nedelja, 17. marec 2013

2050244 - ciprski rop z obdavčitvijo depozitov

[NavadniNimda]
Vloge = depoziti. (Po mojem, vidim v članku, da govori o vlogah pod 100,000 Evrov. To so po mojem depoziti, torej vložen denar na neko časovno obdobje in s pripadajočimi obrestmi.

TRR-ji, recimo, NISO predmet te 6,75% obdavčitve.

Jebiga Nimda, kateri investitor pa je tako pasiven ter indolenten, da na Trr gre valjat preko sto jurjev.
Tudi s stališča varnosti je to izzivanje sranja, da mu recimo kdo vdre in mu sprazni račun.
Varčevalni račun je odgovor za take situacije in je v vseh bankah brezplačen adendum k tekočim računom.

Btw, to, kar so naredili, je v bistvu ekspropriacija, ki se jo ne bi sramoval niti Boris Kidrič leta 1945. Slovenskim komunjaram so ravnokar s tem dali sugestivno navodilo, da naj opalijo recimo 20% ekspropriacijo na vse depozite v džavi.

Temu se reče, da je to maščevanje fovšljivih politikov iz držav absurdno visokih davkov, ki v svojih državah niso želeli nuditi tako nizkih davkov, pa so eto zdaj pomoč Cipru pogojevali z ad hoc rapidnim pobiranjem višjih davkov na premoženje samo enega tipa investitorjev.

Kar je sporno, Zakaj? Zato, ker če bi investitorjem depozitorjem v naprej fer povedaali, da jih bodo obdavčili, le te nikoli ne bi prišli na Ciper.
Z drugimi besedami, morali bi jim dati na izbiro to: Ostaneš ali greš? Če ostaneš boš obdavčen. Čuden se niso odločili za 100% davka na depozite. A tisto bi tudi bilo legalno? In legitimno? 

Argumentacija jim je pa natančno enaka Hitlerjevi. Židom je odvzel premoženje ( Pač Hitler je svoji diskrimiinrani skupini nabil 100% davka na premoženje, EU pizdeki so se pa med dviganjem kria uavili pri koenih, a so eto zasegli, za enkrt, "samo" 10%) in ga dal Rajhu, kobajagi v imenu višjih interesov Rajha. hehe, mamico jim lopovsko!

Da je zadeva legally sporna in nesprejemljiva, izvemo hitro, če si odgovorimo na naslednje vprašanje: Če so investitorjem depozitorjem keša v bankah odvzeli 10% premoženja, ali to pomeni, da bodo v imenu enakosti vseh vrst lastnikov premoženja pred zakonom, enako storili vsem drugim investitorjem v državi, na primer onim, ki so prihranke vtaknili v nepremičnine, premičnine, zlato, diamante, itd? In jim vsem spisali potrdilo, da jim lahko zaseženo premoženje vrnejo, ko se država reši?

In ader wordz, odgovor je jasen ko blei dan. Gre tehnično in praktično za protiustavno diskriminacijo, segregacijo in davčni aparthaid naperjen diskriminatorno le proti samo eni vrsti lastnikov premoženja v samo enm agregatnem stanju.

Kazen za Ciper bo huda in nereverzibilna. Najverjetneje napačno predvidevan bank run so kobajagi preprečili in mislili, da so zmagali, a investitorji se bodo poslej od tam pobrali in nikoli več prišli nazaj, saj Ciper ne bo več figuriral kot davčno zavetje recimo Slovencev pred slovenskimi komnističnimi in kriptokomunističnimi hajduškimi tolpami, ampak bo zafiguriral, kot gnezdo balkanskih nategunov in prevarantov, ki jim svojega denarja ne smeš nikoli več zaupati. Grejt sakses budaletine EU in ciprske birokratske!

Je pa res, da so si Ciprčani krivi sami, saj so trošili in se zadolževali, kot bi vsi po vrsti bili slovenske komunistične spake. Prevarani bodo pač vsi depozitorji, prvič, zadnjič in nikoli več.

PS
Zamislite si absurd, da bi banke neko podjetje pred bankrotom reševale tako, da mu posojilo pogojujejo z zahtevo, da mora vsem svojim kupcem zaračunati za nazaj 10% višje cene, ker so domnevno imeli nelojalno nizke cene na trgu.

Link

Ni komentarjev: