torek, 17. december 2013

2295336 - petunia o tem, kdo je po "ljudskem prepričanju" dežurni krivec za vse

Moram priznati, da sem se včasih čudila, zakaj Alenka toliko ponavlja, da je Janša kriv, sedaj pa vidim, da je to absolutno potrebno, saj nekateri res nič ne razumete.

Kučan da je lopov, Kučan da je bil komunist? Lepo vas prosim, Kučan je samo navaden upokojenec, ki v življenju ni ničesar ukradel, kvečjemu je nazaj kaj dal, pa tudi komunist ni bil nikoli.

Namreč, Kučanov prvi stavek ni bil "Mami, uslal sem se" ampak "Mami, jaz sem socialdemoklat" in tudi to, da je bil šef Partije je čisto navadno natolcevanje in umazana sds propaganda, saj je obče znano, da so bili slovenski komunisti vedno napredna, svetovljanska, proevropska social demokratska stranka, ki je imela komuniste v imenu zgolj in samo zaradi zavaravanja unutranjega i vanjskega neprijatelja. Ko je leta 1986 Kučan prišel na čelo stranke, je cele dneve in noči razmišljal samo o tem, kako bi sestopil iz oblasti, in bi to storil že dosti prej, če mu Pučnik in Janša ne bi polena pod noge metala, tako pa je 4 leta kasneje zamrznil rdečo knjižico in postal tudi uradno, pred celim svetom, tisto, kar je v svojem srcu vedno bil, veliki demokrat, za razliko od Janše , ki je vedno bila zadrt komunist, zato ga pa niso marali in so ga zaprli, pa tudi to ga ni spametovalo in se ni želel ločiti od svoje knjižice, še sedaj jo vsak večer pred spanjem prelista in poljubi, preden jo odloži pod vzglavje.

Povsem jasno je, da Kučan ni komunist in sta mu torej, za razliko od Janše, laž, prevara in lopovluk povsem tuja, pa tudi stare mamce so vedno govorile, da Kučan ni bil slab, da ni nikol kradu in da je ogromno za Slovenijo naredu, pa da je tak umirjen, blagozvočen, modrook in fin gospod. Pa tudi vedno je skromno živel, kot mostičar v tisti svoji mali kolibi v Murglah, njegova edina pregreha so bile tortice, ampak Kučan ima račun za vsako kremšnito, čebelji pik in tiramisu, ki ga je pojedel, za 50 let nazaj, mu je Štefka vse račune sproti, ob nedeljah ko je tapoceni elektrika, speglala in v fascikel zložila in se vse, do zadnjega centa, ujema z njegovimi bančnimi izpiski, lahko Klemenčič pride ob polnoči pogledat, pa bo vse štimalo. Zato mi ne tle govorit, da je Kučan lopov, ko se vendar dobro ve, da je Janša tisti, ki je največ pokradu.

In tudi za bančno luknjo ni Kučan prav nič kriv, če bi se držali njegovega masterplana bi bili že davno druga Švica in do leta 2004 smo tudi bili na dobri poti, pa je na našo veliko žalost, Milan pred volitvami malo zadremal, pa ni uspel volilni komisiji sporočit za koliko % je treba izide priredit, pa so mlečnozobci nesposobni zafurali zadevo. Ampak to ni bila Kučanova krivda, Janša je bil kriv, ker mu je nekaj v kremšnito podtaknil in potem na volitvah zmagal. In kdo drug bi total poživinil, Milan pa je športno prenesel poraz in celo dejal, da je bil Janša vedno zelo deloven človek. Ampak od takrat naprej je šlo vse samo navzdol, vse za kar smo se borili je odletelo v tri piskre marmelade češpljeve. In seveda je Janša kriv za to, kdo pa naj bo drug, Milan prav gotovo ne.

Zato pa vam pravim,ljudje, dajte se izobrazit in poučit o pretekli, polpretekli in tekoči zgodovini, Janša je kriv za vse in to je neizpodbitno dejstvo, in če si tega res ne morete zapomniti, se zgledujte po naši ljubljeni voditeljici in si zapišite na plonk ceglc ter ga imejte vedno pri sebi, če boste kdaj v zadregi ali v dvomih, lahko vedno poškilite nanj.

Link

Ni komentarjev: