ponedeljek, 2. december 2013

2282957 - "enakopravnost" pri razdelitvi družbene lastnine

[finigospod]
Žal ni tako enostavno. Denacionalizacijski upravičenci so dobili vrnjeno v naravi, kar je bilo možno, za preostanek pa so prejeli državne obveznice.

Kaj bi pa naredil recimo s podjetjem, ki je leta 1945 zaposlovalo 50 ljudi, ob spremembi režima pa 500 in ustvarjalo 10-krat večji promet in dobiček? To je zasluga prejšnje države in ta podeseterena vrednost je bila od vseh nas. Torej 9/10 premoženja tega podjetja moraš pravično razdeliti med 2 miljona ljudi, 1/10 pa vrniti denacionalizacijskim upravičencem. Primer je hipotetičen, a jih je bilo v praksi več kot dovolj.

Problem je v tem, da smo se šli zgrešen družbeni red in nihče nima pravične formule za razdelitev premoženja brez znanega lastnika med vse državljane.

Problem je v resnici v tem, da bi tisto podjetje, ki ga je zločinska kompartijska tolpa brutalno odvzela zasebnim lastnikom, v primeru, da žnjim ne bi upravljala komunistična tolpa v komunističnem gulagu Slovenija na prostem, bilo imelo 5000 ljudi in 100 krat več premoženja in prihodkov. Slovenija bi pa bila po naravni poti bodisi skoraj ustanovna članica EU bodisi bi ke vstopila z Avstrijo in ne z Romunijo.

No, kako svojcem industrialca, ki ga je v zahrbtni nočni asasinski orgiji ubila komunistična zločinska trojka komunističnih eskadronov smrti, kardeljanski in titoistični plenilci pa potem še odvzeli njegovo premoženje, povrneš ubitega člana družine in izgubljeno priložnost realizacije omenjenega premoženja in dobičkov?

Skratka, ne delaj arogantnih prokomunističnih asumpcij o tem kaj bi bilo, če bi bilo, kajti veliko bolj je kredibilna hipoteza o višjem uspehu družinskega biznisa v rokah pravega lastnika v pogojih demokratične družbe in prostotržnega kapitalizma, kot pa uspeh komunističnega bleferskega kolhoza vodenega od komunističnega kumrovščnjaka kompartijskega aparatčika, nastavljenega ke na čelo firme temeljem negativne kompartijske selekcije in v pogojih državnoplanskega butalskega plenilskega prerazdeljevalnega kapitalizma!

Kakšne "uspehe" žanjejo te kompartijski nastavljenci, se vidi iz tega, da je skupni rezultat vseh slovenskih državnih kolhozov od leta 1945 do danes v negativi za nekaj deset milijard EUR, če ne celo več.

Poleg tega, da denacionalizacija niti blizu ni bila fer do upravičencev denacionalizacije je bila pretvorba iz družbene v pravo lastnino še manj fer do preostalih državljanov, saj je komunistična tolpa leta 1991 uzurpirala 95% "družbenega" premoženja, ki je ostalo ko izvzamemo denacionalizacijo.

65 odstotnih točk je dala podržaviti, torej si je dala to premoženje sebi v fevd in pod palec in za polnjenje črnih fondov in za rihtanje sinekur in apanaž NjihovimSvojim, 30 odstotnih točk pa je dala svojim nastavljencem v podjetjih, da pokradejo zase in za velekapitalsko podporo oz podlago kompartiji.

Niti to tolpi ni bilo dovolj, saj so od preostalih garjavih 5 odstotnih točk, ki so jih milostno blagovolili dati narodu, naredili sprdačino tak, da so izdali tistih certifikatov kot bi šlo za vrednost premoženja v višini 8 odstotnih točk. Da bi ja njihovi svoji tudi pri certifikatih pobrali čimveč, ker so seveda štartali iz prve vrste. e.g. kako naj Lojzek iz tržiča za certifikat dobi delnico Krke, če pa je delnic po eni strani bilo manj kot certifikatov in če so zapsoleni v dobrih podjetijh bili imeli prednost, ve se pa čigavi sinovi in hčere so po ViP dobili delo v boljših kolhozih. Eto ti slovenska pravičnost in neakošravnost. Moj kurac enakopravnost!

Enakopravnost je bila v USA ko so talali zemljo, pa ej vojak s stolpa ustrelil vsako gnjido ki je stekla prej, tu so pa eni na prizorišče prišli leta prej, pa še pomočnike so imeli, ki so zapičili zastavice takoj po strelu, ko so drugi šele tekli. na lasntih nogah!

In kaj jim sve to pomaga, če pa je 95 odstotnih točk bilo že oddano državi, beri kompartijski nomenklaturi pod palec, in rdečim tajkunom. Narod je fasal lesen dildo frit na suho in komunistične milomudne pasate na duše. Da bebci lažje nasedejo.

Cilj vsega je bil nadaljevanje državnega planskega kapitalizma, oni mu rečejo "socializem", s katerim drma še naprej komunistična fašistična reketarsko hajduška nomenklaturna tolpa, na zunaj se pa naredi toliko redherring fame iz tistih 35%, ki niso šli državi, zlasti onih 5%, ki so šli ljucvu, kot bi v državi res bilo kaj pomembnega privatizirano.

Nateg s sestopom, nateg s privatizacijo, nateg s pluralizmom, nateg s prostotržnim kapitalizmom, nateg z EU, nateg z EUR, nateg z NATOm.

Ker jim za vzdrževanje natega zdaj, ko so paraziti umorili gostitelja - slovensko gospodarstvo, kreditov pa jim ne dajo več na izi, zmanjkuje virov preko katerh bi kradli, zdaj naglo menjajo ploščo in vrtijo pesem, oz gagajo, da narod ni hotel kapitalizma, torej de facto, logično izpeljano, da narod ni hotel niti EU, EUR, NATO... Da bi nas valda kobajagi imeli alibi izključiti iz Evrocone, Eu, NATO in nas vrniti v komunistični plansko-državnokapitalistični fašizem, ki mu rečejo "Demokratični" "Socializem". Da si sami tiskajo denar in s tem kradejo ljudstvu skozi razvrednotenje dela in vsega, da jim ni treba več blefirati demokracijo in vse ostalo.

En sam komunistični nateg, blef, fejkanje. Fejskostan, eto kaj smo mi. Komunistiše Fejkostan!

Link

Ni komentarjev: