ponedeljek, 9. december 2013

2288535 - kugy in oQI23IDCN0948R o zločinskosti plačevanja davkov fašistični vukoj*bini

[kugy]
"Če nekoliko karikiramo: če boste izdali 11 računov, ker si boste malo popravili posel, boste že morali kupiti in vzdrževati blagajno."
Pred kratkim sem zasledil novico, da so v neko romsko naselje potegnili optični kabel (v centru Ljubljane ga nimamo), brezposelnost je tam 90 %. Sklepam, da so kar dobro opremljeni z računalniki. Novinarki pa predstavlja težavo, da bo moral imeti računalnik in program za izdajo računov. Smešno!
Zakaj pri nas, v Financah pa sploh, vedno problematizirate plačevanje davkov. Ni problem plačevanje davkov, problem je njihova višina, predvsem pa poraba. Dajete popolnoma napačne signale. V urejeni družbi je plačevanje davkov samo po sebi umevno, tako vzgajajo otroke že od vrtca dalje.
Siva ekonomija in delo na črno sta problem, ker ne le da goljufata državo, nas davkoplačevalce, temveč rušita trga dela in povzročata škodo pravemu podjetništvu. Torej ne razumem povsem tega članka. Kaj je hotela avtorica sploh povedati? Poleg tega imamo še študentsko delo, ki dodatno, legalno, ruši trg dela, ker ima prevelik obseg.
Strinjam se, da imajo podjetniki mnogo preveč ovir, da je podjetniško okolje do skrajnosti zbirokratizirano in normirano, da se duši podjetniška pobuda. Zakaj se raje ne bi lotili teh vprašanj. Priznati moram, da vsaj Finance to počnejo s svojim opozarjanjem na največje neumnosti, ki dušijo posel.
Za resne spremembe bo potrebno najprej spremeniti miselnost, ki duši naše podjetništvo. To je predvsem egalitarizem, ki ga še dodatno spodbuja naš sloviti demokratični socializem. Mi hočemo na vsak način imeti nekakšno čredno podjetništvo, brez izstopajočih posameznikov. Vsakogar, ki se temu upre ozmerjamo z neo-liberalcem.

Tudi sam precej problematiziram placevanje davkov v fasisticni vukoyebini Sloveniji, ki se toliko spodobnosti ne premore, da bi dostojno pokopala po vsej drzavi raztrosena trupla ljudi, nekompatibilnih z revolucijo.

V fasisticni vukoyebini Sloveniji, kjer davkoplacevalec placuje kreditne orgije nedemotirane boljseviske nomenklature (torej tiste, omenjene v prejsnjem odstavku, ki je sejala trupla ter politicnih, ideoloskih in materialnih dedicev tega pocetja), v fasisticni vukoyebini Sloveniji, kjer so organi pregona in sodstvo le orodje rdece mafije, je placevanje davkov v nekem globoko cloveskem smislu v resnici zlocin. Zlocin je, da s placevanjem davkov podpiras zlocinsko fasisticno vukoyebino drzavo Slovenijo.

Dusenje posla, ki ga omenjas, je bistvena in zelo dobro premisljena komponenta demokraticnega socializma (since 27.4.1941), ki nima kaj poceti z osvescenimi in od drzave ekonomsko neodvisnimi ljudmi.

Vse, o cemer govoris, se nanasa na (vsaj semi-) normalno drzavo in na druzbo, ki ni tako pozivinjena od morilsko-roparske ekstaze, kot nasa.

Upam, da se bliza dan, ko Slovenec ne bo imel na tem trpincenem ozemlju nobene suverenosti vec - cetudi nas poturcijo. Tako globoko preziram lastnemu narodu sovrazno tvorbo, ki je tu nastala in obstala s pomocjo ljudi, katerim sta clovecnost in bazicna morala tako tuji, da jim niti ljudje skoraj ne mores vec reci. Ti ljudje so Slovenci, kuga Evrope. Taki, ki ce ne ze plodno sodelujejo (kolaborirajo), pa vsaj tiho tolerirajo in konsenzirajo.

Link

Ni komentarjev: