ponedeljek, 25. marec 2013

2060965 - Miran77 o reakcijah nekaterih tovarišev ob morebitni ponovitvi ciprskega scenarija

Si predstavljate, da Trojka Sloveniji naroči razgradnjo katere od svetih krav podalpskega bančništva, tako kot so to naredili na Cipru?

Recimo NKBM, ABanko ali Probanko?

Pa to bi bili Štiblar, Mencinger, Tajnikar, Stanovnik in Spomenka takoj na barikadah!

V Delu, Dnevniku in na RTV JugoSlovenija bi začeli zganjati tako strupeno kampanjo proti EU, da bi se ljudje tresli od groze. Organizirali bi proteste pred sedežem Evropske Komisije in pred ameriško in nemško ambasado, metali jajca, pljuvali, kričali, kurili evropske zastave...

Treba je vedeti, da so bile vse dosedaj reševane države kljub vsemu del tradicionalnega zahodnega kulturnega kroga. Irci, Portugalci, Španci, Italijani, Grki... kljub vsemu niso Slovani. In nikoli niso doživeli socializma. Nikoli se niso tako zelo pobebavili, kot so se Slovenci v zadnjih 65 letih.

Ko bo prišla Slovenija na vrsto, bo to 2x first-time. Prva slovanska država, ki ji bo Trojka diktirala pogoje, in prva post-socialistična država, ki ji bo Trojka diktirala pogoje.

Butalci so že dostikrat pokazali, da se znajo skregati s pametjo, pa ne verjamem, da bo tokrat kaj drugače. In Evropa bo imela tule res trd oreh, trši od vseh dosedanjih. Vprašanje je le, ali se ji ga bo sploh zdelo vredno streti. Ker če se nočeš prepirat z nepomembnim butalskim Praslovanom, ga pač še vedno lahko daš na ignore in brcneš v rit. Zahodnjaki s čudaškimi Slovani, z njihovimi paranojami, strahovi in vražami, pač nikoli niso imeli potrpljenja.

Link

Ni komentarjev: