petek, 29. marec 2013

2067415 - v Sloveniji se zgodovina ne ponavlja

[leonx]
Slabo se nam pise ! Svoj drobiz iz banke bom spravil v trezor, da bom imel vsaj nekaj gotovine pri roki. Gotovino pa bom nalozil na racun v Avstriji / kot za casa Yuge ! Zal se zgodovina ponavlja.

Leon, tvoja trditev ni povsem tehnično korektna.
"Zgodovina se ponavlja" bi lahko rekel recimo, če bi v Nemčiji, ki je šla skozi katarzo in sojenje v Nürnbergu in lustracijo in prepoved delovanja nacisocialistične stranke NSDAP in prepoved uporabe ikonografije, nek novi Hitler prišel na oblast.

Alpa, če se bi recimo v Romuniji nek nov Čaušesku s tovariši vrnil na oblast in znova uvedel t.i. "socializem" to jest državni kapitalizem ugrabljene države v ujetništvu v komunistični fritzlovski kleti.

V Sloveniji ta sintagma ne stoji.
Zakaj?
Zato, ker mi že 23@45™ v kontinuiteti imamo nikoli prepovedano NSSAP (KPS>ZKS>Derivati+Reciklati Kompartije), pa oscilistični reket in nssilna urnvilovak so tu že 70 let v kontinuityeti, itd...

Konec koncef ti to, po nerodnem in nevede razodevajo tovariši komunisti sami, saj veš pirjefci, repeti, kučani, satnovniki in podobne kreature.

Oni pravijo, da mi v recentnih 23@45™ nimamo zgodovine, temveč nekakšno polpretečeno polpreteklost oz njo opisujočo kontinuitetno pol-zgodovino.

V Sloveniji komunisti niso nikoli šli z oblasti, pa eto njihova dandanašnja oblast v inkarnaciji vlade pod kobajagi vodstvom tovarišice Lenčice slamnate šiviljice, ni "ponovitev" ampak je kontinuiteta. Ko pa imaš opraviti s kontinuiteto, se slovensko pravilno ne reče ponavljanje zgodovine temveč nadaljevanje komunistične polteme oz polpreteklosti.

Pa no hard filingz, ker sem se tu šel nekšen jezikovni puritanizem, nje™. In prijetne praznike.

Link

Ni komentarjev: