torek, 19. marec 2013

2053552 - saga o ciprskem hajdučenju

[NavadniNimda]
Kaj maš raje, popoln nekontroliran razpad, ali kontrolirano, bolečo rešitev.

Nimda,

Kot prvo, jaz si dovolim dvomiti v to strašenje s slikanjem armagedonskih scenarijev, češ, da je možen popoln nekontroliran razpad.

Ruski depozitor prav gotovo ni naiven in neobveščen. Če je dal v ciprsko banko neke depozite je to storil z natančnim vedenjem koliko od tega mu garantira država in koliko je izpostavljen riziku.

Sicer pa, ni ga razloga zaradi katerega sme država, EU ali kdorkoli ljudem zaseči denar in to trajno.

Tudi obdavčitve za nazaj niso ustavne v nobeni državi, zlasti ne državi EU.
Tudi sprememba pogojev za poslovne transakcije naknadno, brez da bi depozitor imel možnost odstopiti od razmerja, niso dopustne po EU pogdbi in celo po ciprski zakonodaji in Ustavi. Če se svoboda in človekova zasebna lastnina dosledno spoštuje, seveda. Če se ne oz kakorhitro se ne, nastopi v državi kaos, o ulicah se pa medsebojno borijo tolpe.

Hrvaška je zaradi tega 6 let čakala na zeleno luč za zaprtje poglavja o rpavosodju, ker ni imela zadosti dobro formulirane nekatere zakone, pa je bil obstajal sum na možnost uveljavitve nekega novega bodočega X zakona za nazaj.

In ader wordz, če hoče vlada Cipra danes korektno in z Ustavo in EU pogodbo uveljaviti nek nov zakon o obdavčitvi depozitov, mora to veljati za nove depozite in ali depozite, ki jih državljani zavestno in s svojo svobodno voljo pustijo v bankah tudi po isteku prehodnega obdobja v katerem lahko svoje depozite dvignejo, kar je recimo 30 dni od isteka vezave, skratka samo onih, ki jih bodo zavestno pustili v banki navkljub najavljeni obdavčitvi po novem zakonu.

To pomeni, da je ta odločitev vlade oz utredba o zakon al karkoli že je to hajdučenje, pač zgolj navaden odvzem, pljačka, hajdučija, ekspropriacija in zelo, zelo vnetljiv in eksploziven precendens.

Če pa gre res za domnevno nujno reševanje države in finančnega sistema v državi proti propadu in je kobajagi to edini možni način, v vse to pa jaz močno dvomim, potem si naj država od depozitorjev denar vsaj sposodi, pa reče, 10% sredstev si bomo sicer prisilno in proti vaši volji in pod našimi pogoji sposodili, kot garancijo in potrdilo prejmete državno obveznico v znesku 10 tisoč EUR za vsakih 100 jurjev depozita, točno toliko, kot va bomo vzeli, izplačljiva je pa prinesitelju in to v roku X časa z obrestno mero sicer samo 1%. Vsaj to, da to ne bi bila navadna pljačka na komunistični način.

Zdaj pa osnovni tečaj iz ponotranjenja svobode, človekovih pravic, enakosti pred zakonom, nediskriminatornosti zapisani v ustavah vseh EU članic in enakopravnosti vseh pred zakonom, nudim v poduk to kratko basen o ofcah, lisicah in hijenah:

1) Kostas Ciprianis Protos je zaslužil 500 jurjev, si je šel kupit Rollsa in se zdaj fino fljaka žnjim po sončne Cipru.

2) Kostas Ciprianis Alos je zaslužil 500 jurjev, je šel kupit zlato, ga fteknil v skriti sef od 1800kg doma in se zdaj smeje vladi po komunistično ropajoče hajduške gamadi na Cipru.

3) Kostas Ciprianis Tritos je zaslužil 500 jurjev, je šel kupit stanovanje v Monacu, ga zdaj oddaja uspešnemu športniku iz Respubljike Salvanie in se smeje pizdekom iz po komunistično pljačkajoče vlade Cipra.

4) Kostas Ciprianis Tetartos je zaslužil 500 jurjev, je šel tote peneze puknat fbnko v Švici in se zdaj smeje vladi po komunistično ropajoče hajduške gamadi na Cipru.

5) Kostas Ciprianis Pemptos je zaslužil 500 jurjev, je šel kupit delnice hotela s petimi zvezdicami v Nikoziji , vleče dividende, jih pretaplja po shemah, ki sem jih orisal v točkah od protos to pemptos in se zdaj smeje vladi po komunistično ropajoče hajduške gamadi na Cipru.

Nagradno vprašanje: Če sme vlada ukrasti 10% Kostasu Ciprianisu Ektosu, ki je edini revež svojih krvavo zasluženih 500 jurjev zaupal ciprski banki in državi, da se žnjimi mastijo in služijo, ali to pomeni, da je to diskriminacija, segregacija in nekšen davčni aparthaid, da lopovska vlada nima ideje zasegati premoženje oz kapital v drugih agregatnih stanjih, ampak se ji mašta neha na obzorju keša v banki?

Ali to pomeni, da je odgovor na vprašanje zakaj vlada Cipra izvaja komunistofašistično hajduško ekspropriacijo, če pa je le ta neustavna, protizakonita in nedopustna, ne le po zakonih Cipra, temveč po zakonih EU in po pogodbi z EU, in to izključno na depozitih v bankah, takle: Oni so to naredili z deponiranim kešom v bankah in utemeljitev zakonitosti je enako kredibilna, kot to, da si pes liže jajca - ker pač lahko to storijo in to enostavno in hitro. Dokler in če sploh hajduška tolpa v bankah to vladno revolucionarno boljševiško divjanje podpira. In vidimo, da ta tolpa to kratkovidno celo počne.

Poduk te zgodbe: Rad bi videl čemu sploh rešujejo ciprske banke. Po tem dejanju jih bodo tako ali tako lahko samo še zaprli. Kajti, kjer norec na tem svetu bo šel nesti denar v ciprsko banko...y bogamy y šyre po celi EU, de? Če se to zgodi v Sloveniji, mene nobena slovenska banka več ne bo videla. Še položnice bom znova pičel plačevati kar fizično na pošti, de™. Pa tako in tako jih že nekaj časa imam na minimalnih tekočih obratih. Nje™? De™?

Link

Ni komentarjev: