nedelja, 17. marec 2013

2050520 - kaj v resnici tiči za nemškim zakonom o meneđerskih plačah

"Pretirani zaslužki ne smejo biti tolerirani v svobodni in socialno ozaveščeni družbi," je Angela Merkel dejala ob napovedi predloga zakona o omejitvi zaslužkov managerjev javnih delniških družb. Ta naj bi bil po poročanju Spiegla vložen še pred poletjem.

Trenutno, po sedanjem zakonu, imajo delničarji nemških javnih borznih družb pri določanju nagrad managerjem zgolj svetovalno vlogo.

Z novim zakonom naj bi se to spremenilo. Logično, jebote! Tako bi moralo biti že sedaj in od nekdaj in nikoli ne bi smeli imeti "zgolj svetovalno vlogo" temveč eksluzivno-odločujočo!

Ne da mi miru že odkar sem prvič prebral ta članek.
Zato, prosim, naj gre v zapisnik, da je, po mojem poznavanju in percepciji, bistvo zgodbe to:

Gospa Anđa so opazili, da je sedanji veljavni nemški zakon nenormalen, ker namesto odločilne in ekskluzivne diskrecijske pravice oz vloge lastnikov-delničarjev v podjetjih, ki so "javne delniške družbe", kar pomeni, da kotirajo na borzi in zato niso tako netransparentne, kot d.o.o. ji v lasti ali solasti skupine so-lastnikov ali enega samega lastnika, ki ne želijo izvesti IPO in po tej poti nočejo, ne želijo ali ne potrebujejo pridobiti dodatni kapital dodatnih investitorjev, ter podjetja ne želijo izpostaviti transparenci kotiranja na borzi, vred z nadzorom, temveč jim nelogično to pravico uzurpira in jim pri plačah uprave daja zgolj posvetovalno rolo. Sic!

Gospa Anđa Merkelnofskaja je očitno tipična racionalna, nemaliciozno naravnana, ter umna nemška političarka in izobraženka, ki je, potem, ko je opazila nenormalno ureditev, sklenila, da je to potrebno nemudoma odpraviti. Njen cilj: Državna korist, saj se varnost in zaupanje investitorjev-kapitalistov krepi in s tem motivira več vlaganj v delnice javno na borzi kotirajočih družb. Namesto recimo tlačenja penezof v štumfe, zlato in celo izmestitef kapitala v Luxembourg, Monaco ali na kako drugo davčnozavetiščno lokacijo.

A v zapisnik naj gre predvsem to, dragi moji slovenski rdečekhmerski in zgolj fovšljivi talibančki, da to ne pomeni, da Nemci s tem hočejo vzakoniti ter institucionalizirati nekakšno slovensko boljševiško-talibansko patološko antimanagersko paradigmo. Jok! Nak! Nein! Poolnoma butalsko-diajbolično ste to misinterpretirali. Kakor vedno, hehe.

To bulno aspiracijo si lahko drobne rdečetalibanske dušice kar nekam v rdeče riti stlačite. Tega filma v normalni Nemčiji, Nemčiji prostega trga in civliziranega fer družbenega deala, kjer so na pijedestalu delo in podobne civilizacijske norme meritornosti in ne komunistično rentarstvo in nasilna uravnilovka v enaki bedi, ne boste gledali. 

Gospa Anđa izboljšuje nemško družbo, je Sveta Anđa Zaščitnica podjetnih, pa eto ščiti lastnike in lastnino in jim nekoč po nepravičnem uzurpirano pravico totalnega in brezrezervnega eksluzivnega diskrecijskega odločanja o nagrajevanju dela v podjetjih, čigar solastniki so, začenši in vred s plačami najetega managementa, vrne nazaj v roke in to nemudoma!

Ko bodo slovenske komunistične boljševisko-fovšljive nasilni uravnilovki v enaki bedi zavezane mrakobne asocialne duše doumele, da se Sveta Anđa DojčKapitalistična s tem ne bori za boljševiško načelo od države prisilne totaluravnilovke mangerjev v enaki bedi v kateri so že uravnali delofce, temveč se bori za lastnike in lastnino, za kapitaliste in fer prostotržni kapitalizem, v katerem o svojem kapitalu odločajo izključno in ekskluzivno lastniki in ne neke tam podivjane klepto sindikalne tolpe, ter skurbane požrešneo-egoistične nenančelno skoalirane uprave in nadzorni sveti, ki zasledujejo male oseben agende, ali pa da bi odločale, bognedaj, toksično antimanagersko javno mnenje kreirajoče agitpropovske falange N571-H572, bodo vtihnili, kot riti, ali pa kot zlate ribice, ki so soričo napačno očiščene vode v akvariju padle v globok afilaktični šok. 

Bebci tega trenutno očitno (SPET!) niso doumeli, pa onanirajo na prazno, ker se jim je prikazalo "rdečetalibanski babi se snilo što je babi milo". Buuuuhahaha! Suckers! (Dobro no, toti del za buuuuhaha lahko izpustite iz zapisnika.)

Link

Ni komentarjev: