom nismo spomnili nič drugega.

Ko bosta naslednjič risala, evo nekaj idej:

- Drevo z jabolkom, na jabolku piše pomoč, pod drevesom pa Adam, Eva in Kačon na katerem namesto kačjega vzorca v cick-cak piše Troika...Troika...Troika. Tu lahko s totim tvojim malarjem malo pokomplicirata, pa Evo in Adama narišeta, češ, da se kregata, na primer, nad Adamom puknate oblaček, pa kao Adam najavi to: "Vlačuga štajerska! Ti se bi z vsako Troiko za eno samo špricano EU jabolko dol dala!"

- Alpa recimo, če boste naslednjič o Troiki pisali točno takrat, ko k nam že pride, kar bo tam nekje v adventnem času tega leta, ko naši ulicotacači izpucajo že dvajseto jubilarno "ljucko vstajo, de™" lahko uporabite času primeren božični motif: V štalci z napisom nad vhodom, češ, da je tota sveta štalca Slovenija, narišete dojenčka, ki mu na rokico date tatoo "javni sektor", okol njega ofčke, na katere lahko napišete "slovensko ljucvo", pa obvezno narišete eno krafco, na kateri piše "proračun RS", polej pa zraven narišete še nekaj čobanof, pa gor na njih puknate napis "ta-pa-ta minister vlade RS", in še glavno, narišete t.i. Tri kralje, ki imajo napis namesto Gašper, Miha in Boltežar, pač Troika in imena Oseba A, Oseba B in Oseba C. Nje™?

- Alpa recimo, če želite standardno furati debilano-dilberano od t.i. "združenih useslovenskih intelektualnih sil kulturnikof Slovenije", Troiko upodobite, kot tri jahače apokalipse, njim naproti pa narišete Jovanko Orleanko, ki ji na oklepu, namesto Jovanka, piše Alenka, ob njenem konju pa narišete kakšno salonsko ščene, pudljna in to, gor pa glava od Štruklja, na dolgo kopje ji pa napišete "Socijalna država Tuđe nećemo svoje nemamo, nje™, de™"...ja, fse to napišite na kopje, pač toliko dolgo kopje data, da fse to pride gor. 

- Alpa recimo štartata kar iz te vajine risbice, ma, Alenčico upodobite, češ, da sedi na knežjem kamnu, naproti njej pa namesto tote vaše Matilde, narišete pohotnega Danka Dojćland Uweja, ki se mu jasno vidi, da se je napalil in, da mu fgatah stoji ćuna oz IQ v dolžini cca 18,97 cm, še bolj levo od Alenke pa majhen zborček z obrazi Kučana, Stanovnika, Repeta, Pirjefca, Štruklja, enga pingvina z napisom Zoki in tako dalje, nad zborčkom pa oblaček, v oblačku pa libreto od eskimske narodne borbeno-erotične elegije, ki gre tako: "Sedi Lenka na kamen studencu stisla bedra ne da pičko Nemcu....druže Uwe, pederčino cela, tebe jebe podmladek pe-es y es-deeeeeeeja"...itn f tem stilu.

Tu spet lahko, z veliko pozornostjo do detajlof, de™, fse tri zgodbe malo še okranclate, pa za ozadje vseh karikatur izberete, češ, da se fse to dogaja pred neko ljubljansko sljašćićarno, v kateri se izza okna smehlja neki model z velikima modrima okama, namesto rogof pa ima titofko s srpokladifcetom.

Link

Ni komentarjev: